Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bankový lupič Jean Lucas chce po prepustení z väzenia žiť usporiadaným životom. Keď si ide z banky vybrať svoje úspory, stane sa svedkom jej prepadu úplne neschopným amatérom, ktorý si ho vyberie ako svojho rukojemníka. Je jasné, že nikto z polície mu neuverí, že sa stal obeťou neuveriteľnej náhody, musí teda vziať veci do vlastných rúk... (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (234)

FeriusParfax 

všetky recenzie používateľa

Nevěděla jsem,  čemu se smát dřív. Trapně přehrávajícimu se Richardovi, nebo nevtipné postavě Depardieua? Od francouzské komedie jsem nic nečekala. Od těchto "komedií" nikdy nic nečekám. A dostala jsem opravdu jen omezený trapnohumor. Není to zkrátka nic pro mě. Jediné pousmáti přišlo se zvěrolékařem. Příběh mě taky nijak zvlášť nenadchnul a při vážné a zřejmě dojemné lince mnou žádné smutné emoce neproplouvaly. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Richard a Depardieu je výborná dvojka a ja som sa slušne bavil. Nie je to komédia pri ktorej sa budete od smiechu váľať po zemi, ale dokáže navodiť ten pozitívny, príjemný a odľahčený pocit, navyše citlivý a dojemný príbeh s malým dievčaťom dokáže chytiť i za srdce. Chémia medzi hlavnými postavami klape a Richard je tu v svojej typickej roli smoliara, ktorá nikdy nesklame. Tak ako k "Funesovkám" i k tomu neodmysliteľne patrí starý dobrý český dabing. 80%. ()

Reklama

Sarkastic 

všetky recenzie používateľa

No, docela dobrá komedie. Škoda jen, že toho dojímání a roztomilosti ve formě malé holčičky bylo podle mě zbytečně dost a hlavně na úkor žánru. Podobné téma Veber dokázal lépe uplatnit v pozdějším snímku Drž hubu!. Ale jinak se zde najde několik opravdu vtipných scén a když k tomu připočtu ještě sehrané herectví Gérarda a Pierra, dojdu ke 4*. ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Film, kde sa Pierre Richard príliš nestrápnil, ako zvykol inde. To už neplatí o jeho filmovej postave, vykradnutie banky je v štýle blbý a blbší, ale francúzskej komédii odpustím všelijaké nelogickosti. Sympatické dievčatko, kvôli ktorej sa všetko udialo, nemusí ani veľa hovoriť, aby bolo všetko jasné a možno občas vypadla aj slza divákovi. Priaznivci klasickej rodiny si film do vitríny nedajú, ale náznaky sú tu natoľko nevinné a zábavné, že by ho určite nezatratili. ()

anderson 

všetky recenzie používateľa

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: F1 = ?.?.199?+SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: STV 1 = 10.1.2015, réžia českého znenia (ÚPF 1989) = MARIE FRONKOVÁ - S tandemom Richard - Depardieu absolútne špičková a zábavná komédia, ktorá nestratila nič zo svojho šarmu ani po takmer 30 rokoch od svojho vzniku. TECHNICKÁ POZNÁMKA: STV opäť nesklamala a "natiahla" pôvodný český kinodabing z ich vlastného kinopásu do novej anamorfnej kópie. (10.1.2015) ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (5)

  • Snímka Utečenci bola natáčaná vo francúzskom meste Bordeaux. (dyfur)
  • Po filmu Kopyto (1981) se jedná již o druhý snímek, ve kterém postava Pierra Richarda neúmyslně postřelí Gérarda Depardieho do nohy. (jarkolar)
  • Poslední čas na hodinách v přepadené bance je 9:41 a záhy na policejní stanici, po příjezdu Lucase (Gérard Depardieu) a Pignona (Pierre Richard), čas na hodinách ukazuje 11:04. (Ganglion)

Reklama

Reklama