Reklama

Reklama

Asterix a Obelix

  • Slovensko Asterix a Obelix kontra Cézar (viac)
Francúzsko / Nemecko / Taliansko, 1999, 109 min

Obsahy(1)

Je rok 50 pre Kristom. Rímski kolonizátori ovládli Gáliu – okrem jednej dedinky, kde sa päťdesiat obyvateľov dokáže brániť mnohonásobnej presile vďaka zázračnému posilňujúcemu nápoju. Ten vyrába miestny druid Panoramix (Claude Piéplu). Rímsky guvernér Detritus sa chce nápoja zmocniť, aby mohol zvrhnúť svojho vládcu Caesara.  Nepočíta však s tým,  že prešibaný Astérix (Christian Clavier)  a jeho dobrácky priateľ Obélix (Gérard Depardieu), ktorý spadol do zázračného nápoja ako dieťa a má silu i bez nápoja, mu s pomocou Obelixovho psíka Idefixa a  mága Panoramixa, jeho plány značne skomplikujú – a ešte sa pri tom i skvele pobavia.  Baviť sa budú aj diváci, ktorí si pozrú túto výpravnú adaptáciu jedného z najpopulárnejších európskych komiksov. (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (449)

MarekT 

všetky recenzie používateľa

Ty čtyři hvězdy jsou možná trochu moc, ale atmosféru komiksu a různých detailů se povedlo převést dobře, a to je u těchto komiksových adaptací nejdůležitější. Navíc byl přítomen takový ten obvyklý francouzský humor, který jsem znal již z jiných Zidiho filmů - v tomto směru byl rozhodně dobrá volba. Když tak nad tím přemýšlím, tak asi nemá cenu přemýšlet nad hodnocením, neboť druhý díl je hlavně z hlediska humoru tragédie a už to spíše než komiksovou adaptaci připomínalo rádobyvtipnou komedii, kde nějakým nedopatřením jsou herci ustrojeni jako Galové. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Film pre chlapcov od 12 do 17 rokov. A to ešte špeciálne francúzskych. U nás bohužiaľ nemá AaO tradíciu. Takže sme boli do kín vmasírovaní mohutnou reklamnou kampaňou, snáď ešte väčšou, ako telo Gerarda Depardieua. Na to, aký to mohol byť prúser, film ešte veľmi dobre dopadol. Videl som ho dávno, bol som celkom spokojný, ale už som tušil, že som ho videl aj naposledy. ()

Reklama

Galadriel 

všetky recenzie používateľa

Jedna ze zdařilejších adaptací komiksů a kreslených filmů (vzpomeňte si, jak dopadli třeba Looney Tunes nebo druzí Flinstoneovi), ale ztratilo se tady to kouzlo, které všechny tyhle skvělé kreslené filmy měli. Kdyby radši francouzi natočili dalšího animáka s asterixem, vždyť nezfilmovaných komiksů je ještě dost. ()

Macejko 

všetky recenzie používateľa

Skvelá komédia s výborným obsadením, výpravou a hudbou, ktorá je ale oveľa drsnejšia, než by sa na prvý pohľad mohlo zdať. Skúste tie hady, pavúky, aligátory a hlavne Žolíka pustiť deťom dnes, a garantovane budú mať nočné mory. Moja generácia však bola za mladi ešte z tuhého cesta a za to buď vďaka. Prvýkrát som to videl už veľmi, veľmi dávno a nezostarlo to ani o deň. "Ťuťuťu muťuťu a-ja-jááááj!" ()

Stanislaus 

všetky recenzie používateľa

Kreslený Asterix a Obelix mě nikdy nijak výrazně nevyrazil dech, takže jsem uvítal, když se Francouzi rozhodli natočit hraný film o této dvojici nebojácných galských válečníků. A vlastně ve výsledku to dopadlo téměř stejně. Rozhodně tomu místy nechybí nápad a šmrnc, ale zase na druhou stranu obsahuje film i pár naprosto nevtipných scén, které rozesmějí snad jen nejmladší publikum. Roberto Benigni byl jako záporák opravdu skvělý, stejně jako sekvence Asterix vs. zvířata. Zkrátka jedna z těch průměrných francouzských komedií, na kterou se rád čas od času kouknu. ()

Galéria (93)

Zaujímavosti (21)

  • Natáčelo se se živými aligátory a stovkou pavouků. Pavouci museli být každý večer přepočítáváni, aby se nějaký nezatoulal a nezpůsobil paniku. Kusadla měli znehybněná voskem, aby neohrozili štáb. Podle slov režiséra ale stejně pokaždé nějaký chyběl... (Xeelee)
  • Gérard Depardieu musel kvôli postave Obelixa pribrať 20 kíl. Ako sám priznal, nebol to pre neho veľký problém. (tommy187)
  • V jedné z posledních scén se Obelixové (Gérard Depardieu) s Asterixové (Christian Clavier) rozplývají na bubliny a skoro každý má v rukou roh na pití. V další části, když se rozplynou, jim zmizí také rohy, navíc není slyšet jediný náraz, který by potvrdil, že rohy spadly na zem. (chleba24)

Reklama

Reklama