Reklama

Reklama

Kabinet kuriozit Guillerma Del Tora


Šum křídel (E08)

(epizóda)
  • USA The Murmuring

VOD (1)

Obsahy(1)

Ornitologové Nancy a Edgar po tragické ztrátě odjedou do domu na odlehlém místě studovat ptáky. Minulost téhle budovy ale skrývá velkou bolest a hrůzu. (Netflix)

Recenzie (51)

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Čítať dopisy mŕtveho sa nevypláca. Teda aspoň v hororoch, v tomto prípade to až tak neplatí, keďže sa zas a znova jedná o jednu z tých poviedok, ktoré “sľubujú” zážitok na počkanie, no miesto toho sa z 80% divák dočká akurát tak diania na úrovni tliachania hubou. Snaživé to je, o tom potom, no čo z toho, keď to nedokáže plnohodnotne zaujať. Alebo vlastne ani len na priemernej úrovni. Slabota .. ()

StefeMakovec 

všetky recenzie používateľa

Poslední povídka ze sbírky Kabinetu kuriozit  pro mě byla velkým zklamáním. Čekal jsem nějakou mystiku a ne hodinu dlouhé nudné vyobrazení periody ženy, která je tak strašně přecitlivělá že ji každou chvíli zajímá něco jiného a dokáže uronit i nějakou tu slzu po tom co jí malé dítě řekne že je mu zima, ale když přijde řada na pomyšlení na její mrtvé dítě je k takové myšlence naprosto netečná. Když se jí manžel konečně otevře ohledně jeho pocitů ze smrti jejich dítěte a řekne co ho trápí, snaží se být strašně drsná a ještě ho zkritizuje že si to moc bere. Zakončením je pochopitelně pominutí účinků silné menstruace a přijitím hlavní hrdinky na jiné myšlenky. Příběh nijak nezačal ani nijak neskončil, celý seriál mohly seknout už u sedmého dílu. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Za mňa asi najlepšia "poviedka" z projektu Kabinet kuriozít Guillerma Del Tora. Áno, páčila sa mi väčšina príbehov (najmenej paradoxne dve adaptácie HPL), ale ak by som mal vybrať topku, zrejme by sa ňou skutočne stal práve Šum krídel. Režisérka Jennifer Kent si zo svojho staršieho hororu Babadook pred kameru znova priviedla Essie Davis a áno, je skvelá, ale mňa osobne veľmi prekvapil sympaticky civilný tón, v akom sa tu predstavil Andrew Lincoln. Chápem, že je herec a vie (mal by) zahrať "všetko", ale aj tak ma milo prekvapilo, aký "obyčajný" tu je. Ono, táto epizóda je celkovo pozoruhodná tým, že čím menej explicitných hororových vecí sa tu deje, tým je lepšia. "Čistých" žánrových momentov tu nie je veľa, ale nejaké tu samozrejme sú (je to ostatne hororový seriál), no najviac sa mi páčili momenty, v ktorých proste len dvojica manželov-ornitológov skúmala vtákov a "len tak" sa rozprávala. Dosť mi to pripomínalo staršie "prírodné" hororové knihy a poviedky, v ktorých hrala dôležitú rolu príroda (Vŕby od Blackwooda, Genius loci od A.C. Smitha alebo Jabloň od  du Maurier). ()

lemonova 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Jasné, že ten, kto čakal gore, alebo niečo na ten spôsob, musel byť sklamaný. Ale nikde nie je napísané, že všetky poviedky majú mať podobný charakter. Každá bola vlastne úplne iná. Túto vnímam ako psychologickú drámu s prvkami fantasy. Ja som celkom spokojná, že kuriozity sú zakončené niečím zmierlivým a nie krvavými orgiami :) ()

Draconian 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Moc hezká povídka. Komorní, psychologická, smutná a citlivá. A nechyběly jí ani dobře zpracované hororové motivy. Skvělé byly herecké výkony a líbila se mi rovněž kamera. Přesto se nedá říci, že jde o totální pecku. Některé motivy nebyly úplně dopracované a navíc nelze ignorovat hodně klišé. Nicméně hodně solidní pokoukání. 75% ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (2)

Reklama

Reklama