Reklama

Reklama

M3GAN je zázrak umelej inteligencie. Bábika ako živá, naprogramovaná tak, aby bola dokonalým spoločníkom dieťaťa a najväčším spojencom rodiča. Navrhla ju Gemma, geniálna autorka robotov z hračkárskej spoločnosti. M3GAN dokáže počúvať, pozorovať, učiť sa. Predovšetkým je však najlepším priateľom, učiteľom, partnerom a ochrancom dieťaťa, ku ktorému je pripútaný.  Gemma sa nečakane ocitne v situácii, na ktorú vôbec nie je pripravená. Stane pestúnkou  a náhradným rodičom svojej osirelej malej netere Cady. Pod silným tlakom v práci sa preto rozhodne spojiť Cady so svojím prototypom bábikou M3GAN a pokúsiť sa vyriešiť oba problémy. Toto rozhodnutie má nepredstaviteľné dôsledky. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (1)

Trailer 7

Recenzie (342)

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

Súhlasím s kamarátom stitch7. Tvorcom tu išlo o to, aby podobne ako krátko pred koncom filmu nalákali čo najviac detí. M3GAN je ukážkovým príkladom moderného generického hororu, po ktorom si človek po pár hodinách nebude pamätať ani jednu scénu. Panenka je síce creepy, ale je tu výrazne cítiť PG-13 rating, kvôli ktorému sú všetky vraždy mimo záber. Tvorcov ako Gerald Johnstone a Akela Cooper je na takýto horor, ktorý patrí jednoznačne na VOD, obrovská škoda. ()

Filmmaniak 

všetky recenzie používateľa

Rutinní kopírka nedávného remaku Dětské hry, nenápaditá, nenapínavá, nestrašidelná. Lekl jsem se jednou, když v nečekanou chvíli zaštěkal pes. Fajn herci a místy ok emocionální momenty, jinak ale velmi béčkový a dost hloupý horor na již klasické téma šíření iracionálního strachu z moderních technologií u lidí, kteří nemají tušení, jak funguje umělá inteligence. Ty nadšené zahraniční ohlasy nechápu. ()

Reklama

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Mne M3GAN neprišla ako originálny počin, ale iba jedna z epizód krajných medzi či čierneho zrkadla. Tam takýchto potvor bolo neúrekom a tam by určite zapadla. Vizáž M3GAN bola úžasná, je fakt, že bola trocha strojená, ale po tých všetkých Annabell či Chucky prišla prijemná zmena. Prostredie mi pripomenulo prvú sirotu a aj umieranie bolo v tom štýle, takže originalita sa tu ťažko hľadá. Dlho tu bolo zoznamovanie a tak tu bol veľký priestor pre nudu a nezáživnosť. Ja som niečo podobne už viackrát videl v seriáloch a tak bolo jasne kam všetko toto speje. Lakacky žiadne, tie som tu ani nečakal, ale škoda bolo hlavne to, že sa robotická slečna viac neodviazala. Skoro všetko podstatne bolo mimo zaber a to zamrzí najviac, keďže kvôli tomu som si film pustil, aby som z toho aj niečo mal. Zaujali ma len tri scény: Jedna bola s trhacím psom, ktorá mala v sebe znepokojenie i tajomno. Druha bola, keď M3GAN začala tancovať a vzápätí išla eliminovať riaditeľa spoločnosti a tá scéna s tancom mi pripomenula novú Wednesday. Tak je aspoň u mna vidieť, že  originalita sa tu nenosí. 3* si film posilnil finálnou vybíjanou, tá mala do cela grády a konečne sa tu režisér trocha odviazal i keď si to v konečnom dôsledku odniesla len úbohá panenka, ktorá chcela len patriť do rodiny, smutné. ()

Vančura 

všetky recenzie používateľa

Jako horor je to zoufale nestrašidelné, respektive rozhodně to není ten typ filmu, kde člověk napětím ani nedýchá, co se objeví v dalším záběru. Dějově to nicméně docela odsejpá, takže nuda nehrozí (dokonce je to občas i docela vtipné); scénář se ovšem příliš neobtěžuje vysvětlit, proč došlo k tomu zvratu, kdy se z hodného robota stalo vraždící monstrum, které ignoruje Asimovovy zákony robotiky, a obecně je to místy tak blbé, až jsem si u toho vzpomněl na tu Janákovu sračku Důvěrný nepřítel, ke které to nemá daleko. A celkově mi ten námět nepřijde moc originální (srovnání s klasikou Dětská hra a hromadou dalších hororů se zdivočelými hračkami se přímo nabízí), takže za mě spíše jen průměrný dojem. ()

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

5/10 Trailer je masterpiece, sám o sebe geniálny hororový kraťas, ktorý fenomenálne pracuje s limitami uncanny valley. Samotný film nemá ambície byť sofistikovanejším hororom, je to taký rutinný 80s rocknroll, kde hlavná hrdinka počas noci so svojim kamarátom robotom zostrojí nového robota. Aj ten creepy tanec z traileru je vo filme počas nejakého popu. Predvídateľné od prvého momentu do posledného a kvôli prebytku M3gan na plátne, v samotnom filme už to uncanny valley až tak nefunguje. ()

Galéria (23)

Zaujímavosti (16)

  • Natáčení probíhalo na Novém Zélandu a ve městě Poughkeepsie ve státě New York v USA. Natáčelo se od 10. dubna do 19. června 2021 (produkce pak probíhala až do 1. července 2021). (noelcoward73)
  • Adrien Morot a Kathy Tse z Morot FX Studio vytvorili animatronickú bábkovú verziu M3GAN, ktorá sa používala na dialógy a detailné zábery tváre. (m.a.t.o.)
  • M3GAN je zkratka z Model 3 Generative Android. (noelcoward73)

Súvisiace novinky

Úspěch M3GAN znamená rychlý sequel

Úspěch M3GAN znamená rychlý sequel

08.01.2023

Ačkoliv kina už měsíc drtí druhý Avatar, našel producent Jason Blum přece jen zase jednou skulinku k úspěchu. Hororová M3GAN o panence s umělou inteligencí, která se vydá na dráhu dalšího Chuckyho,… (viac)

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (viac)

Reklama

Reklama