Reklama

Reklama

Trailer 2
Japonsko, 2023, 4 h 48 min (Minutáž: 24 min)

Kamera:

Šóta Kodera

Hrajú:

Kana Ičinose, Lynn, Miju Tomita, Naoja Učida, Jóhei Azakami, Haruka Širaiši, Makoto Furukawa, Mijuri Šimabukuro, Ajumi Cunemacu, Šion Wakajama, Konomi Inagaki (viac)
(ďalšie profesie)

Epizódy(12)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (2)

Hees 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Omnoho lepšie ako prvá sezóna vo všetkých možných aspektoch, aj keď isté neduhy a chyby, z prvej série zostávajú tak toto pokračovanie už malo dosť dobrú kvalitu. U mňa najväčšia chyba sú časté logické chyby v správaní jednotlivých postáv a toto správanie, je ako keby random, náhodné a tiež je problémom neuveriteľné množstvo záujmových skupín a tam chce každá skupina a dokonca niekedy aj jednotlivec dokázať absolútne niečo iné. Suletta je žiaľ užitočný "blbec" a toto sa absolútne nemení ani v tejto druhej sérii, takže ja si nemám ani ako obľúbiť postavu, ktorá nikdy nekoná vo svojom vlastnom záujme. Tieto veci všetky čo som vymenoval boli aj v prvej sérii, ale druhá ponúka oveľa lepší plynulejší zážitok, kde sa už nehráme na piesočku nejakej školy a nerobíme tam xy zbytočných súbojov o ruku Miorine, ale naopak tu sa rozhoduje o osude celého hviezdneho systému (dajme tomu) či osude celej jednej veľkej Benerit skupiny. Vtipné aj to, že sa vlastne v tejto druhej sérii strieda, kto bude trucovať či Miorine, alebo Suletta a hlavne pre toto som si postupne obľúbil oveľa lepšie postavy a to Chuatury (Chuchu) či Guela. Bohužiaľ postáv je milión a skoro každá má takú svoju hviezdnu chvíľku, že niekedy je ťažké si niekoho naozaj obľúbiť bez patričného priestoru a času, ktoré by tieto postavy mali dostať, aby sme ich ešte lepšie pochopili. Rýchlosť tejto druhej série je neúprosná, veľmi často striedame nepriateľov a veľmi často sa niekto trocha "zblázni" a chová sa nepredvídateľne až šialene. Napriek tomuto chovaniu postáv si anime zachováva určitú celistvosť, zábavnosť, politické súboje a mnoho ďalšieho pre čo sa oplatí hlavne táto druhá séria pozrieť. ()

Jeoffrey 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Druhá série byla jedna velká a zběsilá jízda, kde řidič pravidelně šlapal na plyn, neustále točil volantem a měnil směr, kterým se pojede. Bylo to také jak na horské dráze, každá z postav si tu musela sáhnout až na dno, doslova spadnout na hubu, aby se zase mohla zvednout a jít dál. Občas jsem si sice říkal, jestli to tvůrci s tím tempem a se všemi těmi dramatickými plot twistynepřehání, ale nakonec se prostě ukázalo, že není čas ztrácet čas, protože další série Čarodějky z Merkuru nebude, a tedy je potřeba vše dostat k uspokojivému a velkolepému zakončení, což se nakonec beze zbytku povedlo. Jasně, některé části byly možná mírně nedopečené, potřebovaly by trošku víc času a prostoru, aby především po emocionální stránce pro mě fungovaly třeba ještě o něco lépe, ovšem i tak zvládl seriál náležitě odprezentovat všechny svoje myšlenky, vše dostatečně silně a logicky. A já si to celé skvěle užíval, animace mě oslnila, hudbu jsem si opět zamiloval, snad každou z toho kvanta postav jsem sledoval se zájmem a samotné finále bylo velmi povedené, velkolepé, ale zároveň i sympatické. Pro mě je druhá sezóna na 5*, sice slabých, ale na ro se historie neptá. Také jsem se utvrdil v tom, že bych měl v budoucnu Gundamu věnovat mnohem víc pozornosti než dosud, protože ty příběhy jsou mnohem víc než jen to, že „roboti dělají bum“. 8,6/10 ()

Reklama

Galéria (364)

Reklama

Reklama