Reklama

Reklama

Kovboj Emmett je v spánku prepadnutý tromi mužmi. Ubráni sa a všetkých útočníkov zastrelí, netuší však, kto a prečo ho chcel zabiť. Vydáva sa do mesta Silverado a cestou v púšti nájde vysileného Padena, ktorého olúpili a nechali zomrieť. V ďalšej ceste pokračujú spolu. Keď sa zastavia v malom mestečku, Paden spozná jedného z mužov, ktorí ho olúpili a zastrelí ho. V cele sa zoznámi s Emmettovym bratom, ktorý tam čaká na trest smrti... (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (184)

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Začiatok super. Predstavenie postáv. Krásne scenérie. Celkom dobre napísané dialógy. Costner je akousi predzvesťou odľahčujúcej postavy a záporáci ovládajúci mestečko rovnako v pohode. Po prvej hodine tomu ale výrazne začína dochádzať dych. Má to akčné scény. Aj dejové zvraty, ale postavy spĺňajú režisérom dané archetypy. Nevyvíjajú sa. Stávajú sa nezaujímavými. A celé sa to dostane na takú úroveň, ktorá vo mne evokuje taký ten pocit, tak poďme to ukončiť, aby sa to nejako ukončilo. O nikoho sa tam nebojíme. Hudba, ktorá na začiatku pôsobila epicky a dobrodružne sa stáva unavujúcou, ťažkopádnou a v mnohých ohľadoch lezúcou na nervy, keď zaznieva takmer neustále. Absolútne nevyužitý potenciál čo sa vývinu postáv týka. A ich vzťahov. Kasdan by mal byť milovník westernov. Tu je cítiť ale taká opatrnosť, že som úprimne prekvapený, ak sa tam mihol niekto, kto bol špinavý od prachu. ()

Lopic 

všetky recenzie používateľa

Film jsem si sehnal hlavně kvůli Kevinu Costnerovi, kterého mám hodně rád. Chtěl sem vidět jeho začátky nebo spíše film, který mu pomohl prorazit. A byl sem dost nadšený. Westerny mám obecně hodně rád, ale Silverado nemůžu řadit po bok westernových klasik, protože to prostě a jednoduše není klasický western. Spíše si půjčuje jen půjčuje westernové prostředí a snaží se vzdát poctu právě westernovým klasikám. A já myslím, že se mu to povedlo. Škoda, že byl film propadák, hold 80.léta už westernům moc nepřála. Obsazení bylo vynikající a zejména se mi líbili Kevin Kline a právě Kevin Costner, jehož postava, tak trochu magora Jaka, neměla chybu. ()

Reklama

Frajer42 

všetky recenzie používateľa

Po všech směrech naprosto průměrný a ničím vyčnívající western, a to vzešel z péra scénáristy s relativně zvučným jménem v nejenom filmových análech. Každý správný western by měl mít v popředí nějakého hrozně příjemného pistolníka, kterého si nejde nezamilovat. V tomto případě mě ze čtveřice frajerů nezaujal významně vůbec nikdo. Pozitivně hodnotím, že se kolty nosily proklatě nízko a střílelo se kolikrát hned místo pozdravu, ale bylo to na úkor velice nezáživného děje, do kterého jsem se nedostal ani do skončení filmu. Samotná zápletka byla také relativně o ničem. Zkrátka v rámci žánru průměrný western, který zřejmě nikoho neurazí, ale nadšením si také nehopsnete. Dokonce i krásné ženy zde jaksi schází. Slabší 3 kousky. ()

joker.george 

všetky recenzie používateľa

Sledování těchto „čtyř statečných“ jsem si užíval, a to i díky jejich správné kovbojské nátuře. Je sice hned jasné, jak vše skončí a příběh je předvídatelný, nicméně díky vrstevnatosti mě nenudil, a dokonce má schovaných pár zajímavých detailů, které dokázaly děj oživit. S přestřelkami se šetří, ale když už se dostanou ke slovu, tak jsou pokaždé nějakým způsobem ozvláštněny. ()

ybuko 

všetky recenzie používateľa

Vsechna westernova klise pohromade - vcetne duelu dvou lidi ve vyprazdnene ulici, cerneho kovboje co nema ve meste na ruzich ustlano, bandity s paskou pres oko, z hlavy sestrelovanych klobouku, chytani cloveka do lasa, cviceni na plechovkach, a Kevina Costnera. Plus par bonusu, jako napriklad podivne prehravajici postava Johna Cleese. Propad celkem zaslouzeny. ()

Galéria (57)

Zaujímavosti (6)

  • Natočeno za 96 dní. (D3VIL)
  • Richard Jenkins v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)

Reklama

Reklama