Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Úspěšný rockový hudebník Norman se zamiluje do neznámé zpěvačky Esther a podaří se mu z ní udělat hvězdu. Zatímco ona stoupá po stupíncích umělecké kariéry stále výš a výš, jeho šťastná hvězda pomalu, ale jistě zapadá. Film vypovídá o tvrdosti showbyznysu a zazní v něm několik skvělých písniček Krise Kristoffersona a Barbry Streisandové... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Zaujímavosti (16)

  • Rockový koncert nakrútili filmári na Sun Devil Stadium (Tempe, Arizona) pred 47 000 fanúšikmi. Jednalo sa o skutočné predstavenie, ktorého sa zúčastnili ešte Peter Frampton a Carlos Santana. Kto sa chcel prísť pozrieť, musel zaplatiť tri doláre a päťdesiat centov. (classic)
  • Záverečný koncert sa nakrútil v sále arizonskej štátnej univerzity Grady Gammage Auditorium. (classic)
  • Počas nakrúcania snímku došlo k incidentu, keď Kris Kristofferson (John Norman Howard) v rámci bitky zlomil nos Robertovi Englundovi (Marty). Problém bol v tom, že Kris považoval Roberta za kaskadéra a domieval sa, že bude správne reagovať. Svoj omyl si veľmi vyčítal, nakoniec všetko urovnal sám Englund, ktorý zašiel za Kristoffersonom do jeho karavánu, kde si riadne vypili víno, aby bolo jasné, že medzi nimi nie je žiadna nevraživosť. (classic)
  • Scenár bolo nutné prekopať na rockovejšiu notu, preto John Gregory Dunne a Joan Didion strávili tri mesiace s takými gigantami, akými boli Jethro Tull, Uriah Heep a Led Zeppelin, aby dokonalo vstrebali atmosféru koncertov a zákulisie niekdajších hviezd. (classic)
  • Barbra Streisand (Esther) používala väčšinu kostýmov zo svojho vlastného šatníku, čím sa neprešvihol rozpočet a dokonca bol snímok i skôr nakrútený. (classic)
  • Režisér Frank Pierson ako veterán druhej svetovej vojny Kristoffersonovi (John Norm Howard) vyčítal, že hoci mal armádny výcvik, nebojoval vo Vietname. Kris to neskôr komentoval výrokom: „Bol som príliš opitý, než aby som ho niekde poslal!” (classic)

Reklama

Reklama