Reklama

Reklama

The Blackening

  • Kanada The Blackening (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Sedm černošských přátel odjede na víkend a skončí uvězněni v chatě s vrahem, který se jim mstí. Pomůže jim jejich pouliční chytrost a znalost hororů zůstat naživu? Pravděpodobně ne. (bianci)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (16)

Flopik 

všetky recenzie používateľa

Nepozeralo sa nato nejako zle, ale kurňa tu bol tak zabitý potenciál. Toto mohla byť zlatá "černošská" paródie, kde by som pravidelne raz za čas umieral smiechom. Namiesto toho tu máme klasickú komédiu s iba černochmi, ktorá je vtipne nevtipná.  Ako horor ani troška, nakoľko zabitia vlastne neboli. Postavy fajn, ale prečo tu nerobili šialené kraviny, prečo neparodovali, to nepochopím. Škoda, obrovská teda. ()

TheEvilTwin 

všetky recenzie používateľa

Měli jsme tu horor. Měli jsme tu horor s černochy. Ale horor s černochy dělající si prdel z hororů s černochy tady zatím nebyl. Dokonalé popichování a boření všech klasických klišé (nejen) černošských filmů se zde povedlo na výbornou (klasické charaktery postav, “musíme se rozdělit” nebo “černoch umře ve filmu vždycky jako první”) a stejně tak nahláškované scény dělají z tohohle neambiciozního béčka příjemnou ultimátní guilty pleasure, která určitě nechce být dobrým filmem, ale spíše plní tajné přání tvůrců zesumírovat všechny černošské “zlé filmové návyky” do jednoho snímku a prostě jen baví. Je fakt, že krve a bodycountu se nedočkáme, do hororu film taky vůbec nezabředne a spoustu detailů o černoškých hláškách či jejich historii divák naplno nepobere, ale já se v rámci možností bavil vlastně dobře, a to i přesto, jak předvídatelný a simplexní celý film byl. Neurazí, nenadchne, ale horor-černošsko-komediální fandové si malý bodík navíc mohou přidat. ()

Reklama

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Skôr komédia či paródia, než horor. V podstate film obsahuje narážky na všetko tak, aby zapadol do súčasných trendov. Trpiaci a prenasledovaní černosi, vyplakávanie, že v Priateľoch bolo málo černochov, samozrejme sa objavia aj dúhoví, ako by nás malo trápiť, že niekto sa už nerozmnoží, narážka na Trumpa musela tiež byť. Ale ak chceli byť vtipní, stačilo tam len hodiť, ako sa ich vzor Biden snaží chodiť po schodoch. To by len bola veselohra! ()

maddy 

všetky recenzie používateľa

Černošský slasher zmiešaný s paródiou na černošské slasheri od režiséra Toma a Jerryho a Fantastickej Štvorky? Ehm, tu zázrak nemohol čakať skutočne nikto a presne taký je aj výsledok. Tim Story sa opäť ukazuje ako absolútne neschopný režisér, ktorý nezvláda žiaden žáner. The Blackening nefunguje vôbec ako slasher, keďže nemá kúsok napätia, atmosféry alebo aspoň akokoľvek zaujímavé vraždy a asi v polovici filmu som si musel vygoogliť, či film má skutočne rating "R", pretože (mimo slovníku postáv) mi skutočne prišiel ako horor pre deti, ktorý sa bojí akejkoľvek brutality. Ono to však vôbec nefunguje ani ako komédia alebo paródia na horory, pretože postavy tu po sebe iba nezmyselne kričia a vtip aby človek pohľadal. Ale nie som vôbec prekvapený, lebo keď chce taký packal ako Tim Story natočiť film o rasizme, tak to urobí tak, že do neho obsadí tie najstereotypickejšie černošské postavy a myslí si, že to má byť tým vtipom. :rollingeyes: CELKOVO: 2/10 ()

pornogrind 

všetky recenzie používateľa

Další černošskej biják. Poslední dobou jich je víc a víc. Hororová komedie něco mezi úkolovkou(odpověz na otázku) a slasherem. Nejedná se ale o nic převratnýho. Pár vtipnejch situací a hlášek by se tu sice našlo, potěší i narážky na jiný filmy a horory i to že si černoši dělají prdel sami ze sebe. Hororová stránka filmu ale až tak moc nefunguje. Vraždy(Není tu ani jedna zapamatování hodná) nijak neoslní. Pointa(Motiv) proč se tu vraždí neoslní už vůbec. Podívat se na to asi dá. Ale rozhodně nejde o nic co bych někomu doporučil nebo co bych měl potřebu někdy v budoucnu vidět znovu. ()

Zaujímavosti (8)

  • Veľká časť filmových dialógov bola hercami improvizovaná. (Arsenal83)
  • Zatímco se Allison (Grace Byers) fláká v lese, Shanika (X Mayo) ji políbí a říká: „If you want to be somebody, if you want to go somewhere, you better wake up and pay attention“ („Pokud chceš být někým, pokud chceš někam jít, měla by ses probudit a dávat pozor.“). Jedná se o repliku a píseň z filmu Sestra v akci 2: Znovu v černém hábitu (1993), v níž hlavní roli hraje Whoopi Goldberg. (mikki089)
  • Natočeno na základě stejnojmenného skeče, který vytvořila komediální skupina 3Peat. (mikki089)

Reklama

Reklama