Reklama

Reklama

Epizódy(9)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (69)

mclenin 

všetky recenzie používateľa

Ako neznalec hernej predlohy nedokážem úplne plnohodnotne vychutnať a oceniť príbeh ako taký, za ktorý sťahujem jednu hviezdičku, nie že by bol zlý - postavy sú dobre napísané, majú svoj vývoj, svet nie je čiernobiely - no miestami mi utekala pozornosť od seriálu niekde mimo. Na druhej strane animácia je skvelá a hudba, poťažme soundtrack špičkový, za zmienku stojí prinajmenšom titulná skladba od Imagine Dragons / J.I.D. "Enemy", ktorá je neuveriteľne chytľavá či "Guns for Hire" od Woodkid, ktorá sa v spojení so scénou "lightning of the beacon" u mňa postarala o jednu z najzimomriavkovejších filmových scén roka. Off topic - "Guns for hire" by bola absolútne úžasná ako titulná skladba k Jamesovi Bondovi, či už novému alebo ako alternative song k No Time to Die. ()

Doomcourier 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Lolko mě nebaví, ale přesto jsem si Arcane dokázal na plno užít. Když pominu první slabší epizodu, tak se nám dostane špičkové podívané, kterou si opravdu nechcete nechat ujít. Arcane nemá jen skvělé charaktery, animaci, ale dokonce má i dobrou atmosféru a příběh. Ikdyž se dá najít i pár slabších stránek, tak Arcane si svou pozornost rozhodně zaslouží. ()

Reklama

Melios 

všetky recenzie používateľa

O tomto seriáli sa na internete už toľko nahovorilo, že mi neostáva nič iné, len sa pridať k vrúcnej chvále. Už, keď vyšiel prvý trailer som tušil, že sa chystá niečo výnimočné, no to, čo sme dostali nemohol nikto ani len vo sne očakávať. I navzdory tomu, že si ma upútavky omotali okolo prsta som so zhliadnutím seriálu dlho váhal. Predsa len sa jedná o adaptáciu slávnej videohry League of Legends (v našich zemepisných šírkach skôr známou pod skratkou LoLko), ktorú z duše nenávidím. Hra sama o sebe mi prišla neskutočne prekombinovaná, s nezáživným gameplayom, čakacími pasážami, ktoré sú k posratiu a do toho si ešte započítajte komunitu nevychovaných deciek (česť výnimkám), ktoré sa radi chvália tým s koľkými vašimi matkami už za ten čas stihli mať pomer a zistíte, že vás to z dlhodobého hľadiska určite nebude viesť k jej opätovnému hraniu, ak teda nieste skalným fanúšikom celého vesmíru od Riot games. Seriál ale dokázal, niečo, čo nedokázala doteraz žiadna filmová adaptácia herného počinu. Byť objektívne perfektná. Všetko od hudby, cez vizuál, zapamätateľné postavy ako Vi, Powder (a.k.a Jinx) či záporák Silco, ktoré sa vám svojou pestrofarebnou a živou osobnosťou ihneď zaryjú pod kožu (keď si ja som schopný zapamätať mená postáv tak sa fakt stal zázrak), až po narratoring seriál zvláda na výbornú a dokáže vás neraz aj riadne šokovať. Prosto, aby som sa tu už dlhšie nerozpisoval Arcane je megalomanský počin, ktorý nadobro uchváti nielen hráčov MOBA hier, no aj ľudí, ktorí prvý raz v živote počujú slovo LoLko. Pre obe skupiny môžem srdečne odporučiť. Ak sa vám bude zdať začiatok strašne pubertiacky trápny, dajte tomu čas. Zreje to ako syr. Ešte nikdy v živote som sa tak netešil na druhú sezónu... ()

DJ_bart 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

LoLko nehraju, steampunková stylizace a sofistikovaná animace je bezpochyby uměleckej unikát, motiv třídního boje je víc než zajímavej, ale příběh je relativně monotónní až primitivní, a ten toxickej hype mi k 'Arcane' vybudoval jistou averzi, ač videoherní předloha nemá k seriálový adaptaci prakticky žádný předpoklady a predispozice, takže je nutno studio Riot pochválit za tu tvůrčí snahu...... Příště s tématikou WoWka, prosím - už jen z toho důvodu, že MOBA hry doslova žánrově vykradly Warcraft. ()

Streeper 

všetky recenzie používateľa

LOL mi vůbec nic neříkalo. Vím, že je to nějaká hra, že existuje nějaký turnaj a že to můj přítel po večerech hraje. Samozřejmě on tušil, kdo je kdo v seriálu a postavy poznával, já ne. Což není nic negativního. Arcane je skvěle natočený a může se na něj podívat kdokoliv, kdo o tomhle světě nemá ani ponětí jako já. Začalo mě to pořádně bavit od třetího dílu. První dva jsou dost utahanější, ale pak se to pořádně rozjíždí. Je tam plno akce, smrti, šílených postav a skvělý cliffhanger na konci. Měla jsem své pochyby než jsem se na to podívala, ale nakonec se mi to moc líbilo a těším se na pokračování. ()

Galéria (69)

Zaujímavosti (33)

  • Ve vykřičeném domě je ukázán muž s maskou Kindred – představitelky jednoho z náboženství „Ovečky a Vlka“ ze světa videoherní předlohy "League of Legends". (Karlosik_4)
  • Heimerdingerův mazlíček se nazývá Poro a je to chlupaté magické stvoření původem z Freljordu, které se však v průběhu let rozšířilo po celé Runeteře. (NiWi)
  • Krystaly a jejich energie pochází z rasy Brackern, která se dá popsat jako škorpióni s krystalickým krunýřem. (Karlosik_4)

Reklama

Reklama