Reklama

Reklama

Kidó senši Gundam: Suisei no madžo

(seriál)
  • Japonsko Kidou Senshi Gundam: Suisei no Majo (viac)
Trailer 1
Japonsko, (2022–2023), 10 h (Minutáž: 24 min)

Kamera:

Šóta Kodera

Hrajú:

Kana Ičinose, Miju Tomita, Nacuki Hanae, Jóhei Azakami, Lynn, Jume Mijamoto, Makoto Furukawa, Mijuki Ičidžó, Naoja Učida, Mamiko Noto, Jódži Ueda, Hiroši Cučida (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(25)

Obsahy(1)

Gund-Arm, nebo také zkráceně Gundam, je speciální typ obrovského mobilního obleku, jehož vývoj byl však galaktickou vládou zakázán, protože vážně poškozoval zdraví svých pilotů a způsoboval jejich smrt. Jedna ze společností, která pracovala na vývoji takového obleku, byla doslova zničena, všichni její zaměstnanci zabiti a tyto stroje zničeny. Ovšem vedoucí vývoje v této společnosti spolu se svojí malou dcerkou a jedním z těchto prototypů bez vědomí galaktické vlády unikli neznámo kam.
O několik let později přichází na elitní školu pro piloty mobilních obleků mladá dívka Suletta Mercury spolu se svým strojem s kódovým označením Aerial. Suletta je sice stydlivá, ale má hlavu plnou snů o tom, jak si zde udělá spoustu kamarádů a třeba zajde i na nějaké to rande. Ovšem hned první den se seznámí s Miorine Rembrant, dcerou nejmocnějšího a nejbohatšího muže v celé galaxii a jejím snoubencem arogantním a vlivným Guelem Jeturkem. Suletta se brzy dostane s Guelem do sporu a dle pravidel zdejší školy musí být rozhodnuto v souboji s pomocí jejich mobilních obleků. Dívka drtivě vítězí a většině diváků začíná docházet, že její oblek Aerial není jen obyčejný stroj sériové výroby, ale že by to nejspíš mohl být zakázaný Gundam. Suletta se navíc vítězstvím v souboji stává novou snoubenkou Miorine, protože ta si na příkaz svého otce jednou bude muset vzít toho nejlepšího pilota ze zdejší školy... (Jeoffrey)

(viac)

Recenzie používateľa Hees k tomuto seriálu (2)

Season 1 (2022) (S01) 

Kidou Senshi Gundam: Suisei no Majo považujem za nepodarok z viacerých dôvodov a napriek tomu budem netrpezlivo čakať na druhú sériu. Samozrejme môžeme začať to čo je v tomto anime podarené a to je politika a politické intrigy. Vlastne vtipné je to, že prológ má mnohonásobne vyššiu kvalitu ako potom ďalších xy dielov a prológ ma teda hodne navnadil, že toto bude super anime. Kvalita súbojov je žiaľ absolútne priemerná a nedochádza tu k absolútne žiadnemu wau efektu a to je vlastne na anime, ktoré sa sústreďuje na súboje mechov nie veľmi dobrou vizitkou. The Witch from Mercury podľa môjho osobného názoru zle balansuje v tom, aby divákom ukázalo nejaký ucelený príbeh a tiež zle balansuje na úrovni brutality, ktorú si necháva na posledné diely. O zámeroch vedľajších charakterov vieme tak málo, že sa normálne spýtam čo vlastne chce Lady Prospera? Je to psychopatický charakter, je to milujúci charakter, alebo je to charakter, ktorý proste chce ísť úplne len za svojím cieľom. Týchto charakterov čo nevieme ani ň, teda nevieme o ich zámeroch nič je naozaj veľa v celom anime a tento jeden som uviedol ako príklad. Samozrejme druhá séria nám môže jemne zvýšiť aj kvalitu prvej, keď sa pokúsi vysvetliť veľa vecí a dodať veľa charakterom ich hĺbku. Suletta je samozrejme zaujímavá a hľadá hlavne uznanie ľudí a iba tým, ak toto uznanie nájde dokáže eventuálne rásť a tým je absolútne iná ako Miorine. Elan mal ako charakter veľmi vysoký potenciál a tu v tejto prvej sérii nebolo o ňom nič dosť vysvetlené a zostal plochým charakterom ako aj väčšina iných charakterov v tomto počine a keď anime, ktoré sa sústreďuje na súboje mechov v školskom prostredí nemá ani tieto súboje kvalitné a ani sa nevenuje zlepšovaniu charakterov a prináša veľa logických dier a veľa logických nezmyslov ako napríklad založenie spoločnosti bez potom nejakého vysvetlenia ako vlastne tú spoločnosť riadia a hneď sa stane Miorine obrovským mozgom tak, aby Suletta sa cítila zbytočná. Ospravedlňujem sa, ale toto je za mňa výrazný nepodarok s dobrým potenciálom, že sa to napraví v druhej sérii. ()

Season 2 (2023) (S02) 

Omnoho lepšie ako prvá sezóna vo všetkých možných aspektoch, aj keď isté neduhy a chyby, z prvej série zostávajú tak toto pokračovanie už malo dosť dobrú kvalitu. U mňa najväčšia chyba sú časté logické chyby v správaní jednotlivých postáv a toto správanie, je ako keby random, náhodné a tiež je problémom neuveriteľné množstvo záujmových skupín a tam chce každá skupina a dokonca niekedy aj jednotlivec dokázať absolútne niečo iné. Suletta je žiaľ užitočný "blbec" a toto sa absolútne nemení ani v tejto druhej sérii, takže ja si nemám ani ako obľúbiť postavu, ktorá nikdy nekoná vo svojom vlastnom záujme. Tieto veci všetky čo som vymenoval boli aj v prvej sérii, ale druhá ponúka oveľa lepší plynulejší zážitok, kde sa už nehráme na piesočku nejakej školy a nerobíme tam xy zbytočných súbojov o ruku Miorine, ale naopak tu sa rozhoduje o osude celého hviezdneho systému (dajme tomu) či osude celej jednej veľkej Benerit skupiny. Vtipné aj to, že sa vlastne v tejto druhej sérii strieda, kto bude trucovať či Miorine, alebo Suletta a hlavne pre toto som si postupne obľúbil oveľa lepšie postavy a to Chuatury (Chuchu) či Guela. Bohužiaľ postáv je milión a skoro každá má takú svoju hviezdnu chvíľku, že niekedy je ťažké si niekoho naozaj obľúbiť bez patričného priestoru a času, ktoré by tieto postavy mali dostať, aby sme ich ešte lepšie pochopili. Rýchlosť tejto druhej série je neúprosná, veľmi často striedame nepriateľov a veľmi často sa niekto trocha "zblázni" a chová sa nepredvídateľne až šialene. Napriek tomuto chovaniu postáv si anime zachováva určitú celistvosť, zábavnosť, politické súboje a mnoho ďalšieho pre čo sa oplatí hlavne táto druhá séria pozrieť. ()

Reklama

Reklama