Reklama

Reklama

The Rocky Horror Picture Show

  • Česko Rocky Horror Picture Show (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Práve sa skončila svadba a družička so svedkom – mladí milenci Brad a Janet – sa pod dojmom obradu rozhodnú svoj vzťah zavŕšiť, keď viditeľne nervózny Brad vyzná svojej milej lásku a s piesňou na perách ju požiada o ruku. A vydajú sa na výlet, aby tento veľký okamžik oslávili. Zastaví ich však osud v podobe prázdnej pneumatiky a dvojica sa vydá hľadať pomoc na hrade, ktorý cesto míňali. Uvíta ich podivný muž a požiada ich, aby vstúpili. Večierok práve začína. V hale tancuje skupinka bizarne oblečených ľudí a všetci čakajú na príchod hradného pána – Dr. Franka-N-Furtera, transvestitu z transexuálnej Transylvánie. Ten ich pozýva na exkurziu do hradného laboratória. Práve totiž vyvíja novú umelú bytosť, vysokého svalnatého blondiaka Rockyho, ktorého si pripravil k ukojeniu svojich vášní. Čo sa bude diať počas tejto noci, tým si nikto nemôže byť úplne istý… (ASFK)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (418)

BoPo odpad!

všetky recenzie používateľa

Vo svete dosiahol kultový status. No u mňa nedosiahol zhola nič. Pieseň, slabá spojovacia vata, pieseň, transvestita, ešte slabšia vata, mladá Susan Sarandon v prádle, pieseň, koniec. To teda bola jazda. Beriem to tak, že ja som nepochopil skvelosť tejto Show a cudzinec zasa nedocení kult menom Dědictví aneb Kurvahošigutntág. ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Pozlátková doba 70. rokov 20. Storočia. Priniesla punk rock, zopár skvelých rockových a jazzových albumov. A samozrejme aj skupiny ako Kiss a Queen. Trblietajúce lesklé kostýmy, flirty, veľa mužského a ženského make-upu a vyprázdnený obsah v megapódiovej show, hodnotou limitne sa blížiacou sa nule. No a samozrejme uctievanie týchto ikon pop kultúry masami aj s príznačným vonkajškovým napodobňovaním. Z rovnakého súdku je aj Sharmanov film – muzikálová paródia na béčkové horrory. Predsa len niektoré pozitíva sa dajú objaviť – asi dve dobré pesničky (Time warp a tá s Meatom Loafom), démonický herecký výkon hlavného osnovateľa deja Franka a podľahnutie jeho libidu dvom zaľúbencom v noci nasledujúcej po ich zasnúbení. To je však na dobrý film prekliate málo. Inak ide o veľmi jednoduchučký, zabudnuteľný príbeh založený na schéme vstupu do strašidelného domu. Komixová ilustratívnosť a bláznivý kolorit príznačne celý doznievajúci kult dotvárajú. ()

Reklama

Shit 

všetky recenzie používateľa

Strašná úchylárna, ale je až tak moc úchylný až je to zábavný. hudba co je ve filmu neni zrovna moje nejoblíbenější, ale dobře se to do filmu hodilo a některý písničky byly i celkem dobrý. bohužel je to dost starý takže jsem tam moc zparodovaných scén z béčkových hororů, který znám neviděl, ale něco jsem přece jenom zaznamenal. A Tim Curry je fakt drsnej, ale stejně byl nejdrsnější závěr, kdy to tam rozjel vozíčkář ()

Goldbeater 

všetky recenzie používateľa

Nevýslovně ujeté, úchylné, nevídané. A já se při tom tak bavil! Rocky Horror Picture Show je muzikálový snímek, kolem nějž se právem utvořil kult. Tim Curry je prostě rozený sladký transvestita z transsexuální Transylvánie a asi si ho tak už všichni budeme pamatovat - zkrátka životní role. Podivně temné finále je něco, na co člověk kouká s otevřenou pusou. ()

rikitiki 

všetky recenzie používateľa

Naprosto uvolněná, svobodná a osvobozující atmosféra, která nakažlivě krásně zasáhne i diváka. Příběh nemá jednoznačný děj, ani logiku, ale v tomhle případě by to bylo snad i na škodu. Nesmysl střídá nesmysl, taneční i sexuální orgie se proplétají, hudba je hypnoticky rokenrolová a texty jsou skvělé. Dokonce i brutální vražda je podaná tak hravě, že nepohorší. A nikdy bych nevěřila, že Tim Curry někdy mohl vypadat sexy, natož ještě v makeupu, podvazcích a korzetu. /5. 7. 2010/ ____P. S. Po x-tém shlédnutí, kdy mě ten film vždycky rozveselí, musím pokorně doznat, že Frank n. Furter má v sobě víc ženskosti, než jsem kdy viděla dohromady. A přesto, potkat ho, stačilo by mu jen na mě kývnout...... Vlastně je to moralita: za to, že se oddáš absolutní rozkoši musíš vždycky zaplatit! ()

Galéria (162)

Zaujímavosti (79)

  • Dům Oakley Court, ve kterém natáčení probíhalo, hostil již hezkou řádku štábů. V roce 1981 pak prošel rekonstrukcí a byl přeměněn na hotel. V roce 2012 byla cena jedné strávené noci 6 000 Kč. (Terva)

Súvisiace novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (viac)

Reklama

Reklama