Reklama

Reklama

Pozvánka do pekla

  • Česko Pozvánka do pekla (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Po smrti svojej matky, a bez ďalších žijúcich príbuzných, sa Evie rozhodne podstúpiť test DNA. Objaví tak strateného bratranca, o ktorého existencii doteraz nevedela. Na pozvanie od svojej znovunájdenej rodiny sa ocitne na honosnej svadbe na anglickom vidieku, zvádzaná príťažlivým aristokratom. Postupne však odhalí zvrátené tajomstvá a choré úmysly skrývajúce sa za prehnanou štedrosťou svojich „najbližších“. Rodinná idylka sa tak čoskoro zmení na hrôzostrašnú nočnú moru a boj o prežitie. (Itafilm)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (115)

Omnibus 

všetky recenzie používateľa

Když se vdává důra, film je noční můra.“  Že já blbec nezvedl zrak z té pozlacené pozvánky vzhůru, k známému nápisu o naději nad pekelnou branou. Nebo nečetl komenty. Ale to já ne, šly na mě panské (!) choutky. Chtěl jsem si, stejně jako socka Evie, užít aspoň jednou do syta luxusu a full servisu v panském sídle a mé (na nevěstu zvědavé) ženě dopřát chvilku nostalgie u hororové svatby. OKÉNKO BEZNADĚJE: [][] Co nás čeká na anglickém venkově? ϢΨ Nad branou zámku nápis: „Lasciate ogne speranza, voi ch'intrate!ϢΨ Očistec castingu. ϢΨ Peklo twilightového scénáře. ϢΨ Mučivá nuda bezkrevného děje. ϢΨ Slizký zámecký pán (spíš panák), umělecké mříže v oknech a zdivočelí ťuhýci. ϢΨ Zdivočelí uživatelé. Šmarjápano, že vás huba nebolí, vždyť to Krvavé nevěstě nesahá ani po šňůrku od tenisek! [][] Zaujal mě vlastně jen oprsklý rasistický majordomus a pobavila hospodyně, svou historkou o šílených ptácích, vyzobávajících služebnictvu oči. Víc nic. Jen jeden ťuhýk sebou jebnul o sklo. ()

maddy 

všetky recenzie používateľa

Zúfala vykrádačka Ready or Not, ktorá však oproti menovanému filmu má o polovicu, ak nie aj viac, nižšiu zábavnosť. Rozjazd je na podobný typ hororu neskutočne zdĺhavý a prvú hodinu sa tu doslovne nič zásadné nedeje. Následná naháňačka po upírskom sídle však chuť tiež vôbec nespraví, pretože sa až zúfalo drží v ratingu PG-13, takže sa nedá čakať žiadna brutalita, no problémom je, že tu absentuje aj akékoľvek napätie, atmosféra a celé to je také nemastné, neslané až beda. Navyše v závere zúfalo prepálené čo sa týka CGI. Toto by úplne zapadlo aj ako direct-to-VOD, v kinách to nemá čo hľadať. Zúfalo nezáživný horor. CELKOVO: 4/10 ()

