Reklama

Reklama

Kabinet kuriozit Guillerma Del Tora

(seriál)
  • USA Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities (viac)
Trailer
Dráma / Horor / Mysteriózny / Thriller
USA, 2022, 7 h 24 min (Minutáž: 37–63 min)

Tvorcovia:

Guillermo del Toro

Predloha:

H.P. Lovecraft (poviedka), Michael Shea (poviedka) (viac)

Hrajú:

Guillermo del Toro (sprievodca), Tim Blake Nelson, F. Murray Abraham, Kate Micucci, Crispin Glover, Peter Weller, Andrew Lincoln, Rupert Grint, Eric André (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Epizódy(8)

Obsahy(1)

Mrazivá hororová kolekce osmi úžasně vizuálně propracovaných příběhů plných hrůzy, kterou vytvořil Guillermo del Toro. (Netflix)

Videá (6)

Trailer

Recenzie (156)

Krt.Ek 

všetky recenzie používateľa

Vlastně skoro po celou dobu sledování jsem si říkal, že když už jsem dostal chuť na (horrorovou) antologii, měl jsem se radši vrátit k Black Mirror, což, jak jistě uznáte, není pro Kabinet kuriozit zrovna nejlepší vysvědčení. Za kratičký komentář IMHO stojí pouze čtyři epizody, přičemž vrcholem série jsou pro mě epizody tři až pět (prvními dvěma epizodami se seriál nadechoval, po epizodě pět pak měl seriál sestupnou tendenci). Epizoda tři: Pitva (75 %) dle mého přichází s nejznepokojivější vizí světa, kdyby tohle byla pravda, tak bych si to fakt radši nechal projít hlavou (jak Kurt Cobain, chápeme se, ne?), nadto má vynikajícího F. Murrayho Abrahama, a finální rozuzlení nakonec taky není tak beznadějné (v protikladu k předešlému ději). Epizoda čtyři: Mimo (80 %) mně navzdory tomu, že od ostatních hodnotících dostává bídu, bavila (a to tak, že v určitých momentech jsem se přitroublé usmíval) určitě nejvíc, má originální námět, je správně jizlivá, s výbornou Kate Miccuci v hlavní roli (když už jsem vzpomněl Black Mirror, tak tuhle epizodu si umím představit i v tomto cyklu). Epizoda pět: Pickmanův model (70 %) byla epizodou, která se mi zdála nejstrašidelnější (inu, Lovecraft), už jen díky Crispinu Glovera v úloze Pickmana, určitě má i nejkrutější (nesmazatelnou) pointu. Epizoda sedm: Prohlídka (60 %) sice nepovažuju za zvlášť kvalitní, ale šlo poznat, že ji natočil člověk s vyvinutým vizuálním citěním, s trochu lepším scénářem bych si ji uměl představit jako komiks, který má potenciál být úspěšným a který bych si s radostí přečetl. 60 % ()

Fr 

všetky recenzie používateľa

„DNEŠNÍ PŘÍBĚH SE JMENUJE…. REŽÍROVAL HO…“ Guillermo del Toro jako Hitchcock a příběhy jako zajímavosti z hororovýho světa.  Bohužel mě to moc nebralo. Hodně věcí jsou píčoviny a někdy je i těch 60 minut na příběh moc. Asi nejzajímavější mně připadal příběh číslo pět, udělanej podle povídky H.P.Lovecrafta. A co na tom, že se tam někde mihne Peter Weller a má to zajímavej nápad, když to všechno končí všedně. Zlatej "Black Mirror!" /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Guillermo del Toro napsal scénář k prvnímu příběhu a osobně vybral další tvůrce jednotlivých epizod. 2.) Thx za titule Ondřej Kavka.  ///                         PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

