Reklama

Reklama

R. Burton a C. Eastwood musí osvobodit generála, který je uvězněn na nejnebezpečnějším místě Říše - v "orlím hnízdě", zámku Schloss Adler. Akce prokládaná špionážními prvky v téměř nesplnitelném úkolu spojeneckého komanda v jednom z nejslavnějších válečných filmů. (oficiálny text distribútora)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (306)

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Zase jeden z tych filmov, ktory uprednostnuje pribeh na ukor postav. Vdaka tomu postavy posobia chladne a nezaujimavo a prva polovica filmu u mna postradala napätie a dost sa vliekla. Jedine spestrenie v podobe rozporuplnej motivacie hlavnej postavy (Richard Burton) u mna fungovalo len chvilu, lebo pomerne dost rychlo som odhadol na ktorej strane barikady stoji. Druha polovicka bola ovela zaujimavejsia, pretoze je prakticky cela zlozena z akcnych scen v oldschool style (bohata nadherna vyprava, miestami dost odvazne kaskaderske kusky, prehladny strih, netrasuca sa kamera, ziadne digitalne triky, proste nadhera ktorej prepacim aj miestami dost caste pouzivanie zadnej projekcie). Pre mna najzaujimavejim zazitkom bolo vidiet Eastwooda v ulohe klasickeho nie dvakrat schopneho a miestami dost zmäteného sidekicka hlavneho hrdinu. Solidny bijak, ktoremu by prospelo skratenie o 15-20 minut v prvej casti filmu. 7/10. ()

Djkoma 

všetky recenzie používateľa

Velmi dlouhý válečný film, který však tempem a zajímavým prostředím potěší všechny milovníky války. Richard Burton a Clint Eastwood vévodí celému filmu a nespustíte z nich oči. Pro Briana G. Huttona to musel být velmi těžký kousek udržet pohromadě takto dlouhý film, v kterém se moc nemluví a stále se někam postavy pohybují, po někom střílí a plní rozkazy. Zvládl to však velmi dobře a s grácií nechá diváka sledovat úžasnou jízdu válečným obdobím s kvalitní hudbou a dobrým scénářem, který je pouze poměrně roztažený. ()

Reklama

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Filmy s tématikou 2 sv. vojny nám prerozprávali už množstvo príbehov o hrdinských činoch spojeneckých vojakov. Stalo sa to už dosť dlhodobým stereotypom, avšak pri tomto filme už od začiatku budete vedieť, že to nebude len taká obyčajná "streľba do bezbranných cieľov", ale kvalitný zážitok pre nenáročného diváka. Toto dielo zaraďujem k tým najlepším filmom o druhej svetovej vojne, ktoré vám určite nepokazí chuť. Nemôže prekonať také trháky, ako je napr. Zachráňte vojaka Ryana, ale ponúka iný pohľad na spracovanie nedramatického žánru. Je to niečo na spôsob skvelej video-hry Return to Castle Wolfenstain. Príbeh je veľmi atraktívny, pretože sa ocitneme v zasnežených horách nemeckého zámku Schloss Adler. Tam sa vydá skupina agentov, ktorí musia potajomky vtrhnúť do areálu a zachrániť amerického generála. Možno takýto dej majú stovky iných snímok. Áno, majú. Ale takú dokonalú špionážnu zápletku určite nie. Takto by mal podľa mňa vyzerať akčný film. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $-miliónovTržby USA $7,100,000Tržby Celosvetovo $8,500,000║ Akciou nabitý výbušný film, ktorý hravo predčí aj Bondovky svojím veľkolepím poňatím, možno miestami trošku viac zdĺhavé než by sa patrilo ale za to nechýba dobrá dávka napätia, dobrých hereckých výkonov, skvelých trikov a kaskadérskych kúskov. /80%/ ()

dopitak 

všetky recenzie používateľa

Skvělý film, nesouhlasím s názory, že mu neprospěla jeho dlouhá stopáž- atmosféra i příběh jsou natolik brilantní, že divák chvílemi zapomíná dýchat. Je to vskutku nevšedně složitá zápletka, takže v jedné scéně není dlouho jisté, kdo je na čí straně. Konec má daleko do happyendu. Akční jako blázen :-) Spousta zabitých fašounů, krásné prostředí. Velmi dobré herecké výkony. Doporučuju všem, kteří mají rádi střelbu ze zbraně s tlumičem :-) A taky všem, kteří mají rádi napětí. ()

Galéria (254)

Zaujímavosti (48)

  • Falešné jméno Mary je Maria Schenk. Právě Maria Schenk bylo prostřední jméno plukovníka Clause Philippa Maria Schenk von Stauffenberga, který se pokusil spáchat atentát na Adolfa Hitlera. (špaček421)
  • Do role Petera Barkwortha se nejprve počítalo s Kennethem Griffithem. (džanik)
  • Zámek Hohenwerfen je dnes přístupný veřejnosti a chovají se v něm sokoli. Krom exteriérů znají filmoví fandové také nádvoří. (džanik)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené