Reklama

Reklama

Kabinet kuriozit Guillerma Del Tora

(seriál)
  • USA Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities (viac)
Trailer 1
Dráma / Horor / Mysteriózny / Thriller
USA, 2022, 7 h 24 min (Minutáž: 37–63 min)

Tvorcovia:

Guillermo del Toro

Predloha:

H.P. Lovecraft (poviedka), Michael Shea (poviedka) (viac)

Hrajú:

Guillermo del Toro (sprievodca), Tim Blake Nelson, F. Murray Abraham, Kate Micucci, Crispin Glover, Peter Weller, Andrew Lincoln, Rupert Grint, Eric André (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Epizódy(8)

Obsahy(1)

Mrazivá hororová kolekce osmi úžasně vizuálně propracovaných příběhů plných hrůzy, kterou vytvořil Guillermo del Toro. (Netflix)

Recenzie používateľa RigorMortis k tomuto seriálu (9)

Kabinet kuriozit Guillerma Del Tora (2022) 

Súbor poviedok rôznej kvality pod taktovkou Guillerma Del Tora, ktorého vstupy na začiatku každej epizódy mi pripomenuli Johnatana Frakesa a jeho Beyond Belief. Niektoré poviedky boli lepšie, iné horšie, niektoré dokonca úplne mimo (konkrétne tá s rovnomenným názvom). Čakal som Lovecrafta, dočkal som sa. Veľká časť poviedok ním bola priamo či nepriamo inšpirovaná. Paradoxne tie, ktoré boli inšpirované priamo, patrili medzi najhoršie. ()

Položka 36 (2022) (E01) 

Nasratý rasista Tim Blake Nelson, nacistický okultizmus a záhadná kója. Solídny úvod do celej série. Ako milovník Lovecrafta som si tu prišiel na svoje akurát škoda, že diel nebol o pár minút dlhší; dalo by sa to ešte trocha viac rozviesť. Pri troche kreativity by som si vedel predstaviť aj celovečerák. ()

Hřbitovní krysy (2022) (E02) 

Zaujímavý námet, avšak úplne zbytočne rozťahaný a mierne predvídateľný; s odkazom na lovecraftovský mýtus v podobe amuletu a sochy neznámeho boha v podzemí. Tunely pod cintorínom ako dejisko väčšiny poviedky (odporúča 10/10 klaustrofobikov). A myšiška. Veľmi veľká a nasratá myšiška. ()

Pitva (2022) (E03) 

Pomalý rozjazd na začiatku, ktorý však vygradoval v poriadny hnus na konci. Trochu Lovecrafta, trochu Kinga, celkovo spokojnosť. ()

Mimo (2022) (E04) 

Zatiaľ asi najslabší diel celej série. Protagonistka síce sympatická, námet však bizarný, zbytočne rozťahaný a koniec bol úplne WTF. Namiesto sľúbenej hororovej kuriozity som dostal bizár o prehliadanej ošklivke Katke, jej otravných preafektovaných kolegyniach a potvore z pleťového krému. Iste, dá sa tu polemizovať o tom, že diel ukazuje, ako veľmi dáme na to, čo si o nás myslia ostatní. Spracovanie ale bolo fakt divné. Neviem, či to, že scenáristka aj režisérka boli ženy bol zámer a malo z toho vzniknúť niečo "od ženy pre ženy" (aspoň podľa námetu), ale táto časť svojim námetom pôsobila v celej sérii ako päsť na oko a až neprirodzene divne. Akoby tam ani nepatrila. ()

Pickmanův model (2022) (E05) 

Nerozumiem tomu výbornému hodnoteniu a úžasným komentárom. Pre mňa osobne je táto vec len veľmi voľne inšpirovaná Lovecraftovou poviedkou a viacero vecí je oproti predlohe pozmenených, čo je škoda. ()

Snění v domě čarodějnic (2022) (E06) 

Ak som bol pri Pickmanovi sklamaný, tu to platilo ešte o niečo viac. Ron Weasley v akomsi podivnom spin-offe Harryho Pottera, ktorý sa pôvodnej lovecraftovskej predlohy drží naozaj minimálne. Škoda. ()

Prohlídka (2022) (E07) 

Nezáživná konverzačka pod vedením drogovo závislého podivína so zaujímavým plot twistom (čakal som, kedy sa tam objaví niečo lovecraftovské) a useknutým záverom. Zaujímavý vizuál a soundtrack, no to je asi tak všetko. A to množstvo kokaínu, ktoré Zahra prichystala, by zabilo aj slona. ()

Šum křídel (2022) (E08) 

Jeden z tých lepších dielov. Pomaly plynúca psychologická dráma o manželskom páre, ktorý sa odsťahuje na samotu, aby sa vyrovnal so smrťou dcéry. ()

Súvisiace novinky

Del Torův Frankenstein nabírá obsazení

Del Torův Frankenstein nabírá obsazení

19.03.2023

Legendární mexický režisér a scenárista Guillermo del Toro (Hellboy, Faunův labyrint) si v Hollywoodu už nějakou dobu může díky svému Oscaru za nejlepší film v podobě Tváře vody dělat co chce. Tedy… (viac)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (viac)

Reklama

Reklama