Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Úspěšný rockový hudebník Norman se zamiluje do neznámé zpěvačky Esther a podaří se mu z ní udělat hvězdu. Zatímco ona stoupá po stupíncích umělecké kariéry stále výš a výš, jeho šťastná hvězda pomalu, ale jistě zapadá. Film vypovídá o tvrdosti showbyznysu a zazní v něm několik skvělých písniček Krise Kristoffersona a Barbry Streisandové... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (48)

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Hladat v tomto planom podpriemere nejaku nadcasovost je cisto mimo realitu. Film skor vypoveda o dobe 70. rokov a o sposobe zivota tej dvojky... nema to uz ani cim zaujat. Zarobilo to akurat na seba dost dobre no a ak niekoho zaujima ako jeho kariera upada a jej kariera ide hore - taxi moze film kludne pozriet. Takze suverenne najslabsi clanok zo serie A star is born. 40 % ()

Tamdydam 

všetky recenzie používateľa

Tenkrát vznikala opravdu dobrá huba, dnes se točí opravdu dobré filmy o těch, co jí tvořili. Tenhle film mě opravdu nezaujal. Přestože rockerské zákulisí vykreslil možná věrohodně a herci se také předvedli..., ale prostě tomu něco chybělo. A bylo toho dost. Kdyby mi někdo nakukal, že se jedná o životopisný film nějakého slavného rockera, možná by to trochu pomohlo... ()

Reklama

ripo 

všetky recenzie používateľa

Keď vypnem obraz , tak musím skutočne priznať, že Barbra má božský hlas. Len prečo sa derie aj do hraných úloh ?!? Mohla síce sebelepšie zahrať - aj tak by som mu nedal ani o jedinú hviezdičku viac. Neuveriteľný príbeh, kde zhýraleho rockera v priebehu jediného mesiaca obráti naruby začínajúca hviezdička pop-music, ktorej sláva prerastie nad hlavu jej proťajška .... Tento film je hybrid muzikálu, rodinného filmu, romantickej limonády, a ten hybrid je až taký prekombinovaný, že človek nevie, čo si má o tomto dielku myslieť ..... ()

kobejn 

všetky recenzie používateľa

Novou verzi jsem ještě neviděl, ale tadle je dokonalá. Film skvěle zobrazuje prostředí šoubyznysu, a všechny jeho stinné stránky, slávu a otravný fanoušky. Zároveň je to silný milostný příběh a oba dva hlavní představitelé jsou mimořádně přesvědčiví. Celkově jde o jeden z nejlepších filmů s hudební tematikou, jaký jsem dosud viděl. ()

classic 

všetky recenzie používateľa

„Zrodila sa hviezda” z nádejnej speváčky Esther Hoffmanovej, ktorú objaví, presadí a spopularizuje - rocková star, už takmer vyhasnutý spevák, John Norman Howard, čo voľakedy patril k totálne absolútnej špičke, keď sa ani teraz nedá vôbec povedať, že by hral na "druhé husle" , no, skrátka, najlepšie časy už má zrejme dávno za sebou, kedy nastáva čas na nový OBJAV - prvej svietivosti s doživotnou garanciou záruky, ale to zatiaľ ešte udalosti trochu predbieham. J. N. Howard má v úvode koncert, na ktorý sa ledva dostaví, so životabudičmi v podobe drogy a chľastu, sa tackavo na pódium postaví, že si svoje pesničky aj pohotovo odspieva, kedy po vystúpení i do zapadnutého baru limuzínou dorazí, kde naďabí na osud svojho života, ktorý sa s ním absolútne nemazlí. Stretnúť sa s Esther mu bolo asi súdené, že sa zároveň aj onedlho vezmú, odkedy sa ona začína čoraz viac presadzovať, on sa bude do samej temnoty prepadať. Alkohol mu je neustále v objatí, či aj naštartovať zašlú kariéru sa snaží, no, na neho to už akosi neplatí, pretože Grammy, klinček po hlavičke uderí, z čoho sa už nikdy poriadne nespamätá, a tak škandál na seba zase uvalí. Ide to s ním čím ďalej viac z kopca, či lepšie je ísť radšej do kopca ? Johna mi bolo normálne ľúto, čo zo seba nenormálne spravil, no odkaz po sebe zanechal, na ktorý Esther bude často v dobrom spomínať, i keď mávali medzi sebou turbulentné vzťahy. / Verzie (a star is born), sú celkovo štyri, keď jedna z nich je dokonca priamo z hollywoodskeho prostredia, ktorú som síce videl, no zase tú s Judy Garland som ešte nevidel, jedno majú ale všetky spoločné, že v nich účinkujú samé, profesionálne speváčky, ktoré sú až potom herečky, čo sa nie vždy vyplatí ? Barbra Streisand patrí vôbec k tým najúžasnejším kombináciam, aké si dokážem len predstaviť. Krisa Kristoffersona mám čoraz radšej ! Doteraz som ani netušil, že je takým dobrým spevákom aj v civile. Nevravím, že túto hudobno/filmovú variáciu mám úplne najradšej, no, prišla mi, ako najviac realistická, aká vôbec môže byť ! Vrelo, odporúčam. ()

Galéria (67)

Zaujímavosti (16)

  • Scenár bolo nutné prekopať na rockovejšiu notu, preto John Gregory Dunne a Joan Didion strávili tri mesiace s takými gigantami, akými boli Jethro Tull, Uriah Heep a Led Zeppelin, aby dokonalo vstrebali atmosféru koncertov a zákulisie niekdajších hviezd. (classic)

Reklama

Reklama