Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bankový lupič Jean Lucas chce po prepustení z väzenia žiť usporiadaným životom. Keď si ide z banky vybrať svoje úspory, stane sa svedkom jej prepadu úplne neschopným amatérom, ktorý si ho vyberie ako svojho rukojemníka. Je jasné, že nikto z polície mu neuverí, že sa stal obeťou neuveriteľnej náhody, musí teda vziať veci do vlastných rúk... (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (234)

anderson 

všetky recenzie používateľa

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: F1 = ?.?.199?+SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: STV 1 = 10.1.2015, réžia českého znenia (ÚPF 1989) = MARIE FRONKOVÁ - S tandemom Richard - Depardieu absolútne špičková a zábavná komédia, ktorá nestratila nič zo svojho šarmu ani po takmer 30 rokoch od svojho vzniku. TECHNICKÁ POZNÁMKA: STV opäť nesklamala a "natiahla" pôvodný český kinodabing z ich vlastného kinopásu do novej anamorfnej kópie. (10.1.2015) ()

ClintEastwood 

všetky recenzie používateľa

Já mám nohy z tvarohu! Podle mého soukromého názoru jeden z nejlepších filmů Francise Vebera i Pierra Richarda (o fous před JSEM NESMĚLÝ, ALE LÉČÍM SE), který odstartuje dnes již legendární scéna s nepovedeným přepadením banky. Drsný Gérard Depardieu ve vedlejší roli, za roztržitým Richardem herecky vůbec nezaostává a vyloženě s ním kontrastuje. Dojemný, ale i velmi vtipný snímek, který pohladí. ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Asi môj najobľúbenejší Richardov film. Tých dôvodov je viac. Hrá tu síce zase kolosálneho blba, ale nie je zároveň aj zvodca žien. Má super parťáka, s Gerardom im to sekne a obaja sú tu veľmi sympatickí, čo sa nedá o ich úlohách tvrdiť vždy. No a tento film má srdce a je úprimne sentimentálny. V neposlednom rade tu je prítomná nevtieravá kritika spoločnosti a akýsi veľmi odvážny pohľad na nový typ rodiny. Nezabudnem na hlášku, kde Depardieu nepriamo porovnáva kriminál s manželstvom. ()

F.W.Colqhoun 

všetky recenzie používateľa

Nostalgie po osmdesátých letech, kdy se filmová naivita ještě nemusela nutně snoubit s blbostí – na to dnes, v době pokročilé sofistikovanosti, moc často nenarazíte. Ale možná že v osmdesátkách taky ne a Depardieu, Richard, Veber (a Cosma) jsou prostě frejři, kteří to tenkrát takhle dávali. Na kostřičku historky o bankovním lupiči, kterého si vybere jiný jako rukojmí, sotvaže opustí bránu vězení, tvůrci rozvěsili slušný počet vtipných scének typu „senilní zvěrolékař léčí průstřel nohy“ či „blbec s punčochou přes hlavu odjišťuje granát“; přerušují je vlastně jen ty dojemné, které nepřeváží a dokonale fungují. Richard, jehož polohu v „sólových“ filmech alespoň v mých očích často opouští tragikomická rovnováha ve prospěch čistě tragické (takže nepřipomíná Krustyho jen účesem), má v Depardieuovi vhodného vyrovnávacího parťáka. Největším frajerem pro mě přes veškerou chválu zůstává představitel bankovního ouřady, kterej zřejmě bez jakýchkoliv triků zručně pověsí lup na zářivku. ()

Homer.p 

všetky recenzie používateľa

Rozhodně nejlepší přepadení banky na filmovém plátně. Na druhou stranu je zde i jedna z nejdojemnějších scén, kdy ten trhovec dá Richardovi zralá jablka místo těch plesnivých, které mu předtím on tak neobratně ukradl. Po všech stránkách skvělý film, na který se vždy rád podívám. Škoda, že v současné době se již takové komedie nanatáčí. Jo a ta hudba, no prostě paráda. ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (5)

  • Gérard Depardieu a Pierre Richard si společně pod stejnými filmovými jmény Jean Lucas a Francoa Pignon zahráli také o 3 roky dříve ve filmu Otec & otec (1983). (Skarface)
  • Po filmu Kopyto (1981) se jedná již o druhý snímek, ve kterém postava Pierra Richarda neúmyslně postřelí Gérarda Depardieho do nohy. (jarkolar)
  • Poslední čas na hodinách v přepadené bance je 9:41 a záhy na policejní stanici, po příjezdu Lucase (Gérard Depardieu) a Pignona (Pierre Richard), čas na hodinách ukazuje 11:04. (Ganglion)

Reklama

Reklama