Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bankový lupič Jean Lucas chce po prepustení z väzenia žiť usporiadaným životom. Keď si ide z banky vybrať svoje úspory, stane sa svedkom jej prepadu úplne neschopným amatérom, ktorý si ho vyberie ako svojho rukojemníka. Je jasné, že nikto z polície mu neuverí, že sa stal obeťou neuveriteľnej náhody, musí teda vziať veci do vlastných rúk... (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (234)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Asi môj najobľúbenejší Richardov film. Tých dôvodov je viac. Hrá tu síce zase kolosálneho blba, ale nie je zároveň aj zvodca žien. Má super parťáka, s Gerardom im to sekne a obaja sú tu veľmi sympatickí, čo sa nedá o ich úlohách tvrdiť vždy. No a tento film má srdce a je úprimne sentimentálny. V neposlednom rade tu je prítomná nevtieravá kritika spoločnosti a akýsi veľmi odvážny pohľad na nový typ rodiny. Nezabudnem na hlášku, kde Depardieu nepriamo porovnáva kriminál s manželstvom. ()

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

Při vykrádání banky bych byl asi podobně úspěšný jako Francois Pignon, ale to není ten pravý důvod, proč mám Uprchlíky rád. Ono se totiž málokdy podaří namixovat komedii, kriminálku a drama do takového celku, aby se divák zasmál a přitom byl napnutý, jak to vlastně dopadne. Uprchlíci jsou důkazem toho, že to jde, i když si vzpomínám, že v mládí jsem se u tohoto snímku bavil mnohem víc, než při včerejší repríze. Avšak jeden primát musím tomuto snímku přiznat - vystupuje v něm postava potrhlejší, než Pierre Richard ve své nejroztržitější formě. Zdravím, doktore Martine a ne, děkuji, nechci utratit. ()

Reklama

klukluka 

všetky recenzie používateľa

Nedělnědopolední oddychovka, předkrm před nějakým skutečným filmovým obědem, bazének, ve kterém si musíte smočit nohy, než si budete moct v něčem opravdu zaplavat, lehká, nekomplikovaná komedie, kde se nehledí na detaily a jedinou podmínkou, přes kterou nejede vlak, je povinný happy end. A tak spolu zůstali, a jestli neumřeli, žijí v Itálii jako tatínek a tatínek dodnes. ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Tomuto filmu dali iba dvaja z mojich sledovaných užívateľov dve hviezdičky. Ja som tretí a nemôžem inak. Pamätám si na film Dotieravý chlap s Venturom a Brelom, ktorý bol predobrazom najmenej piatich ďalších (vrátane tohto), ktorých základným motívom bolo nechcené spojenectvo zločinca a neschopného nešťastníka. A keďže dvojica Depardieu a Richard je pre mňa pokynom, aby som film nechal na pokoji, tak budem pokyn rešpektovať, aj keď som si ho pred časom pozrel celý. ()

Sarkastic 

všetky recenzie používateľa

No, docela dobrá komedie. Škoda jen, že toho dojímání a roztomilosti ve formě malé holčičky bylo podle mě zbytečně dost a hlavně na úkor žánru. Podobné téma Veber dokázal lépe uplatnit v pozdějším snímku Drž hubu!. Ale jinak se zde najde několik opravdu vtipných scén a když k tomu připočtu ještě sehrané herectví Gérarda a Pierra, dojdu ke 4*. ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (5)

  • Gérard Depardieu a Pierre Richard si společně pod stejnými filmovými jmény Jean Lucas a Francoa Pignon zahráli také o 3 roky dříve ve filmu Otec & otec (1983). (Skarface)
  • Poslední čas na hodinách v přepadené bance je 9:41 a záhy na policejní stanici, po příjezdu Lucase (Gérard Depardieu) a Pignona (Pierre Richard), čas na hodinách ukazuje 11:04. (Ganglion)
  • Snímka Utečenci bola natáčaná vo francúzskom meste Bordeaux. (dyfur)

Reklama

Reklama