Reklama

Reklama

V oblasti severného Texasu pred 35-tisíc rokmi v jaskyni postihla dvoch mužov čudná smrť. V súčasnosti sa na tomto mieste rozkladá vyprahnutá krajina. Malý Steve spadne pri hre s kamarátmi do hlbokej jamy, kde sa stane obeťou čudnej hmoty, ktorá mu vstúpi do tela. Chlapci privolajú hasičov. Dvaja z nich sa spustia do jamy, vzápätí prichádzajú muži v bielych kombinézach a z jamy vynášajú obete. Nikto nevie, kto muži sú a čo sa vlastne stalo. Špeciálni agenti FBI Fox Mulder (David Duchovny) a Dana Scullyová (Gillian Andersonová) už pred nejakým časom uzavreli Akty X. Stále však spolu pracujú, hoci sa zdá, že nadriadení by ich najradšej videli rozdelených. Práve hľadajú bombu v budove FBI. Mulder objaví vo vedľajšej budove amatérsky vyrobenú bombu a tú prichádza zneškodniť agent Darius Michaud (Terry O´Quinn). Rýchlo sa však ukáže, že sa o to ani nepokúsil. V stanovenom čase bomba vybuchla a pochovala nielen Michauda, ale aj dvoch hasičov a neznámeho chlapca. Tajomný výbuch nedá obom agentom pokoj, najmä keď zistia, že hasiči a chlapec boli mŕtvi už pred explóziou. Ktosi sa ich potreboval zbaviť a disciplinovaný agent Michaud obetoval život. Mulder a Scullyová začínajú pátrať... (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (343)

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Za veľa peňazí málo muziky. Seriál ma po počiatočnom nadšení z dobrého námetu unudil už pred piatou sériou. Film iba potvrdil, že nedostatky, ktoré v seriáli nestoja za povšimnutie, sa v celovečernom filme nepríjemne zvýraznia. A tak ani dramatická hudba, honosná výprava a odhodlané pohľady dvoch univerzálnych záchrancov civilizácie nemohli vyplniť diery v samotnom príbehu. Mulderove vysvetľujúce múdrosti iba dotvárali obraz zmarenej príležitosti. ()

Radyo 

všetky recenzie používateľa

Přesně jak to píše gouryella - seriál měl v době natočení filmu jednoznačně upadající tendenci a i proto je film takovým překvapením. Je ale třeba podotknout, že pokud někdo nesledoval seriál, může občas u filmu "vypadnout z rytmu", jelikož se zde vyskytují některé vazby na seriálový děj (viz Anthonyho komentář). Každopádně je ale nutno zdůraznit, že jde v rámci žánru o špičkovou podívanou. ()

Reklama

DaViD´82 

všetky recenzie používateľa

Vzhledem k tomu, že celovečerní dobrodružství Muldera a Scullyové přišlo po mnoha odkladech, a to v době kdy již seriál započal po svých pěti sezónách cestu do pekel, tak je jeho kvalita vlastně velmi příjemným překvapením. Dokonce i ty konspirační teorie tu v rámci možností fungují a není třeba se nijak výrazně orientovat v mytologii seriálu. Přesto by jistě většina diváků ocenila kdyby se místo honby za zelenými mužíčky, řešil nějaký samostatně stojící případ odproštěný od všech těch konspiračních kočkování. ()

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Najväčšou chybou tohto filmu je, že je to vlastne jeden diel seriálu rozťahaný na 121 minút. Film je fakt dobrý, ale na film nakrútený ako pokračovanie seriálu je dosť obyčajný a tuctový. Proste by si to žiadalo originálnejší príbeh, ktorý by oveľa viac zasahoval do seriálu a nebol by iba voľným pokračovaním. ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Je to vlastne takovej jeden dil Akt X natazenej na dvouhodinovej film, kterej obsahuje az na par veci vse dobre, co se objevuje v serialu. Prislo mi, ze oproti serialu, kde je vse takove nedorecene a kdyz je neco zahadneho, tak je to jen tak naznaceno, tak tady je vsechno vysvetleno a vse je tu videt. Hodne tu je videt vetsi rozpocet, takze tu hezky uvidite vesmirnou lod, bandu emzaku, a spoustu dalsich trikovejch veci, ktere v serialu nejsou. Jesli to je dobre nebo spatne, to at posoudi kazdej sam, ale me to spis trosku vadilo, protoze nebejt znamejch postav a nekolika klasickejch Mulderovo vet a kdybyste nevedeli, jak se film jmenuje, tak nereknete, ze to jsou Akta X. Proste takovy nadprumerny sci-fi s prumernejma hereckejma vykonama (hlavne Duchovnyho - tvari se furt stejne) a zajimavym pribehem. ()

Galéria (41)

Zaujímavosti (11)

  • Conrad Strughold, postava Armina Muellera-Stahla, byla pojmenována po skutečném Strugholdovi, nacistickém vědci, který během druhé světové války prováděl experimenty na vězních. (novoten)
  • V chronologii televizního seriálu je film dějově mezi pátou a šestou sérií. (cariada)
  • Když Mulder zjistí, že v baru nefunguje záchod, musí si odskočit ven. Se slastným pocitem si pak uleví na plakát k filmu Den nezávislosti. (Petulka88)

Súvisiace novinky

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

04.03.2022

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje 9. března pražskou část festivalu v kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní filmové soutěže, legend žánru a… (viac)

Další záhada pro Muldera a Scullyovou

Další záhada pro Muldera a Scullyovou

04.11.2007

Příští rok to bude přesně deset let, co se na plátnech kin objevila celovečerní Akta X. Od té doby se pravidelně objevují zprávy o chystaném pokračování. Když už jsme si říkali, že k tomu asi nikdy… (viac)

Reklama

Reklama