Reklama

Anet21 

všetky recenzie používateľa

⚪Meghan Markle wannabe objavuje strateného bratranca, fešného anglického lorda, získava žiadosť o ruku, no všetko nie je tak ružové, ako by sa mohlo zdať. Že to znie ako premisa slušného b-čkového hororu? Zdanie klame.⚪Ak by bol tento film iba romantickou komédiou a ku koncu sa zápletka pohla iba k triviálnemu konfliktu, ktorý by sa v závere vyriešil, film by urobil lepšie. Takto je celá premisa znova o silnej statočnej žene, ktorá zmobilizuje sily a ,,premôže" dom plný silných upírov. Ono, premôže je silné slovo, keďže ako divák dokonca nevidíme ani to.⚪Vďaka hroznej kamere a nasvieteniu, v ktorom sa očividne mali stratiť vizuálne chyby totiž buď ako divák nič nevidíme, alebo sa všetko odohrá skratkovito, urýchlene, bez zmyslu, neuspokojivo.⚪Prvé dve tretiny filmu slúžia ako veľmi prepálená expozícia, ktorá, konieckoncov, pre dej nemá význam, posledná tretina potom pôsobí ako vyslovená paródia, v ktorej by poľahky mohol vystupovať aj L. Nielsen. Napätie či atmosféru strachu sa nepodarí vyvolať, záver, v ktorom hrdinka triviálne bodne tisícročného wanabe Draculu, aby mu následne odrezala ruku bez toho, aby sa on bránil, a potom ho zkopla do ohňa ako J. Lee je už silná káva, kedy žáner nechcene spadne do komédie.⚪Trailery sú v tomto prípade veľmi zavádzajúce, keďže film nie je vôbec horor, upíri v ,,pravej podobe" v ňom snáď ani nie sú zobrazení a ďalšia variácia na Ready or not sa ani len nekoná. Tak hlavne, že silná moderná žena prežila, za pár sekúnd zabila mocného upíra a ešte pri tom všetkom stihla vyzerať dobre. Ehh.⚪ ()

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

Neurážející neobjevný upírský horor má velice pěkný vizuál a rychle uteče. Evie je poněkud naivní, ale její touze po rodině se nelze divit. Gotický úvod navnadí, další vývoj po příjezdu na panství se dá už vcelku odhadnout stejně, jako tomu bylo u Krvavé nevěsty, s níž tu určitá podobnost je. Nikoliv však v hlavním motivu, ten je zcela jiný. Popravdě Walter byl ještě naivnější a hlavně nesmírně pyšný a namyšlený, protože jinak by přeci musel Evii dokázat zpracovat. I když dojde na utrženou hlavu, useknutou ruku a pěkné servírování nápoje, gore zůstává umírněné. Úplně stejné je to s nahotou, která se zejména v lázních nabízela. Úplně jsem viděl, co by s ní dokázal třeba Tinto Brass. Noční můry a pobíhání nočním sídlem pak dají vzpomenout na Herzovu Pannu a netvora, která přeci jen byla o něco temnější. Protože se na trailery nedívám, nečekal jsem nic konkrétního, tudíž za mne spokojenost. Nathalii to v rudých šatech velmi slušelo! ()

dubinak 

všetky recenzie používateľa

Pro mě pravděpodobně adept na nejtrapnější, nejdebilnější hororový scénář roku s průhlednou pointou a snahou vyděsit jen ohulenými lekačkami. Být tohle zařazeno v žánru young adult horror fantasy, budiž, ale pokud se tenhle film bral vážně, tak to pardon, ale odcházím. Je to sice všechno opravdu hezky nažehlené a pěkně se na to gotické prostředí kouká, ale když mě film z té veškeré dějové ubohosti nutí přemýšlet, jestli ho vůbec dokoukat, nemůžu jinak. To mě přivádí k docela nastřelené stopáži, protože jsem fakt trpěla. Zaplať pánbůh, že jsem dobře odhadla na to nejít do kina. ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (9)

  • V rozhovore pre Bloody Disgusting režisérka Jessica M. Thompson prezradila, že po uvedení filmu v kinách bude na VOD a streamingu zverejnený alternatívny zostrih s označením R. V druhej verzii je pridaných viac gore, násilia a nahoty, ktoré boli z kinoverzie odstránené kvôli ratingu PG-13. (molcan2)
  • Draculovo meno je v stredovekej rumunčine genitívom slova "Dracul", čo znamená "syn draka". Keď Evie (Nathalie Emmanuel) prvýkrát vstúpi do Nového Carfaxu, vo foyeri je socha draka bojujúceho s niekým, kto vyzerá ako turecký vojak, čo je zjavná narážka na skutočného majiteľa panstva. (molcan2)
  • Walterovo (Thomas Doherty) priezvisko "De Ville" je slovná hračka na "devil". V modernej rumunčine je anglický preklad "Dracul" "diabol", čo ďalej naznačuje jeho skutočnú identitu ako Draculu. (molcan2)

Reklama

Reklama