Reklama

Reklama

Red Rock West

  • Česko Red Rock West (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Michael Williams (Nicolas Cage), bývalý príslušník námorných síl USA, ktorého ťažko poranili v Bejrúte, je večný „loser“. Vo vrecku má posledných päť dolárov a zúfalo si hľadá prácu, pretože prisľúbené zamestnanie v Texase padlo. A tak zamieri do Wyomingu. Ocitne sa v bare v mestečku Red Rock. Barman Wayne Brown (J. T. Walsh) ho uprene pozoruje a napokon ho osloví slovami: „Vy musíte byť Lyle z Dallasu.“ Michael, ktorý si chce za každú cenu zarobiť, prikývne, hoci nevie, o čo ide. Ukáže sa, že Wayne má naozaj pre Michaela prácu. Čo však úbohý Mike netuší, je, že ide o vraždu Wayneovej bohatej manželky, za ktorú dostane desaťtisíc dolárov. Michael si zoberie peniaze a odíde na Wayneovu farmu s úmyslom varovať jeho manželku Suzanne (Lara Flynn Boyleová). Lara zareaguje tak, ako Michael rozhodne nečakal. Ponúkne mu dvojnásobnú sumu, ak zabije jej manžela. Chce sa ho už konečne zbaviť, aby mohla žiť so svojím milencom Kurtom (Dale Gibson). Michael si vezme peniaze aj od nej a pokúsi sa čo najrýchlejšie opustiť Red Rock. Jeho plány však naruší veľká búrka, a tak s radosťou nastúpi do auta, ktoré mu zastaví. V tom čase Wayne hľadá Michaela, aby ho čo najrýchlejšie vystrnadil z mesta, pretože skorumpovaný šerif predsa len niečo tuší. Čo čert nechcel – šofér zamieri priamo do baru, kde premoknutého Michaela pozve na pohárik. Až v tejto chvíli Michaelovi svitne, kto je jeho dobrodinec – je to skutočný „Lyle z Dallasu“ (Dennis Hopper), psychopatický zabijak, ktorý prišiel splniť Wayneovu zákazku... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (130)

tron 

všetky recenzie používateľa

Noirovky nie sú môj obľúbený žáner a scenár mi pripadal až príliš prekvapivý, čo tiež niekedy nie je dobre. Ale inak fajn a OK. Snímka je solídne herecky obsadená (dokonca ani proti zasa sa opakujúcemu Dennisovi Hopperovi som tentokrát nič nemal, aj keď tých jeho béčkarských grázlov nemusím). Dominuje tomu pôsobivá atmosféra. ()

Juto 

všetky recenzie používateľa

Toto je dobrý moderný film noir...“dobrý“ v tom, že je zaujímavý, od začiatku do konca. Sú tu nejaké chyby a nejaké gýčové časti, pri ktorých neveriacky krútite hlavou.....ale stále je to dostatočne zábavné. Film má to správne množstvo akcie, napätia, dejových zvratov a zaujímavých postáv. Okrem toho ponúka dobrý gitarový soundtrack. 7/10 ()

Reklama

POMO 

všetky recenzie používateľa

Zaplatené vraždy, podvádzanie, balík peňazí, skorumpovaný šerif, nebezpečná femme fatale, psychopatický nájomný vrah... a mladý týpek, ktorý do toho všetkého spadol proti svojej vôli. Coenovský námet, veľmi dobre napísaný, zahraný i zrežírovaný Johnom Dahlom. Hoci iba ako čistá thrillerová žánrovka, bez dvojzmyslových "artových" náznakov, ktoré by doň vniesli "bratia". A Dennis Hopper ako magor-zabijak vždy dobre fungoval, ale predsa len je tak trochu za komického rednecka. Temnejší a nebezpečnejší vrahoun, z ktorého by naskakovala husia koža, by film posunul ešte o niečo vyššie. ()

Kingjiri 

všetky recenzie používateľa

Poctivá devadesátková thrillerová jízda s Cagem na začátku kariéry, kdy ještě hrál a nepobíhal znuděně po place. Až mě dokonce mrzí, že jsem tenhle nenápadnej biják viděl až teď. Příběh byl sice občas trochu překombinovanej a spolíhal se na velký náhody, ale byl hodně zábavnej. Bavilo mě, jak se dobrák Mike proti svý vůli neustále vracel do Red Rocku a zabředával do čim dál větších průserů. Velkou radost mi taky udělal Hoperrův nahláškovanej záporák (ale ona každá ze čtyř ústředních postav měla něco do sebe), finále na hřbitově a samotnej závěr ve vlaku. Hudba v podobě brnkání na kytaru pak dotvářela tu správnou atmosféru americkýho vidlákova, čtyři jistý hvězdy. ()

Renton 

všetky recenzie používateľa

Scénář: John Dahl, Rick Dahl .. Snímek, který svým námětem lehce připomíná pozdější Stoneho U-Turn. Také zde se chlap, tentokráte v podání jen průměrného Nicolas Cage, objeví v zapadlém malém městečku kdesi v Americe a dostane se do velkých problémů. A zase je v tom žena, vražda a samozřejmě peníze.. Scénář není nakonec tak překvapivý a místy je docela nevěrohodný, ale slušná porce zábavy a pohodové prašné atmosféry vás nemine.. ()

Galéria (26)

Zaujímavosti (11)

  • Při jízdě autem, které řídí Lyle (Dennis Hopper) a Michael (Nicolas Cage) je s ním, v rádiu hraje píseň Johnnyho Cashe „Folsom Prison Blues“. Cash tuto píseň mj. nazpíval také na live albu „At Folsom Prison“, které nahrál na jednom ze dvou vězeňských koncertů. (noelcoward73)
  • Red Rock vo Wyomingu skutočne existuje. Nejedná sa však o mestečko, ale o skalnatý útvar. (Real Tom Hardy)
  • Nicolas Cage (Michael Williams) do značnej miery dostal úlohu vďaka odporúčaniu svojho strýka Francisa Forda Coppolu, ktorý je veľkým fanúšikom prvého filmu Johna Dahla, Zabi ma znovu (1989). (lepo)

Reklama

Reklama