Reklama

Reklama

Wimbledon: Zápas o lásku

  • Slovensko Divoká karta (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Peter Colt je večný smoliar, ale šťastie sa na neho konečne usmeje a prinesie mu úspech nielen na kurte, ale aj v osobnom živote. I keď je na úplnom spodku tenisového rebíčka, podarí sa mu získať divokú kartu, ktorá mu umožní zúčastniť sa prestížneho wimbledonského turnaja. V hoteli sa zoznámi s americkou tenisovou hviezdou Lizzie Bradburyovou a zamiluje sa do nej. Nečakané šťastie v láske a úspechy na kurtoch mu dodajú elán a Peter sa prepracováva na popredné miesto turnaja. Ocitá sa blízko splnenia svojho životného sna - bojovať o najvyšší titul v turnaji. Ostane mu šťastie verné, alebo ho opustí? (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (661)

Lima 

všetky recenzie používateľa

Příjemná podívaná, která sice ničím neohromí, ale potěší zobrazením filmově neokoukaného prostředí vrcholového tenisu a nesmírně sympatickou ústřední dvojicí Bettany - Dunst. Filmové ingredience jsou namíchány ve správném poměru - trocha nevtíravého humoru, trocha zápasového napětí (i když vzhledem k vývoji děje s předem odhadnutelným výsledkem a Bettanyho zápasová zmrtvýchvstání byla spíše z říše sci-fi), trocha nepřeslazené (hurá!) romantiky. Jako sportovního komentátora lze vidět legendárního Johna McEnroa a aby herci vypadali jako skuteční hráči, o to se ve funkci poradce a kouče staral australský wimbledonský vítěz Pat Cash. Bettanymu jsem toho vrcholového tenistu věřil, Dunstové už méně (divná smyčka při servisu)......Celkově tři a půl*. ()

TeeAge 

všetky recenzie používateľa

| Scenár: Adam Brooks, Jennifer Flackett, Mark Levin | Hudba: Edward Shearmur | Produkcia: Tim Bevan, Eric Fellner, Liza Chasin, Mary Richards | Rozpočet: 31 miliónov $ | Tržba: 41,512,007 $ | Pekný počin, na ktorý sa dobre pozerá, a tiež dobre počúva vďaka inovatívnym, miestamy až prasáckym slovným spojeniam. Mimo toho však chýba to extra plus, ktoré činí dielo jedinečným a menej predvídateľným. Tu sa tomu ťažko ubrániť, nakoľko ide o športový subžáner. ()

Reklama

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $31miliónovTržby USA $17,001,133Tržby Celosvetovo $41,512,007║ tržby len nasvedčujú tomu aký nesúlad príbeh ponúkol publiku, či že nie moc stráviteľný _Samozrejme že príbeho sa mohlo na tom popracovať omnoho viac, lebo čo nám ponúka Richard Loncraine je čistá rutinná záležitosť bez čo i len najmenšej snahy o nejakú originálnosť. Tento film v prvom rade zachraňuje kameraman Darius Khondji, ide o zábery priamo z kurtov a vyhrotených zápasov, ten tieto úseky svojím snímaním povyšuje na ojedinelú seansu do tohto športu s uhľov a pohľadov aké v priamych prenosoch neuvidíte, takže máme aspoň vďake nemu aspoň určitý zážitok. Dvojica Kirsten Dunst a Paul Bettany nie zrovna najsympatickejšia a ich rýchlo skvasení vzťah sa doslova nedá uveriť, nuž tvorcovia chceli romancu na kurtoch tak ju majú ale škoda, že úplne samoúčelnú. "Našťastie mám rád tenis a tak som to ako tak zniesol, hlavne vďaka tomu športu čo bo vo filme prezentovaní." ()

M.a.t.t. 

všetky recenzie používateľa

Hoci je Wimbledon natočený podľa klasickej šablóny, i tak väčšinu súčasných amerických súkmeňovcov strčí v pohode do vrecka. Kirsten Dunst narozdiel od Spidermana zapadla mnoho lepšie a chémia medzi ňou a Paulom Bettanym funguje na jednotku s hviezdičkou. Pochváliť však musím hlavne dokonale navodenú tenisovú atmosféru, mix romantiky a zelených kurtov ma úplne odzbrojil... Jedna myšlienka na záver : Kto vie do akej miery sa tvorcovia inšpirovali príbehom chorvátskeho tenistu Gorana Ivaniševiča, ktorý v roku 2001 ako úplný outsider zásluhou divokej karty vyhral vo Wimbledone svoj prvý a zároveň posledný Grand Slam? ()

Faye 

všetky recenzie používateľa

Požitek z pohodové romance mně trochu kazil fakt, že pravidla tenisu ( golfu, basetballu - vlastně většiny sportů) znám jen velmi mlhavě, takže některé hádky ..... byl na čáře nebyl na čáře pro mne zůstaly utajeny. Ale co s pravidly..... hlavní je vkusný britský humor a obzvlášť neodolatelné pro mě byly myšlenkové pochody 119. hráče světového žebříčku např. „ Hlavně ať už to brzo skončí!“. Trochu nechápu označení DRAMA v hlavičce filmu na této stránce!!!!! ()

Galéria (22)

Zaujímavosti (18)

  • Herci podávali se skutečnými míčky, ve zbytku výměny už byly většinou dodělávány počítači. (zajda404)
  • Při předposlední výměně ve finále Peter Colt (Paul Bettany) zasáhne těsně lajnu, ale lajnový rozhodčí to vidí jako aut. V roce 2006 bylo na významých tenisových turnajích, včetně Wimbledonu, zavedeno tzv. Jestřábí oko - systém pro dopad míčků, který tento lidský element výrazně snižuje. (Shakaar)
  • Pro hlavní postavu Petra Colta (Paul Bettany) byl tvůrcům inspirací chorvatský tenista Goran Ivaniševič. Ivaniševič platil za velký talent a kvalitního tenistu, ale bohužel se mu nikdy nepodařilo vyhrát žádný z grandslamových turnajů, i když byl několikrát ve finále. Když v roce 2001, ve svých třiceti letech, stagnoval na 125. pozici světového žebříčku, dostal možnost startovat na divokou kartu na slavném Wimbledonu. Probojoval se až do finále, kde v pětisetové bitvě porazil Patricka Raftera a získal titul jako první hráč v historii, který startoval na divokou kartu. Zároveň nastřílel protihráčům 213 es, čímž vytvořil nový rekord turnaje. (Wishkah)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Bernard Hill

Zemřel herec Bernard Hill

05.05.2024

Ve věku devětasedmdesáti let zemřel britský herec Bernard Hill, známý především ze snímků jako Titanic, Lovci lvů a z trilogie Pán prstenů. Se smutnou zprávou v neděli přišla televizní stanice BBC s… (viac)

Politika, skandály a romantika

Politika, skandály a romantika

15.08.2006

Poté, co si Rachel Weisz nedávno odbyla natáčení ambiciózního sci-fi dramatu Spider-Man) jednu z hlavních rolí v romantické komedii DEFINITELY, MAYBE. Bude se jednat o čtvrtý režijní počin scenáristy… (viac)

Reklama

Reklama