Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Armády tyranské moci si brousí zuby na mírumilovnou kolonii na okraji galaxie a jedinou nadějí na přežití jejích obyvatel se stane tajemná cizinka. (Netflix)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (558)

maddy 

všetky recenzie používateľa

Zack Snyder bol cool naposledy pre desiatimi rokmi, kedy natočil aj svoj posledný dobrý film. Odvtedy svoj režíjny štýl nikam neposunul. I keď vlastne áno, čoraz viac do hája a Rebel Moon je toho ukážkovým príkladom. Nabubrelá snaha natočiť veľkolepé, osudové sci-fíčko, ktorá však dopadla podobne neslávne ako jeho návrat do zombie žánru v Army of the Dead. S ktorým Rebel Moon zdieľa aj rovnako hnusný, ak nie ešte hnusnejší vizuál. Nie, Snyder, už to fakt nie je cool. Spomaľovačky nevieš efektívne využiť, všetko pôsobí chladne a nezrušivo, pretože z toho sála fakt, že sa točilo iba v štúdiu pred zeleným plátnom, na ktoré si nejako našrúboval postavy a rozprávač príbehov z teba nikdy nebol, takže Rebel Moon by síce okato chcel byť novodobými Star Wars, ale vo výsledku je to film, ktorý ma bližšie k trápnemu Jupiter Ascending. I keď ten aspoň nejako vyzeral, Rebel Moon s pribúdajúcimi minútami vyzerá čoraz horšie a Snyder už stratil cit a um aj ako vizuálny režisér. Síce sa dá pochváliť hudba, masky a pár scén (napríklad tá s pavúkom), ale čo z toho, keď sa to odohráva vo svete, ktorý nebude nikoho zaujímať; s postavami, ktoré si za tie vyše dve hodiny diváka nijako nezískajú a s príbehom, ktorý pôsobím akoby ho napísal desať ročný chlapec nadšený do sci-fi. Sci-fi Céčko s Ačkovým rozpočtom natočené režisérom Béčkových schopností. CELKOVO: 4/10 ()

3DD!3 

všetky recenzie používateľa

Máme tu jeden docela nečekaný zvrat. Jinak je to kompilát jinde viděných situací, nesmyslných prohlášení a osekaných scén. Přiznám se že jsem uvažoval podívat se až na Snyder cut, když si na tomhle střihu Snyder nedal záležet a asi bych udělal lépe. Je tu spousta věcí, které nechápu, proč tam vůbec jsou... třeba zbytečný let na Klofanovi. WTF? Vtipné přesvědčování té nesourodé bandy s uši drásajícími dialogy a podivné chování většiny postav třeba zmizí když se to prestříhá. Třeba. Mrzí mě slabší design lodí, zbraní a triková odflánutost, tu už neopraví. Sofia Boutella se snaží, Skrein si svého sturmbannführera užívá a krom tradičně fajn Hunnama nemá nikdo moc co předvést. Snad bude dvojka už jenom o té zpomalené akci. Snyder by totiž měl nechat scénáře na někom schopnějším. P.S: Nejlepší postava je tam vlastně Hopkinsův Jimmy, ale toho ani nevezmou na výlet. ()

Reklama

whack 

všetky recenzie používateľa

Pointa o ľudskej potrebe vládnuť iným. Keby som chcel v príbehu hľadať nejaké skryté myšlienky, tak utlačované národy by som mohol priradiť ako metaforu k našim domorodcom a vládnucu dynastiu k našej civilizácii. Film obsahuje zopár zmienok o tom, ako tá dynastia úplne spľundrovala planéty. Zjavné je to napríklad na referencii na industrializmus v podobe tej ťažobnej planéty – členka tímu (Du-na Bae) pochádza z tejto planéty, a práve ona hovorila, ako to tam dynastia zničila a že predtým tam žiadne ťažby neboli a ako tam prekvital život. Okrem tohto som v tomto filme žiadnu inú pointu / myšlienku nevidel, bral som to ako ničím výnimočný Netflixovský film na znudený večer. Druhý diel ani nebudem pozerať. ()

HellFire odpad!

všetky recenzie používateľa

Zack Snyder se jal natočit příběh o obilí a nepřekvapivě z toho vylezla chaotická podívaná. Představoval bych si, že s přibývajícími zkušenostmi bude točit lepší a lepší filmy, ale on naopak zabředává do větších a větších sraček. Buď vůbec nechápe filmový jazyk, nebo ho totálně ignoruje a jede si svoje bez ohledu na výsledek. Rebel Moon selhává v příběhu, vyprávění, tricích, akčních scénách, kameře... a mohl bych pokračovat ještě deset minut. Tady opravdu nefunguje vůbec nic, snad jen CGI je ok. Vypustit já tohle do světa, půl roku chodím kanálem. Bezpochyby nejhorší film roku. Celkově to působí, jako kdyby se někdo snažil napodobit režijní styl Snydera, ale vůbec se mu to nepovedlo. ()

mm13 

všetky recenzie používateľa

Keď čakáte vedro hovien a nakoniec ich v ňom dostanete v hoci len čiastočne zriedenej podobe, tak ste tomu aj celkom rád a ani vám to nepríde až také strašné. (nič pozitívnejšie na tento velikášsky, k divákovi neúctivý a na sebe samom sa chvíľami až vulgárne ukájajúci brak - bez náznaku talentu napísať a vyrozprávať - nevymyslím) ()

Galéria (325)

Zaujímavosti (6)

  • Natáčení započalo 18. dubna 2022 a trvalo až do listopadu téhož roku. Filmovalo se v Kalifornii, a to konkrétně v okrese Inyo County na místech jako Lone Pine nebo Santa Clarita. Filmaři též zavítali do parku Death Valley. (fiLLthe3DD)
  • Roli záporáka Balisaria měl původně ztvárnit Rupert Friend, ale vzhledem k jeho časové vytíženosti byla postava přeobsazena hercem Fra Fee. (fiLLthe3DD)

Súvisiace novinky

Proč Lucasfilm zamítl Star Wars od Snydera?

Proč Lucasfilm zamítl Star Wars od Snydera?

05.07.2023

Koncem roku uvede na Netflixu režisér Zack Snyder (Muž z oceli, Watchmen) svoji novou epickou sci-fi Rebel Moon, respektive její první část. Dvoudílná sága ale bude údajně jenom začátkem, už nyní… (viac)

Snyderovo obří sci-fi dostane eRkové verze

Snyderovo obří sci-fi dostane eRkové verze

24.03.2023

Režisér Zack Snyder plánuje pro svoji obří fanouškovskou základnu koncem dubna třídenní speciální událost, na které promítne svoji komiksovou trilogii Muž z oceli, Batman vs. Superman a Liga… (viac)

Reklama

Reklama