Reklama

Reklama

Kôň

  • Česko Kůň
Trailer

Obsahy(1)

Hrejivá komédia o tom, čo sa stane, keď učiteľ Ján Dušička privedie do svojho bytu na druhom poschodí koňa. Po preflákanej noci sa Ján budí do absurdnej reality. Uprostred obývačky stojí  kôň. Po prvotnom šoku a postupnom vytriezvení Ján nadobúda čoraz silnejšie presvedčenie, že sa o koňa musí postarať. Ján nenachádza pochopenie u susedov ani u svojej partnerky. V predvianočnom čase odkrýva film Kôň skutočné medziľudské vzťahy, stojí uprostred rozpadu Janovho dlhoročného vzťahu, no pomáha mu nájsť skutočnú lásku... (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (58)

Monggol 

všetky recenzie používateľa

Výborný nápad, skvelý začiatok, potom to trochu pokrivkáva, ale nevadí. Čo vadí je záver resp. zas žiadny nie je. Pritom tu sa priamo ponúka, aby to skončilo zle-nedobre. Mám taký dojem, že väčšina tvorcov sa bojí tragického záveru a práve tu by to bolo vhodné. Je jasné, že kôň ani hlavný hrdina nemajú šancu medzi takýmito konformnými a konzumnými idiotmi resp. sociálnymi zombíkmi (alebo skôr sociálnymi robotmi). A tak tragický záver by preniesol ten potrebný očisťujúci proces či katarziu na diváka, ktorý by si odniesol pridanú hodnotu. Tak som si zafantazíroval :) ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

"Jeden to nechcel podpísať, tak sme ho zbili..." Príjemné prekvapenie. Cez sviatky som toho zatiaľ veľa nenapozeral, ale toto som si nechcel nechať ujsť. V aute som náhodou zachytil nejaký menší rozhovor s hercom D. Fischerom a spomenuli premiéru nového filmu 24.12. Názov Kôň a obsah ma zaujal a film naozaj nesklamal. Nevedel som meno režiséra, no pri úvodných titulkoch ma meno M. Šulík veľmi potešilo a rovnako meno kameramana M. Štrbu. Celkom mi to sadlo, film sa nenáhlil, netlačil na pílu hlavne pri vtipnejších scénach. Humor bol taký fajn, nevtieravý, pohodový...Keď mi niečo vadilo tak príliš zádumčivé chovanie hlavnej postavy v prvej 1/3 filmu, potom sa mu trochu rozviazal jazyk a už to bolo lepšie. Od príchodu malých koledníkov sa to už iba zlepšovalo. Pobavil ma odkaz v podobe obrazu Muža so zajačími ušami, ale zaujímavé bolo sledovať aj herectvo a iskru medzi hercami D. Fischerom a D. Kavaschovou, ktorý tvoria pár aj v skutočnom živote. Viac takýchto odvážnych počinov. Keďže film vznikol v spolupráci s Českom, som zvedavý na ohlasy po premiére na ČT. 80%. ()

Reklama

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Napriek predpojatosti voči obsadeniu musím silne pochváliť. Dokonca pri lepšom závere by som neváhal dať film do lepších čísel, škoda však, že tam akosi došli nápady resp. neprišla žiadna idea, ktorá by film efektne zakončila. Scenárista Marek Leščák prináša zaujímavé nápady do filmov ale pravidelne a myslím, že to dielo je hlavne jeho práca a jeho zásluha. V každom prípade pre mňa zaujímavý a pozoruhodný počin. ()

Fifer 

všetky recenzie používateľa

Předchozí Šulíkův film mě zaujal víc. Absurdní nápad s koněm v bytě je dobrý, ale často to sklouzává k těm nejbanálnějším epizodám ve stylu "No a co? Tak mám v bytě koně, vy máte psa". Tedy ten styl: nepříjemné a přehnané karikatury měšťáků vs. otevřená hlava učitele/podivína. Není snadné najít v hrdinovi zalíbení. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Skvelý námet na Bakalárov natiahnutý na celovečerný film. Kôň pôsobí značne televízne, čo je ale výčitka iba smerom k faktu, že ide o kinofilm. Kôň ako symbol vyrovnávania sa s krízou stredného veku, čo znamená predovšetkým prispôsobovanie sa okoliu len preto, aby sme mali život o niečo pohodlnejší, ale nakoniec len preto, aby boli spokojnú ostatní, funguje najmä preto, že v našich vodách ide skutočne o originálny nápad. Na druhú stranu všetci vieme, že Šulík má na konte silnejšie a jednoducho povedané väčšie filmy, tak Koňa beriem zo strany tvorcu ako taký malý osobný úlet. ()

Galéria (30)

Zaujímavosti (1)

Reklama

Reklama