Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Jamesa Bonda (Sean Connery) už čaká nová úloha. Zistenie, kto stojí za gigantickými diamantovými pašeráckymi cestami, ktoré situáciu na trhu s diamantom stále viac zhoršujú. Všetko sa odohráva naprosto diskrétne a na hladký priebeh dohliada aj dvojica krutých zabijakov, ktorá sa dokáže postarať o akýkoľvek problém. Bond prichádza do Holandska v novej identite miestneho pašeráka s jediným úmyslom. Preniknúť do štruktúr obchodu a konečne dostať Blofelda... (STV)

(viac)

Videá (3)

Trailer

Recenzie (396)

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Agent 007 na svém americkém turné asi hodně papal hamburgery, neboť se jeví mírně opluskaný a vůbec celkově působí unaveným dojmem přepracovaného geroje. Přidejte si nenápaditý scénář, těžkopádné akční sekvence a duo kašparů Wint a Kidd s vizáží dělníků chotěbuzské ocelárny a bez nějakého dlouhého pátrání se dostanete k důkazu, že diamanty jsou sice možná věčné, ovšem aura Conneryho jako nejlepšího Bonda nikoliv.. ()

kinej 

všetky recenzie používateľa

Diamonds are Forever považuji za velmi dobrou bondovku. Možná má své mouchy, jako například nezáživně natočené akční pasáže, kterým by trocha dynamiky neuškodilo. Také si možná mohli odpustit lunární vozítko a nevydařený souboj se dvojicí žen. Jinak je to ale bondovka se vším, co od ní očekávám. A hlavně Conneryho charisma je tak drtivé, že dokáže dobré nedotatky přklenout. Nikdo mi nevymluví, že ty filmy, jejichž předlohu napsal přímo Flemming a hrál v nich Connery, jsou daleko lepší než ostatní. Jen "jeho" filmy mají vyvážený poměr všech potřebných ingrediencí. Jsou hodně akční, ale nikdy ne hloupé, a jsou vtipné, ale nikdy ne směšné. Tento Bond má skvělé záporáky, dobrý námět a překrásnou doprovodnou hudbu ()

Reklama

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Prvy Conneryho navrat k Bondovkam. Bohuzial medzitym sa Bondovky zmenili a z elegantnych filmov o spionoch sa stal blaznivy akcny blockbuster, cize styl, ktory je typicky pre väcsinu Mooreovych Bondoviek, ktore som mal sice rad ako maly chlapec, ale dnes ich uz nepovazujem za poriadne bondovky. Miestami nemaju daleko k parodiam. Zapletka tohto filmu nie je nejak prepracovana. Prilis dlho to vyzera ako nesurody sled komedialnych a akcnych scen. Nastastie väcsinou velmi zabavnych a akcne sceny su tiez vydarene. Za pozornost stoja hlavne bitky, ktore Connerymu isli vzdy velmi dobre. Tentoraz tu ma fantasticku bitku v obmedzenom priestore vytahu. Na svoju dobu je dostatocne drsna. Zato nahanacka s vesmirnym vozitkom alebo nahanacka s policajtami su natolko blaznive, ze mi uz pripadali, ze prekrocili hranicu serioznosti, ktora k Bondovkam patri. Az v poslednej tretine dôjde film konecne k nejakej pointe v ktorej prekvapivo ide Blofeldovi znova o prachy. Aspon ze ho v tomto diely Bond niekolkokrat zabije. V jednom pripade aj dost brutalne. Ale ako vieme z dalsich dielov, tak nie definitivne. Holt Blofeld je jak jeho hnusny kocur. Ma minimalne devät zivotov. Tentokrat si ho zahral Charles Gray, ktory sa sice na Savalasa nechyta ale je lepsi ako trapny Pleasence. Connery ako Bond je stale skvely. Sice uz evidentne starsi ale zvadzanie zien a bitky mu idu skvele. Len uz tento novy blaznivy styl nie je pre neho a je dobre, ze seriu opustil, kym mala uroven. Bondgirl je celkom pekna ale povahovo trochu otravna. Skvela je ale dvojka gay zabijakov, ktori dodavaju filmu obrovsku davku humoru. Az mi bolo luto, ze na konci chcipli a neobjavia sa uz v dalsich dieloch. Prvykrat sa mi pacila aj pesnicka z uvodnych titulkov, takze som ich vydrzal bez pretacania. Takze vysledkom je dobra akcna komedia ale slaba spionska Bondovka. 7/10. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

#7 - Škoda, že Seana pri návrate k bondovkám nečakal aspoň taký kvalitný scenár ako kým ho nahradili. Vrátil do série síce opäť galantnosť a šarm, no je tu absolútny nedostatok špionážno-akčných častí a aj scenár celkovo neoplýva ničím zvláštnym. Okrem pár nápadov ako napríklad vonkajší hotelový výťah a labák v púšti. Čím však Connery prekvapil najviac bola jeho bacuľatejšia postava. Ale veď svoje si už ako agent odslúžil a preto už tu mi tak nie je ľúto, že ho poslali na odpočinok. 60%. ()

Psema 

všetky recenzie používateľa

Nejhorší bondovka z arzenálu pana Conneryho. Netušil jsem, že by to mohlo být tak nudné, jak to ve výsledku bylo. Po několika hodinách si nepamatuji o co tam šlo, natož, abych si to vybavil za pár dní či týdnů. Blofeld sice charismatický a cool, ale zabijáci Witt a Kidd? Tyhle dva bych nechal okamžitě zpopelnit a zakopat. Imho jsou to dvě nejotravnější a nejblbější postavy v celém příběhu (a to jejich samoúčelné přehrávání, no děs). A nejhorší je, že ani Sean to nezachraňuje. Stáří člověk nezastaví, ale to co se stalo jemu, to už je moc. A ke všemu z něj čiší jistá znuděnost, kdy jsem pocítil, že série potřebuje obměnu. Diamanty mě hodně zklamaly a prlměrné hodnocení je jen z úcty k 007 a Connerymu za odvedenou práci na Bondově světě. ()

Galéria (159)

Zaujímavosti (42)

  • Internetový server IGN.com ohodnotil tento film jako třetí nejhorší bondovku vůbec. (Colonist)
  • V původním návrhu scénáristy film končil velkou honičkou na lodích po nevadském Lake Mead. Natáčení by ale vyšlo příliš draho, proto od toho tvůrci upustili. Další nerealizovanou variantou finále bylo zúčtování s Blofeldem v solném dole. (Colonist)
  • V původním ději se měl vrátit Gert Fröbe jako dvojče Aurice Goldfingera a mstít se za smrt svého bratra. (henrycruel)

Reklama

Reklama