Reklama

Reklama

Divoké 90. roky. Šuštiakové súpravy, pestrofarebné saká, veľké magnetofóny, videoprehrávače, gýčová dancefloor hudba, videopožičovne na každom kroku, nové spoločenské pomery, záplava rôznych podvodníčkov, začínajúci organizovaný zločin a s ním spojené násilie a korupcia. V tomto čase a prostredí anonymného slovenského malomesta sa odohráva príbeh Laca Hundera – údržbára v múzeu, ktorý je hrdý na svoju prácu, ale kvôli svojej cholerickej povahe sa ocitne v nesprávnom čase na nesprávnom mieste. (CinemArt SK)

(viac)

Videá (7)

Trailer 4

Recenzie (459)

slord 

všetky recenzie používateľa

Zo slovenských lúhov a hájov prišlo nečakané prekvapenie, ktoré má vlastný ksicht a štýl a za ktoré by sa nehanbil ani nikto mimo slovenských a českých vôd. Je to svižná a našlapaná jazda s veľmi funkčným humorom, ktorá nemala výrazné hluché miesto. Gregor Hološka je v hlavnej roli excelentný, jeho „rozhnevaného muža“ si nemožno neobľúbiť, Zdeněk Godla ako nie najbystrejší dobrák a nie najspoľahlivejší rozprávač je takisto skvelý, ale ani zvyšné postavičky nejako výrazne nezaostávali a niektoré aj napriek menším štekom boli zapamätateľné. Jediné čo mohlo byť trošku lepšie je finále, ku ktorému sa to skvelo budovalo, ako nebolo vôbec zlé, len som čakal väčšie grády na finále, ale je to len taká malá chybička krásy, ktorá mi celkový dojem z filmu nepokazila. Je to veľká lakocinka, ktorá mi spravila radosť a ja som jej za to vďačný. 9/10 ()

T2 

všetky recenzie používateľa

║Rozpočet EUR990,000║ Tržby USA ║ Tržby Celosvetovo $1,652,534▐  Iná haluz! S takýmto úletom by som nerátal z našej produkcie ani náhodou. Trošku ľutujem, že som neišiel aj na to do kina, sa mi to podľa plagátu zdala riadna blbina, čo nakoniec aj bola ale dosť úderná, trefná. Režisér Jonáš Karásek sa teda zas osvedčil že vie náramne narábať s témami, ťažil z krásnych 90.rokov a dosť nápadito z toho ťažiť čo sa dá.  /80%/ ()

Reklama

filmfanouch 

všetky recenzie používateľa

Stylová komediální kriminální jízda, která zvládá dávkovat humor i stylové pasáže, zároveň působí jako něco, co se mohlo velmi snadno rozpadnout, přesto se to nakonec nepovedlo. Výsledkem je výrazná zábavná záležitost, která dokazuje, že kreativita v československé kinematografii rozhodně není nutně mrtvá…. ()

pornogrind 

všetky recenzie používateľa

České a slovenské novodobé filmové tvorbě zrovna moc neholduju a proto ji ani nevyhledávám. Konkrétně o tomhle filmu už ale nějakou tu dobu vím. A to protože mě na něj upozorňoval a dával tip můj kámoš HorrFi za což mu tímto děkuju. I tak se mi do něho popravdě moc nechtělo a nějakej čas jsem ho odkládal. Nakonec jsem mu dal ale šanci a musím konstatovat, že to nebylo vůbec špatný. Ikdyž po první desetiminutovce jsem k tomu byl celkem skeptickej a moc jsem tomu nevěřil, že by mi to mohlo sednout. Ve výsledku se z toho ale vyklubala komediální rape and revenge jízda kterou táhne gádžo/more dvojice. Bavil jsem se. Mám to mezi 3-4hvězdami. Ale ať nežeru já tu čtvrtou slabší hvězdu dám. ()

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

po traileru sem úplně nevěděl co od Invalidy čekat a nakonec sem velmi příjemně překvapen. Karáskovi se tady totiž velmi dobře míchat sociální drama a hodně černou a chvílemi dost bláznivou komedii, přičemž ani jednou nesklouzne do vod, kdy by si divák řekl že je to už přes čáru. Nevím do jaké míry je to náhoda, nebo jsou Karásek s Dušičkou takoví frajeři, ale takový cit pro "rovnováhu" se v československých vodách zas tak často nevidí a podobné pokusy buď překročí hranci kdy už to není zábavné a vtipné a nebo neudrží tempo a začnou hrát na jistotu. Velmi dobře tu navíc funguje atmosféra devadesátek s dobře zvoleným dobovým soundtrackem a samozřejmě také herci. Tam si největší prostor kradou Gregor Hološka a Zdeněk Godla a nutno říct že zaslouženě...80% ()

Galéria (53)

Zaujímavosti (25)

  • Film se odehrává v 90. letech 20. století, nicméně na policejní stanici lze vidět v čase 01:40:00 (na dobovém CRT monitoru), že v PC je nainstalován operační systém Windows 10, který byl vydán až v roce 2015. (Vikta)
  • Lacovi sa zapichne do nohy nôž ostrým smerom od seba. Ten si ho z nohy vytiahne, ale drží ho ostrím k sebe. (LacoD)

Súvisiace novinky

13. ročník cen Slnko v sieti ovládl Invalida

13. ročník cen Slnko v sieti ovládl Invalida

26.04.2024

V pátek 26. dubna 2024 se v bratislavské budově Slovenského rozhlasu uskutečnil 13. ročník předávání slovenských národních filmových cen Slnko v sieti, na nichž byly oceněny výrazné počiny a tvůrčí… (viac)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (viac)

Reklama

Reklama