Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jo Hardingová (Helen Huntová), rovnako ako jej kolegovia, je doslova posadnutá predstavou, že sa jej podarí „skrotiť“ tornáda, respektíve vyvinúť spoľahlivý varovný systém. Nie je to nemožné. Stačí uviesť do prevádzky a v praxi vyskúšať prístroj, ktorý navrhol jej muž Bill (Bill Paxton), niekdajší člen tímu meteorológov, za ktorými prichádza do terénu, aby Jo pripomenul, že mu ešte stále dlhuje súhlas na rozvod. So svojou novou partnerkou, psychologičkou Melissou (Jami Gertzová), s ktorou chce začať nový život, sa spočiatku proti svojej vôli, pripojí k šialenej naháňačke za ničivým prírodným živlom... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (328)

tron 

všetky recenzie používateľa

Démonicky strhujúca atraktívna akčná šou, plná sympatických hrdinov (Huntová, Paxton, Hoffman, Davies), tvrdých ženských, rýchlych áut, hulákajúcej muziky, lietajúcich kráv, traktorov padajúcich z neba a pomaly sa dvíhajúceho vetra, ktorý predznamenáva príchod úžasného nepriateľa; zákerné tornádo v tomto filme má totiž osobnosť a rozum, hrdinov varuje a keď si nedajú napriek tomu povedať, začína ich krvilačne prenasledovať a zasahovať na citlivých miestach. Jan de Bont, Steven Spielberg a Michael Crichton v plnej poľnej. P.S. Pomôže znalosť ČARODEJNÍKA Z KRAJINY OZ. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

"Twister" je akčný film s rozhodne originálnou témou. Zachytáva totiž lovcov tornád priamo pri ich nebezpečnej práci. Smrtiaci živel, pred ktorým sa väčšina populácie snaží utiecť alebo aspoň ukryť, oni nebojácne prenasledujú, aby získali cenné údaje o tomto prírodnom fenoméne. Hlavnú ženskú úlohu Dr.Jo Harding stvárnila moja obľúbená herečka Helen Hunt. *** ()

Reklama

veru_needy 

všetky recenzie používateľa

Někteří vědci v zájmu své branže mají v životě co do činění s ohromnou šíleností a odvahou zároveň. Zvláště ti, co se snaží něco dozvědět o tornádech. Děj je vystavěn velice skromně, takže svojí jednoduchostí nenutí nikterak u toho přemýšlet. Skupinka vědců nahání tornáda. Důvodem je do takového výru dostat elektronické senzory, aby se na základě získaných údajů mohl vytvořit dokonalejší varovný systém. A to je vše. A tak tu jsou vidět neustálé honičky za takovými výry, nadšení a zklamání zároveň. Ale aby příběh přeci jen nebyl jen o tom, přidal scénárista osobní vazbu dvou takových vědců, kteří jsou manželé a mají před rozvodem. Film je po technické stránce v rámci možností 90. let a tak vizuální efekty podle toho vypadají. I po tolika letech stále lepší, než jaké předvádí novodobé filmy. V jednoduchosti je síla a zde to platí dvojnásob. Tento film mám ráda od mala. Do dnes nemohu tu úvodní scénu dostat z hlavy. I po letech se ráda k filmu vracím. ()

Aleee89 

všetky recenzie používateľa

Ano, dalo se na to dívat. Myslím, že to je takový netypický katastrofický film. Spíše mi připadá trochu adrenalinový, když jedou zrovna lovit tornádo, ale klasický katastrofický film to fakt není... Není to nejhorší film, ale nijak zvlášť mě nezaujal a nezaujalo mě ani nic v tom... Průměr, kterých je stovky. ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Dvaja hollywoodsky meteorológovia, režisér Jan de Bont a vedúci výroby Steven Spielberg nám predstavujú unikátnu predpoveď počasia, v ktorej hlásia polooblačno až oblačno, silný vietor, pršať budú traktory, resp. iné dopravné prostriedky, lokálne miestami aj hovädzí dobytok. Nadmerný výskyt nadšenia nad týmto snímkom sa očakáva na celom území. Veľkolepé filmové dobrodružstvo, ktoré vás vcucne podobne ako samotné tornádo a ktorého intenzita sa znásobí na stupeň F 5 na veľkom plátne a v prítmy kinosály. Tam, kde ohromujúce príbehy ako je tento odjakživa patrili. ()

Galéria (74)

Zaujímavosti (48)

  • Zlaté maliny - Nejhůř napsaný film s rozpočtem přes $100 miliónů; nominaci na Nejhorší vedlejší herečku dostala J. Gertz. (Geriel)
  • V jedné scéně do automobilu hlavních hrdinů narazí cisternový kamion s logem společnosti Benthic Petroleum. Jde o stejnou společnost, která zaměstnávala postavy snímku Propast (1989) Jamese Camerona. (D.Moore)

Súvisiace novinky

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

14.04.2023

Studio Universal v současnosti chystá několik projektů, jimiž by rádo navázalo na své zajeté a osvědčené značky. Jedním z nich je tento týden oznámený a blíže nespecifikovaný příspěvek do světa… (viac)

Jak to vypadá s pokračováním Twisteru?

Jak to vypadá s pokračováním Twisteru?

22.12.2022

Když na jaře roku 1996 dorazil do kin blockbuster režiséra Jana de Bonta s názvem Twister, jeho vír zábavy doslova zbořil kina. Snímek s velmi štědrým rozpočtem 92 milionů dolarů díky svému poutavému… (viac)

Reklama

Reklama