Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizódy(10)

V hospici pro náctileté pacienty uzavřou členové exkluzivního klubu děsivou dohodu: kdo z nich zemře jako první, dá ostatním znamení ze záhrobí. (Netflix)

Recenzie používateľa Anderton k tomuto seriálu (11)

Půlnoční klub (2022) 

Ak berieme Midnight Club ako seriál primárne určený pre publikum vo veku hlavných protagonistov, tak ho môžeme označiť za vydarený. Ak ho ale budeme striktne vnímať ako dielo Mikea Flanaghana a porovnáme ho s jeho predchádzajúcou tvorbou, tak bude skôr sklamaním. Námet je skvelý, niektoré, predovšetkým sci-fi, príbehy výborne vymyslené, hlavná postava sympatická a vhodne obsadená. Seriál bohužiaľ zlyháva v nepresvedčivom závere a vo zvyšnom castingu, kde je v podstate každý herec nahraditeľný. 70% ()

Závěrečná kapitola (2022) (E01) 

Flanaghan prináša príbeh na svoj štýl možno až príliš "teenagerský", ale rozohráva ho veľmi zaujímavo a chytľavo. Dočkáme sa ľakačiek, ktoré ale následne prehovory postáv skritizujú ako momenty, ktoré neprinášajú strach, ale iba zľaknutie. Aby nám nakoniec hlavná postava povedala historku, ktorá je skutočne napínavá a strašidelnejšia než tá predtým, ktorá bola plná šokov. Som zvedavý, či aj naďalej bude Flanaghan tak meta, alebo sa pôjde skôr vo vyjazdených hororových a melodramatických koľajách. ()

Dvě Dany (2022) (E02) 

Spočiatku sa zdalo, že tu máme zase syndróm druhých epizód, kedy svižný pilot naláka, dvojka mierne sklame a potom sa to zase začne rozbiehať. Polnočný príbeh je ale snáď ešte lepší ako ten prvý a divák premýšľa nad tým, či by na ňom nemohla byť štipka pravdy. Drámu tak strieda dráma hororová a v samotnom závere zase klasický duchársky horor. ()

Zkažené srdce (2022) (E03) 

Polnočný príbeh prekvapivo nekončí a bude na pokračovanie. Nie je to síce nič originálne, ale poriadne to chytí, už len z toho dôvodu, že hlavnou postavou je samotný páchateľ. Najlepší je ale záver, ktorý nám ukazuje tajomnú miestnosť v podzemí  v už tak strašidelnom dome. Len nerozumiem tomu, že keď už raz Flanaghan filozofuje o nefunkčnosti zvukových ľakačiek, prečo ich tak vo veľkom využíva v momentoch, kde by vôbec byť nemuseli. ()

Dej mi pusu (2022) (E04) 

Polnočný príbeh je skôr film noir ako hororový príbeh, samozrejme prekombinovaný ako to len ide a s veľmi zvláštnou pointou, ktorá mu chce dať silou mocou nadprirodzený nádych. V dome sa pokračuje po pátraní identite tajomného znaku a končí tak, že ihneď chcete vedieť, aký obsah ukýva nájdená kniha. Menšie sklamanie z dielu ale vyviera z toho, že nepokračujeme v príbehu z minulej časti. ()

Tak zatím! (2022) (E05) 

Pre mňa doposiaľ najlepší diel. Vpred sa dostávame aj v príbehu z Brightcliffu, respektíve sa dostávame do minulosti, aby sme sa dozvedeli dôležité informácie a všetko začínalo pomaly do seba zapadať. No a sci-fi polnočný príbeh mi urobil veľkú radosť, z tohto námetu by mohol byť aj skvelý celovečerný film. O čom, to radšej nebudem spoilerovať, príbeh je plný prekvapení. ()

Čarodějka (2022) (E06) 

Šiesta epizóda ponúka trochu inú dramaturgiu na akú sme si v prípade Midnight Club zvykli. Najskôr pokračujeme v príbehu stredoškolského sériového vraha, potom počujeme zbrusu nový príbeh o ženách, ktoré vidia krátko do budúcnosti a nakoniec tu máme udalosti v sanatóriu. Tie ale majú tiež svoj pevnejšie vystavaný mikrobríbeh. Nie sú to teda extra originálne inovácie, ale poteší, že sa vzorec rozprávania trochu zmenil. ()

Anya (2022) (E07) 

V druhej polovici série sme svedkami odlišného štýlu rozprávania, čo nemusí sadnúť každému, každopádne k podobnému vývinu udalostí aj tak všetko smerovalo už od začiatku. Do vyše polovice epizódy vôbec nevieme, čo sa to sakra deje a kde a v ktorom čase sa nachádzame, aby vysvetlenie bolo v podstate to jediné logické a možné. ()

(Ne)cesta (2022) (E08) 

Dokým sa nerozbehne nový polnočný príbeh, tak mi pripadala epizóda možno až príliš ufňukaná, čo ale vzhľadom na to, kam seriál smeruje, nie je neopodstatnené. Máme tu teenagerov a ide aj o príbehy viac menej pre teenagerov, takže pre nich sú podobné sekvencie o zmysle všetkého a ničoho s dávkou sebaľútosti ako stvorené. Samotný príbeh, tentokrát rozprávaný v komornejšej skupinke než obvykle, je jeden z najlepších. Cesta autom nočnou krajinou so záhadnými spolucestujúcimi funguje už na základe príťažlivosti námetu. ()

Věčný nepřítel (2022) (E09) 

Opäť tu máme sci-fi príbeh a opäť s nečakaným vyústení, kedy až v závere zisťujeme, kto je kto a prečo. Nie je to také dobré sci-fi ako pár epizód dozadu, ale stále poteší, kto si všimne plagáty na stene hlavného protagonistu, ten si niektoré udalosti domyslí vopred. V sanatóriu je to spočiatku skôr nuda, ale v závere to chytí poriadne grády a je nám ponúknutý zatiaľ najlepší cliffhanger. ()

Půlnoc (2022) (E10) 

Finále mala byť najlepšia epizóda seriálu a nakoniec je zrejme najslabšia. Uzatvárajú sa nám dva fikčné príbehy, je ale otázne, či uspokojivo. No a v sanatóriu sa uzatvárajú iba osudy dvoch dievčat, čo asi naznačuje, že Flanaghan plánuje druhú sériu, čo mi pripadá vzhľadom na koncept seriálu ako nelogické rozhodnutie. Aspoň že nás v samotnom závere čaká jedno prekvapenie. ()

Súvisiace novinky

Pád domu Usherů sklízí nadšené ohlasy

Pád domu Usherů sklízí nadšené ohlasy

24.09.2023

Hororový podzim by opět mohl patřit jednomu z nejchválenějších televizních tvůrců posledních let Mikeu Flanaganovi (The Haunting of Hill House, Půlnoční mše). Ten se totiž vrací se svým posledním… (viac)

Seriál 1899 končí po první řadě

Seriál 1899 končí po první řadě

03.01.2023

Možná až příliš ambiciózní byli tvůrci kultovního seriálu Dark od Netflixu. Jejich novinka 1899 totiž opět vrstvila jednu záhadu za druhou, aniž by to však dělala natolik uspokojivým způsobem, jako… (viac)

Hororový tvůrce Mike Flanagan opouští Netflix

Hororový tvůrce Mike Flanagan opouští Netflix

03.12.2022

Po hitech se seriálem The Haunting of Hill House a The Haunting of Bly Manor a taky kriticky úspěšné Půlnoční mši přišlo od hororového mistra Mikea Flanagana maličko zklamání v podobě na teenagery… (viac)

Reklama

Reklama