Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Komédia
  • Dráma
  • Animovaný
  • Krimi

Obľúbené filmy (10)

Matrix

Matrix (1999)

Matrix je určite film, ktorý som zo všetkých videl najviac krát. Po prvom zhliadnutí som bol doslova očarený celou atmosférou filmu a v podstate som si ho hneď na další deň musel pustiť znova. Čo sa príbehu týka, ten je zo začiatku viac než zamotaný a postupne sa odkrývajú jednotlivé časti. Herci hrajú svoje maximum, no spomedzi všetkých vyčnieva určite hlavná hviezda filmu Keanu Reeves, ako kladný hrdina Neo, čo ma za úlohu spasiť celý svet, no na druhej strane mu výborne sekunduje Hugo Weaving v roli agenta Smitha. Súboje medzi nimi a inými agentami či posádkou Neovej lode s použitím slow molotion sú pastvou pre oči a dá sa napísať, že Matrix tým vytvoril vo filme niečo nové, čo tu do vtedy ešte nebolo a kde ho ostatné filmy do dnes dosť často kopírujú.

Terminator Salvation

Terminator Salvation (2009)

Ako fanúšik všetkých terminatorov musím napísať, že ani najnovší prírastok nie je sklamaním a teším sa na ďalšie pokračovanie. Najnovšie dielo som videl už asi tri krát a stále ma niečim prekvapuje a vôbec nenudí. Famózne efekty sú striedané ešte famóznejším predstavením Sama Worthingtona, ktorý na moje prekvapenie dostal vo filme väčší priestor na seba realizáciu ako môj oblúbenec Christian Bale. Zrejme jediné, čo mi troška vadilo bolo už príliš mnoho typov termminátorov od motorkárov až po klasických arnoldov.

Wimbledon: Zápas o lásku

Wimbledon: Zápas o lásku (2004)

Fantastická romantická komédia z tenisového prostredia, kde hlavným ťahúňom filmu je práve spomínaný biely šport. Paul Bettany aka Peter Colt v roli hráča, ktorého profesionálna kariera sa blíži ku koncu mu pasuje, ako ušitá na mieru. Nebol by to samozrejme dlhý film, keby sa venoval len tomuto bravúrnemu športu akým je tenis a tak su hluché miesta vyplnené romantickou zápletkou, ktorá mi na rozdiel od iných filmov absolútne nevadila, pretože nebola hlavnou náplňou. Wimbledon je častokrát dosť napínavý, miestami je dokonca aj príjemne humorný, ale vie byť aj romantický a ja nemám absolútny problém udeliť aj takémuto formátu 5 hviezd.

Návrat do budúcnosti 2

Návrat do budúcnosti 2 (1989)

Myslím, že toto je najlepšia časť z celej trilógie kde sa s hlavnými hrdinami postupne cez budúcnosť a alternatívnu prítomnosť dostaneme opäť do minulosti, kde si diváci možu pripomenúť scény z prvého filmu. Mimochodom tá budúcnosť je vzhľadom na rok výroby filmu spravená neuveriteľne nadčasovo. Kiež by mi aj moje staršie JA prinieslo knižku so športovými výsledkami. :)))