Reklama

Reklama

Kovboj Emmett je v spánku prepadnutý tromi mužmi. Ubráni sa a všetkých útočníkov zastrelí, netuší však, kto a prečo ho chcel zabiť. Vydáva sa do mesta Silverado a cestou v púšti nájde vysileného Padena, ktorého olúpili a nechali zomrieť. V ďalšej ceste pokračujú spolu. Keď sa zastavia v malom mestečku, Paden spozná jedného z mužov, ktorí ho olúpili a zastrelí ho. V cele sa zoznámi s Emmettovym bratom, ktorý tam čaká na trest smrti... (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (184)

YURAyura 

všetky recenzie používateľa

4/10 - Takovy lehce podstandardni western zadna slava - dockame se vsech nesvaru a prblemu, co k westernum patri - nesmrtelni pistolnici, "krasne" zeny, pratelstvi na zivot a na smrk. Hraji tam typani pro Kasdana typicti a ja jsem behem sledovani tohoto spektaklu stihl pouklizet obyvak, coz by se pri opravdu dobrem filmu nestalo ;]] ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Pokiaľ je toto naj 80tkový western, tak boli westerny v 80tkách na tom dosť biedne. Štýlom je to niekde na úrovni seriálu Doktorka Quinnová. Síce tam umierajú nevinní ľudia, ale napriek tomu to ani na chvíľu nepôsobí nejak drsne alebo kruto. Vlastne je to dosť pohodový film a od začiatku viete, že tí dobrí stopro vyhrajú. Seriálovo pôsobí aj štruktúra. Sú tu štyri hlavné postavy, ktorých línie sa strašne dlho odvíjajú samostatne a divák celý čas čaká, kedy sa konečne všetci tí dobrí ľudia uráčia spojiť a postavia sa zlu. A dajú si teda poriadne načas. Dovtedy si záporák nezáporák (Brian Dennehy) ide za svojím a snaží sa popri tom vyhnúť konfrontácii s hlavným hrdinom pre ktorého má nepochopiteľnú slabosť. Kevin Kline ma neskutočne sral. Celý čas sa tvári jak kakabus, drží sa mimo a vôbec som nechápal o čo mu ide, prečo sa drží bokom a prečo zrazu sa na konci zapojí do boja. Tento typ postavy, ktorá má jeden výraz by uhral možno Eastwood, ale komediant Kline tam pôsobí, že je omylom. Z kladnej štvorky ma najviac bavil Danny Glover. Dvojka Scott Glenn a Kevin Costner boli ok, ale čakal som od nich viac. Najvtipnejšia je postava krásky Rosanna Arquette o ktorú najprv majú všetci záujem, ale akonáhle zistia, že ona hľadá chlapa, ktorý by s ňou tvrdo makal na farme, tak všetci zdupkajú. Aspoňže technická stránka stojí za to a prestrelky sú vydarené. Sú to klasicky pojaté akčné scény v ktorých takticky pobehujú medzi budovami. Chcelo by to buď povyhadzovať z toho kopu zbytočných línií alebo z toho spraviť seriál. Takto je to niečo medzi. Príliš pomalé a dlhé na film a príliš skratkovité na seriál. Takže celkovo to je mierny nadpriemer. 6/10. ()

Reklama

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

The Magnificent Four. Tradiční americký western kašírovaného typu, u kterého kdyby Kasdan odebral 15 až 20 minut, nikdo by nebrečel. Lákadlem je bezesporu herecké obsazení, ovšem jen černý bůh pomsty Danny Glover a první člen z množiny „proti svým škatulkám obsazení herci“ Kevin Kline za něco stojí. Druhý člen množiny hrající sám se sebou šachy sice neučil obyvatele městečka Turley švihlou chůzi, nicméně z očí mu koukalo, že by chtěl, S.Glenn se jen zarputile tváří jako by měl od sedla nesnesitelně opruzenou prdel, B.Dennehy hraje svého x-tého šmejda s usměvavou tváří, moucha Goldblum působí poněkud nepatřičně a rozjařený Riviera Kid Costner je zralý na vyliskání. Další filmový počin z Klidného západu, kde se v saloonu standardně objednává suché bílé víno a minerálka Perrier.. ()

BadoXXII 

všetky recenzie používateľa

Veľmi dobrý western s dobrou hudbou, krásnou a nápaditou kamerou, peknými scenériami a hviezdnym hereckým obsadením. Škoda, že to škrípe po príbehovej stránke, lebo časté skoky v deji robia divákovi v hlave mierny zmätok. Film bol nominovaný na dvoch Oscarov v tých istých kategóriách ako nedávny 3:10 To Yuma. Silverado je však oveľa podstivejší western, od ktorého dostanete tvrdých chlapov, zaprášené tváre a podarené súboje (jeden moment sa mi páči veľmi - keď už Emeth nemá žiadnu zbraň a záporáka zabije skokom so svojím koňom). Ja som spokojný, film a postavy majú štýl (mladý Costner je frajer) a tento western si pozriem vždy veľmi rád. 80% ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Naprosto paradni western. Prvni hodinka je natriskana akci, takze utece jako nic. Bohuzel po presunuti deje do Silverada se tu toho ze zacatku moc nedeje, takze se musi vydrzet rozvleklejsich dvacet minut a pak zacne zase slusna jizda. Navic je tu hromada perfektnich prestrelek, slusna hudba, sviznej a zajimavej dej a perfektni herci, v cele s krapet posahanym Costnerem a skvele strilejicim Gloverem. Taky potesi Cleese, kteryho bych v takovymhle filmu fakt necekal. Jedinej, kdo se mi drobet nezdal, byl Scott Glenn, kterej vypadal jak mladsi verze Carradinea. Podle me jeden z nejzabavnejsich westernu, co sem videl. ()

Galéria (57)

Zaujímavosti (6)

  • Hlavný hudobný motív bol použitý ako temp-track v hrubom zostrihu filmu Jurský park (1993), v scéne príletu helikoptéry na ostrov. (Tvrdolín Veliký)
  • Režisér Lawrence Kasdan obsadil do menších rolí i svou ženu a dvě děti. (D3VIL)
  • Richard Jenkins v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)

Reklama

Reklama