Reklama

Reklama

Red Rock West

  • Česko Red Rock West (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Michael Williams (Nicolas Cage), bývalý príslušník námorných síl USA, ktorého ťažko poranili v Bejrúte, je večný „loser“. Vo vrecku má posledných päť dolárov a zúfalo si hľadá prácu, pretože prisľúbené zamestnanie v Texase padlo. A tak zamieri do Wyomingu. Ocitne sa v bare v mestečku Red Rock. Barman Wayne Brown (J. T. Walsh) ho uprene pozoruje a napokon ho osloví slovami: „Vy musíte byť Lyle z Dallasu.“ Michael, ktorý si chce za každú cenu zarobiť, prikývne, hoci nevie, o čo ide. Ukáže sa, že Wayne má naozaj pre Michaela prácu. Čo však úbohý Mike netuší, je, že ide o vraždu Wayneovej bohatej manželky, za ktorú dostane desaťtisíc dolárov. Michael si zoberie peniaze a odíde na Wayneovu farmu s úmyslom varovať jeho manželku Suzanne (Lara Flynn Boyleová). Lara zareaguje tak, ako Michael rozhodne nečakal. Ponúkne mu dvojnásobnú sumu, ak zabije jej manžela. Chce sa ho už konečne zbaviť, aby mohla žiť so svojím milencom Kurtom (Dale Gibson). Michael si vezme peniaze aj od nej a pokúsi sa čo najrýchlejšie opustiť Red Rock. Jeho plány však naruší veľká búrka, a tak s radosťou nastúpi do auta, ktoré mu zastaví. V tom čase Wayne hľadá Michaela, aby ho čo najrýchlejšie vystrnadil z mesta, pretože skorumpovaný šerif predsa len niečo tuší. Čo čert nechcel – šofér zamieri priamo do baru, kde premoknutého Michaela pozve na pohárik. Až v tejto chvíli Michaelovi svitne, kto je jeho dobrodinec – je to skutočný „Lyle z Dallasu“ (Dennis Hopper), psychopatický zabijak, ktorý prišiel splniť Wayneovu zákazku... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (130)

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

John Dahl podle osvědčené premisy amerických venkovských thrillerů "osamělý hrdina se ocitá v nepravý čas na nepravém místě" začal pěkně od podlahy, ovšem poslední nevýrazná půlhodina s finále na cintorínu už nastavenou laťku hutného noiru podskočila, nehledě na to, že texaský zabiják D.Hopper zde budil stejnou hrůzu jako proutěný košík s hrajícími si koťaty (dle mého měl být spíše obsazen v původně zamýšlené roli šerifa a mistru chladného pohledu J.T.Walshovi by naopak slušel jeho post). No nic, alespoň se Olie Stone poučil z cizích chyb a o pět let později z prakticky totožného námětu vytvořil mnohem stylovější záležitost. Adios, Red Rock. Nemám důvod se někdy vracet.. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Na prvý pohľad nenápadný film, ktorý sa ani nedostal do našich kín a v komerčných televíziách o ňom asi nikdy nechyrovali. Počas prvej polovice som narátal niekoľko prekvapivých zvratov, ktoré by vystačili na viacero filmov. Akýsi neo noir, príbuzný slávnejšiemu Stoneovmu U- turn. Veľmi kvalitná žánrovka s kultovým potenciálom a kvalitnými, skvele obsadenými hercami. Chcelo by to vidieť znova niekde v tv. Počujete ma na Markíze alebo v JOJ? ()

Reklama

*Colorado 

všetky recenzie používateľa

Říkal jsem si to od začátku – být tím slušným člověkem, jakým se na začátku Cage zdál být, vykašlal bych se na všechny a pálil si to zpátky. Boyleová vypadala od začátku na mrchu a mé podezření se jen potvrdilo. Dennis Hopper si přidal další malou a ne zrovna vydařenou roličku do své bohaté filmografie. Vyloženě televizní film na jedenáctou hodinu ve středu na Nově :) ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Noirovky nie sú môj obľúbený žáner a scenár mi pripadal až príliš prekvapivý, čo tiež niekedy nie je dobre. Ale inak fajn a OK. Snímka je solídne herecky obsadená (dokonca ani proti zasa sa opakujúcemu Dennisovi Hopperovi som tentokrát nič nemal, aj keď tých jeho béčkarských grázlov nemusím). Dominuje tomu pôsobivá atmosféra. ()

okkac 

všetky recenzie používateľa

Má to sice trochu více malých zvratů, než je zdrávo, a Cageův hrdina má tu největší smůlu na světě, jinak by se z té šlamastiky několikrát dostal a někdy se do ní dostane i vlastním rozhodnutím, i když ví, že toho bude litovat. Přesto film tohle dokáže celkem skrýt, že vám to ani moc vadit nebude nebo si to uvědomíte až po konci. 7/10 ()

Galéria (26)

Zaujímavosti (11)

  • Při jízdě v autě vychází najevo, že Lyle (Dennis Hopper) i Michael (Nicolas Cage) sloužili u Námořní pěchoty (United States Marine Corps, často jen US Marines, česky mariňáci). Během přípitku oba pronesou latinský výraz „Semper fi“, což znamená „Vždy věrní“ a je to motto mariňáků. (noelcoward73)
  • Nicolas Cage (Michael Williams) do značnej miery dostal úlohu vďaka odporúčaniu svojho strýka Francisa Forda Coppolu, ktorý je veľkým fanúšikom prvého filmu Johna Dahla, Zabi ma znovu (1989). (lepo)
  • Pôvodne chcel režisér John Dahl obsadiť Dennisa Hoppera do role Wayna Browna (J.T. Walsh), ale ten trval na tom, že chce hrať Lylea z Dallasu. Hopper nakoniec presvedčil producentov, ktorí boli s konečným výsledkom nadšení. (lepo)

Reklama

Reklama