Reklama

Reklama

Divoké 90. roky. Šuštiakové súpravy, pestrofarebné saká, veľké magnetofóny, videoprehrávače, gýčová dancefloor hudba, videopožičovne na každom kroku, nové spoločenské pomery, záplava rôznych podvodníčkov, začínajúci organizovaný zločin a s ním spojené násilie a korupcia. V tomto čase a prostredí anonymného slovenského malomesta sa odohráva príbeh Laca Hundera – údržbára v múzeu, ktorý je hrdý na svoju prácu, ale kvôli svojej cholerickej povahe sa ocitne v nesprávnom čase na nesprávnom mieste. (CinemArt SK)

(viac)

Videá (7)

Trailer 2

Recenzie (459)

Enšpígl 

všetky recenzie používateľa

Vynikajcí osvěžující zábava. Zdá se, že Slováci mají svůj zábavný klenot. Vtipná není jen samotná pointa, ale i dokonale napsaný postavy, které dostávájí do pusinky vymazlené dialogy, je to fakt radost sledovat takhle povedenou vtipnou hříčku. Už dlouho se mě nestalo, aby mě film taklhle upravil do smíchu. Budu doporučovat, kudy budu chodit. ()

Tosim 

všetky recenzie používateľa

JA VÔBEC NECHÁPEM, KTO BY CHCEL ÍSŤ SÁM DOBROVOĽNE NA POLICIU. Invalidovi jsem moc nevěřil, ale zajímal mě. Kdybych ho neviděl, litoval bych - film prostě vtipný je (občas jednoduše, ale to vadí jen minimálně) a humorným způsobem vypráví o vážných věcech. Ať už je to rasismus, korupce nebo to, že ženy muže zklidňují (i když jsou často důvodem jejich neklidu). 70%. ()

Reklama

Fr 

všetky recenzie používateľa

„Z VÝSLEDKU VAŠEHO VYŠETŘENÍ VYPLÝVÁ, ŽE VAŠE OSOBNOST JE AKCENTOVANÁ DISOCIÁLNÍMI A EMOČNĚ NESTABILNÍMI RYSY HRANIČNÍHO TYPU…“ Věčně nasranej (a) mstící se invalida v akci. Bravo Slováci! Tahle kulervoucí píčovina – díky nadhledu a rasový nekorektnosti, dokáže pocuchat bránici! /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Tvůrci chtěli napodobit gangsterky Guy Ritchieho. 2.) Film podbarvuje hudba ve stylu Kusturicových „cikánských“ filmů. ///                         PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  ***  NAPĚTÍ  ne ()

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

Všadeprítomný hype možno spôsobil, že som čakal viac. Invalid je miestami veľmi zábavný, herci sú super, ale film sa spočiatku celkom ťahá... a úprimne? Zase tak veľmi som sa pri ňom nezazmial. Vulgárne hlášky Gregora Hološku sa skrátka časom zunovali, pričom väčšina humoru vychádza práve z jeho záhoráckeho prízvuku a cholerických výlevov. ()

slord 

všetky recenzie používateľa

Zo slovenských lúhov a hájov prišlo nečakané prekvapenie, ktoré má vlastný ksicht a štýl a za ktoré by sa nehanbil ani nikto mimo slovenských a českých vôd. Je to svižná a našlapaná jazda s veľmi funkčným humorom, ktorá nemala výrazné hluché miesto. Gregor Hološka je v hlavnej roli excelentný, jeho „rozhnevaného muža“ si nemožno neobľúbiť, Zdeněk Godla ako nie najbystrejší dobrák a nie najspoľahlivejší rozprávač je takisto skvelý, ale ani zvyšné postavičky nejako výrazne nezaostávali a niektoré aj napriek menším štekom boli zapamätateľné. Jediné čo mohlo byť trošku lepšie je finále, ku ktorému sa to skvelo budovalo, ako nebolo vôbec zlé, len som čakal väčšie grády na finále, ale je to len taká malá chybička krásy, ktorá mi celkový dojem z filmu nepokazila. Je to veľká lakocinka, ktorá mi spravila radosť a ja som jej za to vďačný. 9/10 ()

Galéria (53)

Zaujímavosti (25)

  • Keď Laco ide už na vozíku v nemocnici, kričí za svojou ženou: "Mňa sa nezbavíš, s tým sa lúč... Sem tvúj muž." Je to citácia zo skladby Richarda Müllera "Nebude to ľahké" z roku 1992. (Dance29)

Súvisiace novinky

13. ročník cen Slnko v sieti ovládl Invalida

13. ročník cen Slnko v sieti ovládl Invalida

26.04.2024

V pátek 26. dubna 2024 se v bratislavské budově Slovenského rozhlasu uskutečnil 13. ročník předávání slovenských národních filmových cen Slnko v sieti, na nichž byly oceněny výrazné počiny a tvůrčí… (viac)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (viac)

Reklama

Reklama