Reklama

Reklama

Tajemství Marilyn Monroe: Ztracené nahrávky

  • USA The Mystery of Marilyn Monroe: The Unheard Tapes
Trailer
USA, 2022, 101 min

Réžia:

Emma Cooper

Hudba:

Anne Nikitin

Hrajú:

Marilyn Monroe (a.z.), Anthony Summers (sprievodca), John F. Kennedy (a.z.), Robert F. Kennedy (a.z.), Shelagh McLeod, Tom Ewell (a.z.), Joe DiMaggio (a.z.) (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument o tajemné smrti filmové hvězdy Marilyn Monroe, ve kterém zazní dosud nezveřejněné rozhovory s jejími nejbližšími. (Netflix)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (23)

Marze 

všetky recenzie používateľa

Je to trochu prázdné a nic nového, co by nebylo v knize do nepřineslo. Ale co se týká dokumentárního řemesla, vykonala Emma Cooper výbornou práci. Vzrušující je vidět herečku v její největší slávě. Možná by ale stačil místo tohoto dokumentu nějaký podcast. Kolektivní fascinace touto osobou vychází z toho, že změnila tradiční myšlení Američanek mít děti a starat se o rodinu ve prospěch sexuální nezávaznosti, takže už se nebyly schopni reprodukovat, obyvatelstvo se doplňovalo přistěhovalectvím a bílí se stali menšinou. Dnes když přijedete do Ameriky, nikde na její symbol bílou mladou blondýnku už nenarazíte. ()

KarinG 

všetky recenzie používateľa

Tento dokument je podľa mňa vhodný ako pre fanúšikov/znalcov MM, tak aj pre "nováčikov", ktorí túto ikonu 20. storočia spoznávajú. Dokument sa sústreďuje na jej okolnosti úmrtia a len okrajovo sa venujú jej detstvu, ktoré však aj z tých pár zmienok jasne dávajú základný rámec, ako vyrastala, z akých podmienok vzišla a čo vlastne definovalo jej chovanie v dospelom živote. (Matka v blázinci, 10 pestúnskych rodín, sexuálne zneužitie, otec neznámy a celý život ho chcela nájsť). Mňa osobne ten dokument obohatil o nové informácie, už si nemyslím, alebo. lepšie povedané, nie som presvedčená o tom, že ju zabili. Pripúšťam, že mohlo ísť buď o nehodu v predávkovaní liekmi, alebo vedomú samovraždu. Značná časť ku koncu sa venovala bratom Kennedyovcom.  Jej láska k Bobbymu hlavne v kontexte tej situácie, že ako milenka Bobbyho a z časti aj Jacka mala prístup k informáciám, kubánskej krízy, sledovaniu MM FBI (keďže mala blízko k prezidentovi), atómových zbraní a ich vývoja tu bol predpoklad ohrozenia národnej bezpečnosti Dá sa povedať, že život ju stála jej láska k Robertovi Kennedymu. Dokument dáva do časovej súvislosti jej úmrtie, údajnú návštevu Roberta K. kde sa s ňou rozchádza, jeho odchod, nález gazdinej mŕtvej MM, príjazd jej psychiatra, výpoveď saniťákov, výpoveď súkromného detektíva.... Názor si divák môže vytvoriť sám. Spôsob spracovania dokumentu je veľmi atraktívny - prehrávanie kaziet, naaranžované telefonáty slávnych mien vtedajšej doby Holywoodu... dobrý dramaturgický nápad. Ja len dodám pár vecí ktoré tam nezazneli: Pohreb jej zaplatil sám Di Maggio.  V jednom rozhovore spomínala, že jej najlepší priateľ je Clift Montgomery. Parafrázujem: Je na tom snáď horšie než ja. Trpko smiešne. Rozhodne dokument odporúčam, neurazí a ak máte voľnú hodinu a pol, tak ju viete vyplniť celkom zmysluplne. ()

Reklama

PlysovyMacko 

všetky recenzie používateľa

Dokument je zložený z nahrávok rôznych ľudí, ktorí Marilyn poznali. Zaujímavý začne byť až ku koncu, kedy sa odhaľujú udalosti noci kedy zomrela-najlepsie sú nahrávky z odpočúvania jej domu. Prekvapilo ma, že Marilyn mala bližší vzťah s Bobbym ako s Jackom, respektíve mala pomer s oboma a ze Kennedyovci boli sexuálni predatori. Marilyn mi je luto-vyzerala byť veľmi nešťastná. ()

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

tomu kdo má o MM alespoň základní povědomí tenhle dokument vlastně nic nepřinese. Je sice plný dobových záběrů a pracuje s audio nahrávkami samotné Marylin, ale nic nového a objevného tu neproběhne. Ke konci se samozřejmě otvírají spekulace ohledně její smrti (nové pro mě byla maximálně teorie se zapojením Kennedyovců do Marilynina úmrtí), ovšem nic se samozřejmě nevyřeší a spekulace o tom, zda šlo o sebevraždu, vraždu a nebo nešťastnou náhodu můžou vesele pokračovat...60% ()

Djoker 

všetky recenzie používateľa

Marilyn Monroe byla bohyně a ani po letech její sláva nevyhasíná. Nikoho tedy nepřekvapí, že každý produkt s jejím jménem jde stále na dračku. Ztracené nahrávky určitě nepřinesou nic nového skalním fanouškům. V rámci možností se však snaží sumarizovat její krátký, ale turbulentní život, který předčasně ukončilo záhadné úmrtí. ()

Galéria (17)

Reklama

Reklama