Reklama

Reklama

Sherlock Holmes: Pes Baskervillský

(TV film)
  • Česko Pes baskervillský (viac)

Obsahy(1)

Sir Charles Baskerville nie je len tak niekto. A má dobrého priateľa, detektíva Sherlocka Holmesa. Charles má zvláštne postavenie v rodine anavyše jeho usadlosť sužuje krvilačný pes, ktorý v bažináchj číha na tie správne obete... (oficiálny text distribútora)

Recenzie (95)

lemonova 

všetky recenzie používateľa

Nemôžem si pomôcť: Ian Richardson je síce typovo výborný Sherlock, ale spôsob, akým hrá, mi absolútne nesedí: je milý, príjemný, až potmehúdsky, skrátka také slniečko... a doktor Watson aj s detektívom Lestradeom mi pripadali až príliš prostoduchí "ňoumové".. ani réžia mi nesadla, nemôžem preto zdieľať všeobecné nadšenie. (Napriek skromnejšiemu vyzneniu mi napr. verzia s Jeremy Brettom pripadala zaujímavejšia a atmosférickejšia.) ()

sud 

všetky recenzie používateľa

Nejzdařilejší zpracování nejzdařilejšího příběhu o detektivovi z Baker Street. Atmosféra by se dala krájet jako mlha z blat, pes působí opravdu hrůzostrašně, Ian Richardson skutečně JE Sherlock Holmes, Donald Churchill skutečně JE dr. Watson, Martin Shaw opravdu působí jako navrátilec z Ameriky, Stapleton je slizoun prvního řádu a slečna Stapletonová je prostě neodolatelná. 100%. ()

Reklama

dopitak 

všetky recenzie používateľa

Podle mě nikoliv nejlepší zpracování slavného příběhu. Samozřejmě, setkání a propojení Martina Shawa s lehounce prošedivělými spánky a Glynis Barber je opravdu pikantní, Dalimil Klapka, Ilja Prachař, Ilja Racek, Zlata Adamovská, Antonín Molčík, Jan Skopeček, Stanislav Fišer či Jiří Štěpnička v dabingu (Filmové studio Barrandov dabing, 1986) jsou skvělí, ale filmu hrozně moc chybí atmosféra, a z močálů a blat trčí jevištnost a studiovost na sto honů. V tomhle byl mnohem lepší Fisherův film z konce 50´s s Peterem Cushingem a André Morellem. ()

molcan2 

všetky recenzie používateľa

Tento skvelo vyzerajúci britský televízny film ma impozantné obsadenie a pravdepodobne najautentickejšie vyzerajúci močiar zo všetkých adaptácii, ale inak je nečakane plochý a nudný. Moja hlavná otázka musí byť: prečo sa obťažujú remakovať príbeh, ktorý už bol vyrozprávaný - niekedy výborne - toľkokrát predtým? Jediným dôvodom by bolo, že príbeh vezmeme zaujímavým, iným smerom, ale aby sa hlavne držal knihy a aby sa dovliekol ku inému záveru. Aj keď je to len televízny film, zdá sa, že rozpočet pre tento film bol pomerne vysoký, takže zabudnite na všetok suchý ľad čo bol natrepaný v kulisách v minulých verziách. Tu je hmla skutočná a zábery izolovaných močiarov pomahaju navodiť atmosféru. Bohužiaľ, hlupo vyzerajúce scény so psom s žiarivým obrysom rýchlo rozptýlia akúkoľvek atmosféru, ktorá mohla byť vybudovaná, aj keď niektoré nočné podfuky a vraždy jej pomáhajú. Pes Baskervillský je sam o sebe dostačujúci, ale pre fanúšikov, ktorý už videli verziu od Universalu z roku 1939 alebo Hammeracku adaptáciu z roku 1959, zostava otázka... prečo sa obťažovať? Dobre natočený, ale pomaly a únavný príbeh. ()

kajas 

všetky recenzie používateľa

Ze stejnojmenné knížky, kterou jsem dočetla pár dní před zhlédnutím filmu, jsem byla jednoduše nadšená. Film už mě bohužel tolik nepotěšil. Možná proto, že Watsona jsem si při čtení představovala mladšího a milejšího. Možná proto, že některé dějové linky se s knihou neshodovaly (příběh L. L.). Samotný představitel Holmese mi ale seděl, stejně jako Henry "Doyle" ;). Atmosféra strašidelných blat byla také zobrazena na výbornou. Chtěla bych, aby "Psa" natočil Ritchie s Downeym a Lawem.. ()

Galéria (5)

Zaujímavosti (4)

  • Ian Richardson si kromě slavného detektiva zahrál i jeho reálný předobraz. Postava Sherlocka Holmese je inspirována učitelem Arthura Conana Doylea, doktorem Jeremy Bellem. Ten Doylea inspiroval svými brilantními dedukcemi, inteligencí a občasnou výpomocí policii. V pětidílné minisérii Vražedná místa si právě porstavu Dr. Bella zahrál představitel Holmese z tohoto filmu, Ian Richardson (Wishkah)
  • Snímek je natočen na motivy stejnojmenného románu Arthura Conana Doyla. (Terva)
  • Snímek soutěžil na Mezinárodním filmovém festivalu Fantasporto o hlavní cenu v kategorii nejlepší film. (Terva)

Reklama

Reklama