Reklama

Reklama

Strašiak

  • Česko Kostlivec (viac)
Trailer 4

Obsahy(1)

Stredoškoláčka Sadie Harperová a jej mladšia sestra Sawyer sa spamätávajú z nedávnej smrti matky a ich otec Will, terapeut, ktorý sa vyrovnáva s vlastnou bolesťou, im nie je veľkou oporou. Keď sa u nich doma nečakane objaví zúfalý pacient, ktorý hľadá pomoc, zanechá po sebe desivú nadprirodzenú bytosť, ktorá sa priživuje na rodinách a živí sa utrpením svojich obetí. (CinemArt SK)

(viac)

Diskusia

tron

tron (hodnotenie, recenzie)

majo0007

V prvom príspevku si sa zameral na to, že poviedka Kostlivec/Bubák je krátky literárny útvar. Môžeme viesť debaty o tom, či sú Nadaný žiak a Telo poviedky alebo novely, ale určite to nie sú dlhé literárne útvary/romány. To majú spoločné s Kostlivcom/Bubákom. Okrem toho i Telo sa odohráva (ak dáme bokom dospelácky úvod + záver) v krátkom časovom úseku. Vidno, že nemáš dostatočné skúsenosti s inými celovečerákmi podľa Kinga. Šroťák má 28 strán. Nielenže podľa neho vznikol celovečerák, ale rovno TRI. Kukuričné deti sú 35-stranová poviedka a niektorí z nás vedia, koľko celovečerákov na jej motívy vzniklo. Doštuduj, potom pokecáme.

na príspevok reagoval majo0007

majo0007

majo0007 (hodnotenie, recenzie)

tron

Tak je hodne od veci porovnávať Boogeymana s Apt Pupil a Stand By Me, ktoré určite nepatria medzi kratučké poviedky...

na príspevok reagoval tron

tron

tron (hodnotenie, recenzie)

majo0007

Nepovedal by som, že to nutne musí byť problém. Nadaný žiak a Telo tiež nie romány a vznikli podľa nich jedni z najlepších celovečerných filmových kingoviek. Ale hej, z traileru je jasné, že to poviedku len lizne a pôjde si to svojou vlastnou cestou. 

na príspevok reagoval majo0007

majo0007

majo0007 (hodnotenie, recenzie)

To už len bude "adaptácia"... Boogeyman je zo zbierky Night Shift, má všeho všudy 12strán a odohráva sa v ordinácii v časovom pásme cca 1hod...

na príspevok reagoval tron

Súvisiace novinky

Hugh Grant a horor od studia A24?

Hugh Grant a horor od studia A24?

11.06.2023

Scenáristům Scottu Beckovi a Bryanu Woodsovi se v roce 2018 podařilo výrazně prorazit díky úspěšnému a chválenému Tichému místu a letos poslali do kin nejen svůj společný režijní počin pod názvem 65,… (viac)

Reklama

Reklama