Reklama

ancientone 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Také feel-good sledovanie postaršieho pána, ako si plní svoje sny. A plní si ich vkusne, ale nevýrazne. Del Torro sa v novom poviedkovom seriáli pasuje do úlohy Alfred Hitchcock Present's digitálnej éry, ale jeho séria nie je taká šupa ako Masters Of Horror, Twilight Zone, alebo Tales from the Crypt. Parametre projektu dokonale určujú už úvodné titulky - štylisticke perfektné, dosť manieristické, ale rýchlo pominuteľné panoptikum všemožných hororových, gotických a groteskných prvkov, ktoré proste v solídnom štýle prefrčia obrazom. Samostatné poviedky (sympatické je, že nechýba ani lovecraftovská adaptácia - aj keď viacero motívov naprieč poviedkami je vyslovene lovecraftovských) väčinou pôsobia dojmom, že by im stačila plocha 15-20 minútovej etudy a seriál by mohol byť kľudne zmenšený do podoby väčšieho poviedkového filmu. Vpohode sezónna záležitosť, na ktorú si o dva-tri mesiave nespomenieme. Once again. nevadí. Môžeme sa ďalej naivne tešiť na del Torovu adaptáciu románu V horách šialenstva. Zatiaľ ale (osobne) nadšením určite nešaliem. ()

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

Osem strašidelných poviedok, ktoré uvádza Guillermo del Toro. - Na to, kolko rokov tento projekt vznikal, je to pre mňa kolosálnym sklamaním. Jediná poviedka, ktorá ma výraznejšie zaujala, je Graveyard Rats, v ktorej sa parádne prelína Monster horor s nadprirodzenými prvkami a dej sa odohráva v klaustrofobických tuneloch pod cintorínom. Inak sa všetko pohybuje medzi jednou a dvoma hviezdičkami, pričom sú takmer všetky poviedky po celý čas skôr drámou a na konci sa objaví nejaké hororové prekvapenie. Nepomohli tomu ani zvučné herecké mená a preceňovaní hororoví režiséri. Ak je toto to najlepšie, čo Netflix pred Halloweenom pre hororových fanúšikov prichystal, tak nás asi v láske moc nemajú. A Guillermo del Toro? No, nenávidím body shaming, ale keď sa človek zadýcha po pár vetách, mal by so sebou niečo robiť. ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Guillermo del Toro mal v hlavne vždy zaujímavé nápady a príbehy, ktoré chcel určite divákov ukázať. Jeho kabinet kuriozít mu to umožňuje a tak s pohľadu tvorcu, producenta a sprievodcu nám predstaví 8 krátkych príbehov, ktoré zrežíroval vždy iný režisér. Prvé príbehy a diely sa mi dosť ľúbili (Lot 36, Graveyard Rats, The Autopsy, Pickmans Model), no zvyšné štyri ma už moc nebavili a niektoré mi prišli doslova otrasné (The Outside, The Viewing). Tak či tak hororový gurmáni by si nemali nechať ujsť tieto nechutné špecialitky. 65% - 3* ()

Galéria (186)

Zaujímavosti (19)

  • Název první epizody Položka 36 si hraje s čísly: 36 = tři šestky = 666. (bittersweet)
  • Počet mrtvých: 1 (+ několik těl v márnici). (noelcoward73)
  • Guillermo Del Toro v jednom z rozhovorů prozradil, že inspirací pro sepsání příběhu byla jeho osobní zkušenost, kdy byl jeho sklad prodán bez jeho vědomí stejně jako se to stane v příběhu Emilii (Elpidia Carrillo). (NiWi)

Súvisiace novinky

Del Torův Frankenstein nabírá obsazení

Del Torův Frankenstein nabírá obsazení

19.03.2023

Legendární mexický režisér a scenárista Guillermo del Toro (Hellboy, Faunův labyrint) si v Hollywoodu už nějakou dobu může díky svému Oscaru za nejlepší film v podobě Tváře vody dělat co chce. Tedy… (viac)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (viac)

Reklama

Reklama