Reklama

Reklama

Vlkolak - Nočný lovec

(TV film)
  • Česko Vlkodlak: Noční lovec (viac)
Trailer 1

VOD (1)

Počas temnej a pochmúrnej noci sa z tieňov vynorí tajná skupina lovcov monštier, ktorí sa po smrti svojho vodcu zídu v strašidelnom sídle prastarého rodu. Pri podivnom a hrôzostrašnom pamätnom zhromaždení na počesť vodcovho života sú lovci vyzvaní k tajomnému a smrtonosnému súpereniu o mocnú relikviu. Čaká ich nočný lov, ktorý ich nakoniec privedie tvárou v tvár nebezpečnému monštru. Tento mrazivý a napínavý špeciál, inšpirovaný hororovými filmami z 30. a 40. rokov minulého storočia, si kladie za cieľ nahnať hrôzu a des, a predstaviť nové zákutie filmového vesmíru štúdia Marvel. (Disney+)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (252)

Radiq 

všetky recenzie používateľa

Má to pěkně vykreslenou atmosféru jak z počátků hororové filmografie. Jeden malý problém jsem měl s monstrem/mazlíčkem, který byl trochu moc dětsky roztomilý a to mi tam nesedělo. Taky se tam mohlo víc zabíjet a víc hororovat. Ale jinak to byla docela zábavná jednohubka, možná i dvouhubka... a čekám, jestli tomu přibude nějaký bratříček nebo sestřička. ()

DaViD´82 

všetky recenzie používateľa

O poznání sympatičtější tím, o co se to snaží, než tím jaké to je. Což nejlépe dokládá, že sice autoři šli do černobílé stylizace a "jakože starého filmového pásu" plného artefaktů, svícení i záběrů, ale pořád to nadužívá CGI místo praktických triků a masek (i na ty dojde, ne že ne, ale zase vypadají jak Blanarovičové čertík). A tato rozháraná neštymující nedůslednost v konceptu je tu ve všem. Ostatně i typové obsazení Bernala jde ve šlépějích odkazu na Hulla/Chaneyho/Del Tora, ale je to ústřel vedle, bere to moc seriózně. Jaký to rozdíl oproti perfektně brakově přepálené Harrisové, která je věrná předobrazům. Navíc je to značně nevyrovnané; stylový úvod, kdy se to tváří jako pocta Universalu, i závěr jsou zdařilé, ale prostřední pasáž je klasická marvelovská vata podrážející si nohy odlehčujícími vtípky a pootevíráním dveří nové odnoži MCU. ()

Reklama

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

Po smrti otca Bloodstonea sa viacero lovcov monštier stretáva na jeho poslednej rozlúčke. Majú súperiť o mocný kameň, ktorý po sebe zanechal. Ich cielom je zabitie netvora, ktorý sa pohybuje v obrovskom labyrinte a len jeden z nich sa môže stať víťazom. - Velmi príjemné prekvapenie plné akcie a súbojov s vynikajúcou choreografiou, v ktorej sa mixujú asi všetky žánre, na ktoré si človek spomenie. Old school čiernobiele vizuály mi väčšinou vadia, ale tu to funguje výborne a ideálne sa to dopĺňa s prevedením vlkodlaka, ktorý síce mohol dostať viac priestoru, ale keďže má celý film ledva päťdesiat minút, ubehne to ako nič a v podstate to okrem niekolkých slabších dialógov nemá žiadne hluché miesta. Keďže nemám potuchy, čo je Marvel, DC alebo Disney, tak netuším, či dej na niečo nadväzuje alebo niečomu predchádza, ale užil som si to ako už dlho nič a je na tom pekne vidieť, že natáčanie bavilo úplne všetkých. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Odľahčená forma tomu na podiv prospela a i keď sa nejedná o žiadny filmový zázrak, tobôž hororový, tá kratšia stopáž len prispela k tomu, aby bol tento malý, relatívne bezvýznamný “kraťas” slušným prírastkom do už tak pomaly vymretého subžánru o vlkolakoch. Trošku prilepším i keď tri sú ďaleko objektívnejšie. ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Tento Giacchinov love letter starým gotickým hororom, sa akosi nepozdáva ako homage. Chce byť ale nieje, možno pár úvodných minút. Potom ale nabehne moderná forma, oblečená do ČB hávu, vydávajúc sa za niečo, čo dobíjalo kinosály pred desiatkami rokov. Je to proste cítiť rokom 2022. Nápad dobrý a aj forma ušla, ale niečo, čo sa napr. podarilo snímku THE ARTIST, čiže opäť previesť na plátna kín starobilú formu filmu, sa v tomto prípade nekoná. ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (13)

  • Skladba a grafika na počátku filmu odkazuje na Special Presentation od CBS, které se vysílalo v roce 1973. (Kubaaa97)
  • V počáteční fázi filmu, kdy poprvé vidíme Jacka (Gael García Bernal), tak si můžeme v místnosti, níž prochází, všimnout několika latinských frází. Mezi nimi jsou i dva citáty. Prvním je citát z Výboru z listů Luciliovi od Seneky: „Ferae pericula quae vident fugiunt.“ V české překladu znějící: „Zvířata prchají před nebezpečím, které vidí.“ V originále celý citát zní: „Zvířata prchají před nebezpečím, které vidí, a když uniknou, jsou klidná; my se mučíme i budoucím, i minulým.“ Na druhé straně je pak citát z komedie „Heautontimorumenos“ od Menandra: „Homo sum, humani nil a me alienium puto.“ V českém překladu věta znamená: „Jsem člověk, nic lidského mi není cizí.“ (Kubaaa97)
  • Když vypravěč (Rick Wasserman) vypráví o Ulyssesovi Krvekamovi, je vedle jeho postavy epitaf znějící: „Ulyssess, sedmý syn Krvekamene, byl zabit a byl zabit při posledním úplňku v roce a konečném krveprolití.“ (Kubaaa97)

Súvisiace novinky

Michael Giacchino našel nový projekt

Michael Giacchino našel nový projekt

05.01.2023

Oscarový skladatel a po nedávném debutu u Marvelu se snímkem Vlkodlak: Noční lovec taky režisér Michael Giacchino (Ztraceni, The Batman) se zdá se našel svůj příští tentokrát už celovečerní projekt.… (viac)

První reakce chválí novou unikátní marvelovku

První reakce chválí novou unikátní marvelovku

27.09.2022

Oceňovaný skladatel Michael Giacchino (Ztraceni, Star Trek, Válka o planetu opic) musí být s Kevinem Feigem velký kamarád, nejenže totiž od šéfa Marvelu dostal šanci natočit svůj režijní debut jako… (viac)

Reklama

Reklama