Reklama

Reklama

Prepadnutie v údolí

  • Spojené arabské emiráty Al Kameen (viac)
Trailer 3

V zime 2018 počas štvrtého roku jemenskej vojny sú jednotky armády Spojených arabských emirátov rozmiestnené v pohraničných oblastiach Jemenu, aby poskytovali pomoc bojujúcim intervenčným vojskám arabskej kolície. Na základni v prístavnom meste Mocha panuje dobrá nálada, pretože emirátski vojaci očakávajú skorý návrat domov. Počas poslednej rutinnej prieskumnej hliadky sú traja vojaci Ali, Bilal a Hindasi na ceste vedúcej úzkym kaňonom prepadnutí ťažko ozbrojenými jemenskými militantmi. Traja vojaci sa ocitli v beznádejnej pasci, uväznení, zranení a mimo dosahu komunikácie, si uvedomujú vážnosť svojej situácie. Dochádzajú im možnosti, munícia a predovšetkým čas. Po tom, čo sa o prepadnutí hliadky dozvie veliteľ základne v Moche, uvedomí si, že útok na vojenskú hliadku SAE bol vopred premyslený. Rýchlo sa rozbieha záchranná misia, ale podarí sa leteckej a pozemnej podpore doraziť včas? (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 3

Recenzie (27)

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Pierre Morel, človek, ktorý natočil vynikajúcich 96 hodín, nám po slabších kúskoch tento krát naservíroval Arabskú verziu Black Hawk Down. A mne sa to ľúbilo. Nepotrebujem extra príbeh, ak je dianie na platne zaujímavé a The Ambush rozhodne zaujímavý je. Príbeh sa zmestí do jedného riadku, ale je to vlastne nepodstatné. V podstate ide o to, že parta vojakov uviazne niekde v prdeli v horách v obrnených transportéroch (ktoré sú im v takom teréne na hovno) a na pomoc im ide druha skupina, tiež v transportéroch, ktorý dopadnú rovnako a celý film naši hrdinovia dostavajú peknú sodu, keďže v horách je im ťažká technika na dve veci. Naopak chlapci s turbanom na hlave sú tu ako doma a tak ich držia v šachu. Veľké plus je vynikajúca kamera, akcia a hudba. Tieto tri veci keď sa spoja dokopy je to skutočne lahôdka a rozhodne je na čo pozerať až do konca. Film je celkom krátky, takže to rýchlo odsype. Kto hľadá kvalitnú akciu nech sa páči, zvoľte The Ambush a zmačknite Play. 75% - 4* ()

liskam odpad!

všetky recenzie používateľa

Válečný film podle skutečné události jo....?? To si snad ze mě někdo dělá prdel. Přeci není možný, aby měl v jednadvacátým století s takovýmhle vybavením někdo takovouhle vojenskou strategii (hrrr na ně se zavřenejma vočima) v údolí plný vandráků s kalachama občas nějakým RPG a minometem. Ještě když navíc mají ve vzduchu dron kterej může všechno zmapovat... Pálím jasnej odpad protože to prostě nešlo dokoukat. 14% ()

Reklama

kinderman 

všetky recenzie používateľa

Někteří (R. Harlin, S. West) zkoušeli dělat pro Číňany, otci 96 hodin Pierru Morelovi zaplatili Arabové, aby oslavil jejich statečné vojáky a natočil si svůj Black Hawk Down. S představováním postav se režisér nezdržuje, záhy vrhne tříčlennou hlídku do pečlivě připravené léčky v úzké soutěsce a celý zbytek filmu pojednává o tom, zda se je podaří včas zachránit. T. Arbogast to sice zkušeně nasnímal, ale vzhledem k tomu, že si k žádné z postav divák nevytvoří vztah, začnou po čase všechny ty popojíždějící vozy a výbuchy poněkud nudit. ()

SeBig 

všetky recenzie používateľa

Mé depresivní ráno jsem si chtěl spravit nějakou pořádnou válkou a střílením a objevil jsem toto. Mám rád hodně válečné filmy v těchto lokacích, jelikož jsem vyrůstal na Desert stormech. No každopádně zase tolik mě to nevtáhlo. Snažilo se to až moc hrát na city a ani moc se tam jakože neválčí no, spíš je to o záchraně. Konec už se fakt táhnul jak smrad z bot araba a prostě nic moc. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Príjemné prekvapenie a to bežne na tieto vojnové strieľačky nie som. Jednoduchá ale funkčná zápletka o trojici vojakov obkľúčených obrovskou presilou v ich nedobytnom aute. A tak prakticky celý čas sledujeme ako dobrí arabáči skúšajú jednu fintu za druhou (pre mňa ako amatéra so zaujímavou taktikou pri ktorej sa využívajú najmodernejšie vojenské gadgety) ako svojich kolegov zachrániť. Postavy sú načrtnuté tak akurát, aby som si ich stihol obľúbiť a fandil im. U šéfa zlých uterákov stačí, že sa tvári ako zmrd a prajete mu smrť. Najviac ma ale sral ten hnusný sniper, takže jeho koniec som si si fakt vychutnal. Veľkým plusom je technická stránka. Akcia je špičková. V drvivej väčšine poctivá skutočná technika, výstrely s ohromujúcim zvukom a peknými výbuchmi. Až keď sa objaví vrtuľník alebo stíhačka, tak z toho cítiť CGI, ale jedno z tých lepších asi proste nemali prachy na ten záverečný megavýbuch, tak to spravili s CGI. Sklamaní budú snáď len priaznivci gore, ktorého tu veľa nie je. Výnimočne by som prijal aj ja viac roztrieľaných zkrvavených uterákov. Ale to je len detail. Tempo filmu na môj vkus až príliš kleslo v závere, keď sledujeme spomalené patetické zábery na telo jedného z hrdinov. Toto im príliš nevyšlo a namiesto toho aby som bol dojatý, tak to pôsobilo len otravne. Kvôli tomu to nie sú bezchybné 4*, ale solídnych 7/10 si to zaslúži a kľudne si to niekedy zopakujem. ()

Galéria (62)

Reklama

Reklama