Reklama

Reklama

36. komnata Shaolinu

  • Česko 36 komnat Šaolinu (viac)
Trailer

VOD (1)

V 15. století ovládali velkou část Číny Mandžuové. Čínský národ byl krvavě potlačován. Student Liu Ju Té je přesvědčen, že národ má šanci se ubránit jedině když bude ovládat bojovou techniku sha-olinských mnichů. Po dobrodružném útěku z Kantonu se dostává do odlehlého kláštera. Je přijat do řádu a po počátečních těžkostech projde všemi 35 komorami různých stadií techniku kung fu. Jako mistr všech bojových technik se Liu vrací do Kantonu a dává se do boje s nenáviděnými Mandžuy. V divokém souboji pokoří jejich vůdce Tien Taa a zakládá 36. komoru, která má národ vést k odboji… (Intersonic)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (244)

genetique 

všetky recenzie používateľa

Doteraz som bol zvyknutý len na bláznivé bojové štýly Jackieho Chana, či stroho príbehové a priamočiare akčné súboje v podaní Jeta Liho. Nejaká tá samurajská dráma, ale toto bolo konečne o niečom inom. Samozrejme, že podstata príbehu nesiaha nijak zvlášť do výšin, spracovanie však áno. Konečne sa jedná o poriadnu ukážku zdokonaľovania bojových umení od základného výcviku v udržaní rovnováhy až po finálnu spirituálnu výuku. Samozrejme nechýba poriadne divoká choreografia (najmä kúsky s trojdielnou tyčou idú do vytrínky) a záverečný fight. 80%. ()

Z0oMb3E 

všetky recenzie používateľa

Poriadna dávka čínskych retro kung-fuoviek. Žiadne lietanie, žiadne prehnané budhistické pravdy len čistá podstata. Kopy, údery súboje tréning a pekná legenda o stvorení novej zbrane- sansetsukonmi, ktorá sa radí do "povinnej výbavy". Film sa spočiatku dosť pomaly rozbieha, aby v jadre šlapal na plné obrátky a v závere to opäť zbieha do prehnanej letargie. Nieže by počas celej projekcie nebolo dostatok súbojov a slušne zvládnutej choreografie, ale dve hodiny sledovať viac menej to isté dá zabrať aj tomu najvernejšiemu fanúšikovi. Postupom času, ako divák vyžaduje čoraz prepracovanejšie filmové efekty sa dostávajú podobné lomenice do úzadia a strácajú kus na atraktivite. Je to však škoda, lebo stále majú čo ponúknuť aj tým neskôr narodeným. Druhá vec, ktorú si tieto snímky vyžadujú je sledovať ich s dabingom. Viem, že to nieje moc in, ale kto vie...vie. Škoda toho zrýchleného záveru, no preťahovať film by tiež nebola výhra. ()

Reklama

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Pamätám si, že ako malý som to zbožňoval. Bol som presvedčený, že prejsť všetkými 35 komnatami je niečo čo môžem spraviť aj ja - malý chlapec zo Záhoria. Dnes samozrejme viem, že aj keby to bolo možné, som na to príliš lenivý. To ale neuberá snímku na pôsobivosti, hravosti a akčnosti. Lau Kar Leung romantizuje Shaolin ako mnoho tvorcov pred ním aj po ňom. Liu v podaní Gordona Liua je typický hrdina tohto žánru. Zbrklý, nepozorný ale v procese napredovania shaolinskou hierarchiou nadobúda silu a schopnosti, ktoré mu pomôžu oslobodiť nádor od utlačovateľov a zároveň vytvoriť 36. komnatu, kde aj obyčajný človek, nezasvätený do tajov Buddhovej cesty, môže prejsť bojovým výcvikom. Je to dobrý film. Nezostarol ani vizuálom ani myšlienkou. Jedno zo styčných diel, ktoré podľa môjho názoru treba vidieť. ()

Legas 

všetky recenzie používateľa

Snad je to už 15 let, co jsem tento film viděl u známých na VHS s rychlodabingem. Zakoupil jsem DVD a nestačil se divit, že ten film od svého vzniku (1978) prakticky nezestárnul. Většina scén se může svou bojovou choreografií a zdařilou kamerou měřit i s dnešními matrixoidními filmy. Příběh je poutavý hlavně díky procházení hlavního hrdiny skrze výcvikové komnaty. ()

ripo 

všetky recenzie používateľa

Napriek všeobecnej nechute ženského osadenstva rodiny, som s hrdosťou vložil placku do DVD so sľubom, že to bude dobrý biják ... Obe ženské doslova trpeli a po dvoch hodinách urýchlene opustili obývačku ... Len ja s malým drobcom sme to zhodnotili, ako kvalitný kung-fu film. Kvalitné boli (ako to už napísalo množstvi ľudí predo mnou) najmä scény z výcviku v kláštore. Zbytok bol len nadstavená vata a scény boli len na vyplnenie času. Obzvlášť úvodná bojová scéna s napodobeninami, či malinovo-sirupovité zranenia. ()

Galéria (29)

Zaujímavosti (6)

  • Na 24. Asijském filmovém festivalu získal film první místo v kategorii „Best Martial Arts Award“. (HellFire)
  • V Česko-Slovensku bol film prvýkrát distribuovaný na VHS v skrátenej verzii (cca 82 min), ktorá neobsahovala scénu v 1. komnate, zábery so symbolom svastiky a ani niektoré ďalšie scény. (Piri)

Reklama

Reklama