Reklama

Reklama

Dobrou noc, mami

  • USA Goodnight Mommy
Trailer

Dvojčata přijíždí do venkovského domu své matky. Tvrdí jim, že absolvovala plastickou operaci obličeje, a její tvář je proto zahalená v obvazech. Čím podivnější a nevyzpytatelnější je její chování, tím víc se chlapců zmocňuje děsivá obava, že žena skrytá pod obvazy vůbec není jejich matka. (Prime Video)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (44)

Necrotongue 

všetky recenzie používateľa

Za jiných okolností bych klidně přidal i čtvrtou hvězdičku, jenže jsem měl s touto záležitostí jistý problém. Po většinu stopáže jsem se tak trochu nudil. Když došlo na dialogy, bylo všechno v pořádku a oba bráchové měli ideální vzhled pro budování tísnivé atmosféry, ale doba mezi rozhovory nebo jakoukoli vzájemnou interakcí postav byla tak nějak nevyužitá. Pozor! V dalším textu by se mohl vyskytnout možný spoiler. I přes mé připomínky musím uznat, že se tvůrcům dařilo pracovat s atmosférou, uměli vybudovat i určité napětí a dokonale mě zmátli, pokud šlo o finální rozuzlení. Většinou dokážu předem odhadnout, jak se asi ten který příběh vyvine, ale v tomto případě jsem byl úplně mimo. Jak jsem napsal na začátku, nebýt těch hluchých míst, přihodil bych čtvrtý kousek. Naomi Watts (pokud to byla ona, protože si nejsem jistý barvou jejích očí) zahrála přesvědčivě, a jak nemusím (alespoň většinou) dětské herce, tak tady to podle mě vystřihla dvojčata parádně. / Poučení: Pozor! Stará stodola opravdu dobře hoří. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Človek by mal vidieť najprv túto verziu, aby nebol sklamaný po videní originálu. Oproti nemu je len trocha lepšia matka Naomi Watts, inak ale bez poznania pointy je to dobre vystupňované a zámer nechať diváka sústrediť sa na iné veci než by mal myslím vyšiel veľmi dobre. Škoda obrúsených hororových prvkov, ktoré si človek ale všimne až po odsledovaní verzie z východnej marky. Film však vie prekvapiť. ()

Reklama

drackula 

všetky recenzie používateľa

Tak toto bolo kvalitné psycho. Dvojčatá prichádzajú za svojou mamou niekam na koniec sveta a nestačia sa diviť, ako sa ich mama zmenila. Ale je to naozaj ich mama? Nevidel som pôvodnú rakúsku verziu z roku 2014 a preto neviem porovnávať. Na druhú stranu som vďaka tomu príbeh nepoznal a moje očakávania tak neboli príliš deformované. Naomi Watts je skvelá a chalani svoje úlohy zvládali tiež veľmi dobre. Celé je to hutné, minimalistické a dobre to graduje. Má to síce pár hluchých miest, ale ako celok to funguje. Príjemné prekvapenie a spokojnosť. 70% Amazon ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Dobrú noc, mami je americký remake rakúskeho originálu z r. 2014 o dvojici malých bratov, ktorí žijú v obrovskom dome pri lese s mamou, s ktorou však nie je všetko OK. Má hlavu obviazanú obväzom a správa sa čudne. Bol to zaujímavý film, hoci o žánre horor by som vravel opatrne. Áno, väčšinu minutáže je to ukážkový horor. Lenže finálny twist je taký zásadný, že sa žáner zrazu prudko mení. Ide o jeden z najprevarenejších (kvázi?)šokujúcich twistov v rámci kinematografie. Remake je plus-mínus doslovný, čiže komu sa páčil originál, tomu sa (asi) bude páčiť aj remake. Alebo naopak: remake sa mu páčiť nebude, lebo je príliš doslovný. Vyberte si. Mne sa vcelku páčil, lebo mám slabosť pre domy pri lese a Naomi Watts tu vôbec nie je zlá. Keďže som poznal originál, pripadalo mi pri pozeraní remaku správanie niektorých postáv trochu divné, keďže mi mierne nekorešpondovalo s koncovým zvratom. Film je miestami brutálne znepokojivý, mrazivý a nepríjemný, čo je samozrejme v hororovom žánri vždy super kombinácia. Ale práve onen koncový twist to pravdupovediac v mojich očiach dosť sabotuje. ()

Trevor 

všetky recenzie používateľa

Súdruhovia zo Štátov nacistických to skrátka naozaj často vedia. Vziaž si európsku predlohu skvelého filmu a riadne ho skurviť (Nech vojde ten pravý, Trilógia Milénium,...) Na moje celkom príjemné prekvapenie to tentokrát nedopadlo až tak strašne zle. Kým v rakúskej predloha však dvojčatá Lukas a Elias takmer nefigurujú na spoločnom zábere v tomto remaku si z toho režisér a kameraman príliš ťažkú hlavu nerobili. Rovnako tak nefunguje harmónia medzi dvojičkami ktoré súrodencov stvárnili, aj keď nie je to vyslovene prúser. Naopak postava matky je oproti pôvodnému filmu zvládnutá oveľa lepšie. Ku cti slúži to že tu nie sú korektné nezmysli, ale neodpustili si aspo§ to že biely bububu policajt bu bu bu muž bububu beloch je tupec, kým inteligentný je pochopiteľne ženský pochopiteľne afroamerický pochopiteľne 150 kilový pochopiteľne vorvaň. Zhovievavejšie 4* aj preto, že tu film má tak nízke hodnotenie. A mysteriózny, krimi, dráma či horor tento film je iba okrajovo, je predovšetkým psychologický... ()

Galéria (17)

Zaujímavosti (4)

  • Cameron Crovetti a Nicholas Crovetti mali v čase nakrúcania 13 rokov. Vek ich postáv je však nižší podľa oslovovania "mamička", detinských kresieb, tým, že sami seba označujú za "malé deti" a že sa jeden z nich stále v posteli pomočuje. V rakúskej verzii filmu boli herci mladší (10 rokov). (Arsenal83)

Reklama

Reklama