Reklama

Reklama

R. Burton a C. Eastwood musí osvobodit generála, který je uvězněn na nejnebezpečnějším místě Říše - v "orlím hnízdě", zámku Schloss Adler. Akce prokládaná špionážními prvky v téměř nesplnitelném úkolu spojeneckého komanda v jednom z nejslavnějších válečných filmů. (oficiálny text distribútora)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (306)

MrCreosote 

všetky recenzie používateľa

Clint Eastwood vyměnil šestiraňák za skopčácký samopal a spolu s trojitým (nebo víc?) agentem Richardem Burtonem se vydal osvobodit jednoho generála. A mimochodem při tom stihl vystřílet půlku německého regimentu. Co mě nejvíc překvapilo byl fakt, že i když má film přes dvě a půl hodiny, nestihl jsem se nudit ani vteřinu. Robert Aldrich do toho sice šel o rok dřív s trochu větší vervou a cynismem, i tak jsou ale tihle orli tím pravým válečným pošušňáním. P.S. Jedná se o ideální vánoční film, protože obsahuje vše důležité, co by takový sváteční snímek měl mít - včetně spousty sněhu a mrtvých nácků. ()

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Mierne netradičná vojensko-špionážno-akčná tímovka, ktorá sa neuberá cestou tradičnej schémy "zoznamovanie - výcvik - bojové nasadenie", ale vrhá diváka rovno do akcie. To slúži hlavne k zneisteniu diváka - nepoznáme postavy (a popravde povedané, počas filmu sa o nich ani bohviečo nedozvieme, lebo sú to len ploché a veľmi vlažne zahrané figúrky v komplikovanej špionážnej hre), ale práve preto dobre funguje to zneistenie, že kto je vlastne dobrý, kto špión a kto dvojitý špión. Hodinu a pol nebudete mať ani o jednom z hrdinov šajnu, či je dobrý, alebo stojí na strane nacistov, a pramení z toho fajn nervozita. Záverečná hodinka sa zmení na nonstop akčné peklo, počas ktorého Clint skolí viac ľudí ako vo všetkých "dolárovkách" a "dirtyharryovkách" dokopy. K tomu treba pripočítať nádherné exteriéry - ten zámok na alpských úbočiach je proste parádny. No a hlavne je tento film príjemnou lekciou z dejepisu kinematografie - už viem, na čo sa dívali Lucas a Jeffrey Boam, keď písali scenár Poslednej krížovej výpravy ;-). ()

Reklama

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Tak ja nevim no, ale mozna sem cekal drobet vic. Film trpi takovejma dvema problemama. Jednak je zbytecne dlouhej, coz je znat hlavne na prvni polovine, kde se toho zas tak moc nedeje a dost se to tahne, cemuz ani nepomaha stereotypni hudba. Druhej problem je cela ta zapletka, nejdriv se to tvari desne jednoduse, pak se to trochu zkomplikuje, jenze pak se to zacne zamotavat vic a vic, az jsem byl nakonec zmatenej jak hlavni hrdinove a nevedel kdo je s kym a o co komu jde. Jinak co se tyce hercu, tady to stoji na hlavni dvojce, nikdo dalsi nedostane ani prostor, ani nema zajimavou postavu. Pricemz za toho hlavniho tu je Burton, kterej je ale spis takovej mozek a sef, kdezto Clint tu je za vrchniho borce, kterej nepratele kropi po desitkach. Nicmene druha pulka hodne zachranuje a kdyz se ke konci pribeh vyjasni a zacne se sazet spis na akci, je to parada. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $-miliónovTržby USA $7,100,000Tržby Celosvetovo $8,500,000║ Akciou nabitý výbušný film, ktorý hravo predčí aj Bondovky svojím veľkolepím poňatím, možno miestami trošku viac zdĺhavé než by sa patrilo ale za to nechýba dobrá dávka napätia, dobrých hereckých výkonov, skvelých trikov a kaskadérskych kúskov. /80%/ ()

Galéria (254)

Zaujímavosti (48)

  • Kaskadér Alf Joint přišel při natáčení scény na lanovce o tři zuby. (Marek06)
  • Navzdory Eastwoodově pozdější filmové násilné pověsti zabil právě v tomto filmu nejvíc lidí ve své kariéře. (Javert)
  • Pri záverečnom úteku je si možné všimnúť, že odpálený strom bol do polovice napílený. (zoot3r)

Reklama

Reklama