Reklama

Reklama

Kabinet kuriozit Guillerma Del Tora


Šum křídel (E08)

(epizóda)
  • USA The Murmuring

VOD (1)

Obsahy(1)

Ornitologové Nancy a Edgar po tragické ztrátě odjedou do domu na odlehlém místě studovat ptáky. Minulost téhle budovy ale skrývá velkou bolest a hrůzu. (Netflix)

Recenzie (51)

tron 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Za mňa asi najlepšia "poviedka" z projektu Kabinet kuriozít Guillerma Del Tora. Áno, páčila sa mi väčšina príbehov (najmenej paradoxne dve adaptácie HPL), ale ak by som mal vybrať topku, zrejme by sa ňou skutočne stal práve Šum krídel. Režisérka Jennifer Kent si zo svojho staršieho hororu Babadook pred kameru znova priviedla Essie Davis a áno, je skvelá, ale mňa osobne veľmi prekvapil sympaticky civilný tón, v akom sa tu predstavil Andrew Lincoln. Chápem, že je herec a vie (mal by) zahrať "všetko", ale aj tak ma milo prekvapilo, aký "obyčajný" tu je. Ono, táto epizóda je celkovo pozoruhodná tým, že čím menej explicitných hororových vecí sa tu deje, tým je lepšia. "Čistých" žánrových momentov tu nie je veľa, ale nejaké tu samozrejme sú (je to ostatne hororový seriál), no najviac sa mi páčili momenty, v ktorých proste len dvojica manželov-ornitológov skúmala vtákov a "len tak" sa rozprávala. Dosť mi to pripomínalo staršie "prírodné" hororové knihy a poviedky, v ktorých hrala dôležitú rolu príroda (Vŕby od Blackwooda, Genius loci od A.C. Smitha alebo Jabloň od  du Maurier). ()

mottleone 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Doufal sem v pořádný závěr, ale dostavila se průměrná hororová práce, okořeněná pouze o drobné detaily. Tato epizoda na mě fungovala přesně jako horory z přelomu milénia alá 3:15 Zemřeš, což mi nijak nevadilo, byl to fajn oddychovej dojezt. Skvělé herecké výkony (je radost opět někde vidět Andrew Lincolna), umocňující izolující prostředí ostrova, neustálá nepříjemná přítomnost ptactva + těch pár creepy momentů taky super. Jen to příběhově nenabídlo nic moc zvláštního ani originálního, zato už dost únavného - dostačujících 70% ale standartní 3* ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Čítať dopisy mŕtveho sa nevypláca. Teda aspoň v hororoch, v tomto prípade to až tak neplatí, keďže sa zas a znova jedná o jednu z tých poviedok, ktoré “sľubujú” zážitok na počkanie, no miesto toho sa z 80% divák dočká akurát tak diania na úrovni tliachania hubou. Snaživé to je, o tom potom, no čo z toho, keď to nedokáže plnohodnotne zaujať. Alebo vlastne ani len na priemernej úrovni. Slabota .. ()

Gorehound 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Tak na záver jedna z najlepších poviedok. Perfektne zahrané, vystihnutá psychológia postáv, parádna staromilská atmosféra, ghost story, ako vystrihnutá zo zaprášenej zbierky strašidelných príbehov. Jeseň, starý dom, úchvatná výprava a miestami naozaj strašidelné. Hoci nič nové, na jednotku odvedená práca, evokovalo mi to Vtákov, staré filmy, krížené s atmosférickou poviedkou od samotného del Tora a duchárskym príbehom. Na záver naozaj to najlepšie, a dúfam v druhú sériu nie dokonalého, ale celkovo skvelého a zaujímavého seriálu. ()

warrenur 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Ducharska cast ma neoslovila takmer vobec. Hlasy, na ktore sa v noci budia protagonisti za poslednych minimalne 30 rokov ma uz neohuria. Vedecka cast o specifickych vtakoch ma ako dokument zaujala, avsak v tejto epizode, ked pribeh je depresivny a podprahovy, vylozene nudi. Essie Davis mi velmi slusne "liezla na nervy" v Babadook-ovi a tuna je to takmer rovnake. Urcite stravitelnejsie pre citlivejsie zenske publikum. Traumu, co tu vykreslili som rozhodne videl sfilmovane stravitelnejsie. Nebavilo. ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (2)

Reklama

Reklama