Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fletcher Reede (Jim Carrey) je vynikajúci, mladý, sympatický právnik. Trpí len jedným nedostatkom. Je notorický klamár. Klame rýchlo, presvedčivo, vynaliezavo a hlavne 24 hodín denne. Na jeho neustálom klamaní a zavádzaní ľudí je založená celá jeho kariéra i osobný život. Keď si však jeho päťročný syn Max, ktorý opäť oslavuje narodeniny bez otecka, vo výnimočnej chvíli pred sfúknutím sviečok praje, aby otec aspoň jeden deň neklamal, je jeho prosba vyslyšaná. Fletcherovi proti jeho vôli vychádzajú z úst len pravdivé slová. Právnika teda čaká ten najťažší deň jeho života, v ktorom nesmie povedať jediné klamstvo svojim klientom, konkurentom, ani svojej bývalej manželke a synovi. Pravdivé odhalenia a informácie spustia spŕšku gagov a bláznivých situácií. V skvelej americkej komédii sa predstaví najúspešnejší komik Hollywoodu Jim Carrey a asistovať mu bude Maura Tierneyová, ktorú poznáme ako sestričku Abby zo seriálu Pohotovosť. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (481)

FFilipCZ 

všetky recenzie používateľa

Jim Carrey, co dodat? To je zosobněná komedie! Ani u tohoto filmu mne nezklamal. Zde, jako i u každého Carreyovského filmu doporučuji původní znění s případnými cz titulky! Dabovaný Carrey prostě není ten pravý Carrey, neužijete si jeho vytříbených skřeků, xichtů a podobných vylomenin. Co se týče děje: právník, věčný lhář, ze kterého se ze dne na den stane pomocí synova narozeninového přání "stroj na pravdu" - z toho samozřejmě pramení neuvěřitelná škála vtipných scének. Počínaje tou ve výtahu, přes modré pero až po sebedestrukci na záchodcích. ()

Melies 

všetky recenzie používateľa

5 / 10 Klamár, klamár stojí a padá len a len na Carreym a jeho komediálnom extempore a stáva sa tak ďalším z mnohých filmov zúfalo sa brodiacich v močiari priemernosti - čo mu možno uberá na hlbokomyseľnosti, ale rozhodne nie na zábavnosti. Carrey dokázal z inak prostého scenára vyťažiť maximum a umne balansuje na pomedzí vtipnosti a zvrátenosti, čomu môžeme vďačiť za mnohé podarené scénky a grimasy. Takže zatiaľ čo zamindrákovaní kritici všade na svete na film kydajú hnoj a tvária sa ktovieako inteligentne, my ostatný si ho môžme vychutnať bez väčších výčitiek svedomia. Vďakabohu za to! ()

Reklama

Deimos 

všetky recenzie používateľa

TV/// Obsazení 5/10 Děj 8/10 Hudba 5/10 Efekty 4/10/// +Jim Carrey, příběh, pohodová komedie -ten se hledá těžko/// Film, který neoslní ani hereckým obsazením, ani hudbou či dokonce technickým zpracováním. Přesto se jedná o pěknou, rodinnou komedii, které kraluje Jim Carrey a k tomu mu dopomáhá pěkný námět a scénář, ušitý jemu přímo na míru. I dnes jsem se zasmál a obstojně pobavil a proto hodnotím film zaslouženými 3*/// Celkem 60%/// ()

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

V snahe pokračovať v úspechu komédií z roku 1994 Jim po neúspechu až príliš nekorektného Cable Guya nakrútil jeho presný opak. Klamár, Klamár je síce excentrická komédia (je tu asi najviac grimás na minútu v Carreyho filmografii), ale zároveň až príliš priamočiaro rodinná a nekonfliktná. Chýbajú tu odvážnejšie okamihy a prekvapujúcejší dej. Každopádne je to skvelá séria gagov s výbornou atmosférou 90tych rokov a s Jimom Carreym na vrchole slávy. Ale kvalitou je to jeden z jeho tých slabších zárezov... ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Siedmych!“ – „Na počte nezáleží.“ Komédia postavená na jedinom, hoci dobrom, nápade. Čo by sa stalo, keby slizký advokát naučený ustavične klamať... musel 24 hodín hovoriť pravdu? To je poloha, ktorá Jimovi Carreymu celkom sedí: je ako-tak (hoci miestami z posledných síl) civilná, no pritom mu umožňuje podať svoj tradičný „maniakálny výkon“ (zvuky, pazvuky, ksichtenie, gúľanie očami, vyplazovanie jazyka atď., miestami toho bolo príliš, ale zas chápem, že v polovici 90. rokov presne toto od Jima všetci chceli vidieť a on im to dával). No hoci je KLAMÁR, KLAMÁR našťastie trvá iba hodinu a 23 minút (aj s titulkami), nezaujal ma a idem s hodnotením na prísnych 40%. Carreyho mám rád alebo v totálne bláznivých rolách (BLBÝ A BLBŠÍ, ACE VENTURA 1 – 2) alebo v dramatických (TRUMAN SHOW, MUŽ NA MESIACI). Nie v takomto maglajze, ktorý chce byť dojemný a citlivý a zároveň chce uspokojiť jeho "typických" fanúšikov. ()

Galéria (66)

Zaujímavosti (31)

  • Film byl nominován na seznam 100 nejlepších komedií Amerického filmového institutu. (Varan)
  • Pre Justina Coopera, ktorý si zahral malého Maxa Reeda to bola vôbec prvá filmová skúsenosť z jeho krátkeho pôsobenia vo filmovom priemysle. Neskôr začal pracovať ako producent pre Fox Sports rádio. (Raccoon.city)

Súvisiace novinky

im Carrey souhlasí se vším

im Carrey souhlasí se vším

20.07.2007

...a to jak v otázkách vzkříšení své kariéry, tak i v nejnovějším projektu, s nímž spojil své jméno. Filmy, v nichž se má vyskytnout kdysi nejúspěšnější komik planety, přibývají s týdenní frekvencí.… (viac)

Reklama

Reklama