Reklama

Reklama

Strašiak

  • Česko Kostlivec (viac)
Trailer 11

Obsahy(1)

Stredoškoláčka Sadie Harperová a jej mladšia sestra Sawyer sa spamätávajú z nedávnej smrti matky a ich otec Will, terapeut, ktorý sa vyrovnáva s vlastnou bolesťou, im nie je veľkou oporou. Keď sa u nich doma nečakane objaví zúfalý pacient, ktorý hľadá pomoc, zanechá po sebe desivú nadprirodzenú bytosť, ktorá sa priživuje na rodinách a živí sa utrpením svojich obetí. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (5)

Trailer 11

Recenzie (208)

Frajer42 

všetky recenzie používateľa

Jeden z těch podařenějších hororů posledních let. Výběr herců nic moc a paradoxně by se dalo říct, že čím menší herečka, tím lepší výkon. Velké plus tohoto hororu je hlavně to, že se bez zbytečného úvodu a keců jde rovnou na strašení. Atmosféra a hra světel a stínů kupodivu skvěle funguje. Strašák se mi rovněž moc líbil. Byl nesmírně roztomilý. Jen za český překlad filmu jako Kostlivec, by měl někdo přijít o život. Diváci, kteří používají české názvy se s diváky používajícími originální názvy nemají šanci domluvit, o jakém filmu je vlastně řeč. Nehledě na to, že překlad "Kostlivec" nedává ani sebemenší smysl. [70 %] ()

Sludger 

všetky recenzie používateľa

Ku terapeutovi príde chlap a povie mu, že jeho tri deti zabil Strašiak zo šatníka a on tomu nedokázal zabrániť. V podstate ide o citáciu z poviedky, ktorá vyvrcholí výborným zvratom, no film sa už v úvode oddelí od poviedky, pretože chlap zomrie v šatníku a Strašiak sa nalepí na novú rodinu. Čiže ide skôr o akési voľné pokračovanie poviedky ako jej adaptáciu. Film spadá do trendu súčasného hororu, ktorý mieša strašidelný žáner s rodinnou drámou (v tomto prípade strata matky a vyrovnanie sa s touto situáciou). Tentokrát idú žánre „fifty-fifty“, nenarážajú do seba, ale pekne spolupracujú. Robovi Savageovi ako šikovnému režisérovi (má za sebou Host či Dashcam) sa vo filme darí postupne gradovať atmosféru, strašiť s jumpscaremi, nepreháňať to s nimi a prísť s veľkou kopou strašidelných scén (naozaj ich tam bolo nadpriemerne veľa). Oceňujem aj samotného Strašiaka. Režisér sa vyhral jednak s tým, že ho väčšinu času necháva skrytého v temnote a svietia mu len oči, čím sa výborne tvaruje temná atmosféra a keď na konci príde s odhalením, tak je vidieť, že sa kreatívne vyhral s dizajnom a hlavne Strašiak pôsobí desivo. Na záver treba dodať, že nejde o nič nové. V podstate rutina. Ale kvalitne natočená rutina. Výborná atmosféra, trpká pachuť rodinnej drámy, hrozivé monštrum a skvelo vygradovaný dej. Pokiaľ však čakáš niečo iné, náznak niečoho nového, inovátorského, budeš zrejme sklamaný. Pre mňa jeden z najlepšie natočených hororov podľa Kinga. ()

Reklama

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Na jednu stranu neškodný kinohoror, na druhú taký z tých lepších (typu napr. Smile). Čiže je to o napínaní a lakačkách, zároveň to buduje mystérium, ktoré nie je úplne odfláknuté, a naviac réžia sem-tam príde aj s nejakým obzvláštňujúcim vizuálnym nápadom, takže to nevyzerá jak sterilná, šedivá ducharina na zakázku. Po tohtoročnom stupidnom Cobweb som si spravil náladu (čo ma prekvapilo, čakal som tie filmy kvalitatívne presne naopak). 70% ()

verbal 

všetky recenzie používateľa

Po dlooooouhé době zase jednou sice sériový, ovšem poměrně vydařený kousek, jenž opět úsměvně irituje zdejší hororové exprdy a jiné esoterické nudofilní psychotiky, protože je svižný, zábavný, atmosférický, přímočarý, hezky bubavý a s docela povedeným strašhovadem. Kousek, který sice dost nepokrytě parazituje na výborném, a jak jinak než místními rozumbradáči a sračkofily krutě nedoceněném Darkness falls, avšak vzhledem k solidní exekuci a de fuckto svěží modernizaci výše zmíněného vše velkoryse odpouštím. A se starou, kulantní Štefanovou povídkou, tenkrát to ještě uměl, to má společná jen jména a v podstatě to na ni pouze autorsky navazuje. Tudíž je ten tasemnicový marketing s připisováním kreditů vypsanému a vyhořelému dědkovi veskrze nedůstojný. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

To pravé hororové vlastne ani nepríde, ale blížime sa k tomu tak v druhej polovici, kedy niektoré scénky sú celkom fajn. Ale príde to až také detinské, miestami groteskné, no nenudí a nepotrebuje k cieľu "zaujať" hektolitre krvi. Každopádne náš Kostlivec nestraší viac než kostlivec v skrini akéhokoľvek slovenského politika. ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (5)

  • Film mal pôvodne vyjsť len na streamovacej platforme Hulu, ale po dobrých výsledkoch s testovacím publikom sa 20th Century Studios nakoniec rozhodli pre uvedenie v kinách. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v New Orleans. Natáčacie obdobie trvalo od 21. februára do 13. apríla 2022. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Hugh Grant a horor od studia A24?

Hugh Grant a horor od studia A24?

11.06.2023

Scenáristům Scottu Beckovi a Bryanu Woodsovi se v roce 2018 podařilo výrazně prorazit díky úspěšnému a chválenému Tichému místu a letos poslali do kin nejen svůj společný režijní počin pod názvem 65,… (viac)

Reklama

Reklama