Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policajt Alonzo Harris (Denzel Washington) vie, že legálny boj s narkomafiou nestačí. Jeho filozofia individuálneho policajného postupu mu občas káže prekročiť zákon v mene jeho dodržiavania. Raz mu však zveria idealistického nováčika Jake Hoytona (Ethan Hawke), ktorému stačil jeden deň na to, aby sa prepadol až na samé dno drogového podsvetia... (TV Markíza)

(viac)

Videá (2)

Trailer 3

Recenzie (594)

tron 

všetky recenzie používateľa

„V tomto vám nepomôžem. Posrali ste si to sami, tak si to riešte.“ V niektorých chvíľach atmosférická, napínavá a ostrá policajná jazda zo špinavej americkej ulice (pero, holuby), podporená pútavou audiovizuálnou garderóbou a dozdobená hereckými výkonmi nielen oscarového a fantasticky uvoľneného Denzela Washingtona, ale i sympatického zelenáča Ethana Hawkea, či tradične zábavného Scotta Glenna (OHEŇ). Mnohé scény sú výborné svojou mrazivosťou - postavy sa usmievajú, ale vieme, že kedykoľvek sa im v ruke môže objaviť búchačka a začnú umierať ľudia. Nanešťastie, Fuqua nie je práve najgeniálnejší režisér všetkých čias a vyložene hrozný je v tomto prípade i scenár, pretože od neuveriteľne hlúpej "vaňovej scény" (teda ten svet je ale malý, však?) sa všetko zrúti ako priemerný buddy-movie domček z kariet. Koniec ma sklamal. Občas ľahký a svieži nadpriemer a hneď nato nečakane hviezdne obsadená televízna kriminálka. ()

Dudek 

všetky recenzie používateľa

Výborně, Antoine Fuqua natočil drsné drama ze špinavých ulic, které funguje snad v každém filmovém políčku. Skoro každá scéna je ověnšena geniální prací kamera, která volí netradiční úhly pohledu, úžasným hudebním doprovodem a dokáže okouzlit dokonalou výpravou. Když dvojice policistů přijela do mafiánského ghetta, tak jsem měl opravdu pocit, že v džungli jsou. Pravda, Ethan Hawke mi do role zelenáče vůbec neseděl a chvílemi jsem měl pocit, že neví co se po něm chce (po uvědomění si, že hrál též usmrkance, který neví jak to na světě chodí, však musím svěsit hlavu, to mu šlo), ale když je vedle něj takový herec jako Denzel Washington, nemám problém ho ignorovat. Upřímně řečeno, právě díky Denzelovi má tenhle film takové koule, to co na plátně předvádí je přímo herecký koncert, žral jsem každý jeho pohyb (snad jen jednou se mi jeho zapochybování nelíbilo), abych se přiznal, takový chlapík jako je on bych chtěl být. Jeho skoro bezemotivní vnímání světa, používání mozku a schopnost omotat si kolem prstu ostatní mi připadá úžasná. Training Day přináší však jeden jasný důkaz, milujeme záporáky, sereme na klaďase. [TOP 19/10 74%] ()

Reklama

genetique 

všetky recenzie používateľa

Ja len celkom akosi neviem prehryznúť to, že Denzel tu hral takého podlého parchanta. Ale zahral ho geniálne dôveryhodne a presvedčivo a sošku si zaslúžil jednoznačne, však sa už aj patrilo. A ešte neviem, čo máte všetci s tým predvídateľným koncom, možno to okolo tej peňaženky, ale inak to celé bolo pozliepané neskutočne dobre. A tá hudba .. Scenáristi vymačkali z pomerne jednoduchého príbehu maximum a Fuqua tiež náramne prekvapil. Pre mňa je to 90%. Minimálne! ()

monolog 

všetky recenzie používateľa

Průměrný film s průměrnými herci a absolutně nezajímavým příběhem snažící se hrát si na něco víc. Jenže to je jen obyčejná kriminálka ne nepodobná Vnitřním záležitostem s Gerem. Vlastně mi to přišlo spíš jen jako že si Akademie řekla, kdo toho Oskara za hlavní roli ještě nemá? Aha Denzel! Tak už ho má. Prvních padesát minut jsem se přímo nudil a přemýšlel, kde se něco hlubšího dostane na scénu. Otrlý polda zaučuje naivního nováčka, kolikrát že to tady už bylo? Prohnilí tvůrcům nebo Akademii asi neříkají nic, ale pravda, to je Francie. Tam to neznali.. Až později se film trochu zrychlil a místo planýho kecání se něco konečně dělo. O zkorumpovaných policajtech už natočili mnoho i lepších filmů, a tenhle se klasickýmu konečnýmu klišé nevyhnul. Nováček se nepřidá a ještě plány překazí. Jak obvyklé, jak ubohé, jak pitomé. ()

Slasher 

všetky recenzie používateľa

Pěkný film na téma morální integrita / zapomeň ty píčoviny, co tě učí v policejní akademii... A nevím jak moc je tohle fakt praxe z práce protidrogový v L.A., jak moc jen divoká fantazie Davida Ayera, ale krimi je to solidní a nabitá (byť v závěru nepřesvědčivá). Pouliční charaktery, 90’s old school hip hop nálada, nejvíc ale táhne Washington a jeho pikantní postava. ()

Galéria (39)

Zaujímavosti (40)

  • V scéne, keď Harris (Denzel Washington) ukazuje Jakeovi (Ethan Hawke) svoje auto, začne hrať pesnička "Still D.R.E.", ktorú naspievali Snoop Dog a Dr. Dre, ktorí si vo filme zahrali menšie role (predajca drog na vozíčku a člen Alonzovho týmu). (maramashi)

Súvisiace novinky

Denzel Washington přejde Alpy jako Hannibal

Denzel Washington přejde Alpy jako Hannibal

14.11.2023

Stávky skončily, studia nelení a mohou tak vesele oznamovat nové projekty, na nichž se znovu rozjíždí práce. Nejinak je tomu u Netflixu, který se nikdy nebál drahých ambiciózních fláků, a proto teď… (viac)

Scorseseho novinka se odsouvá na příští rok

Scorseseho novinka se odsouvá na příští rok

28.07.2022

Bude Apple příštích pár let dominovat oscarové večery? Přestože si z posledních Oscarů nikdo nepamatuje nic jiného než facku, kterou Will Smith uštědřil Chrisu Rockovi, vítězný snímek V rytmu srdce… (viac)

Training Day se dočká prequelu

Training Day se dočká prequelu

13.10.2019

Studio Warner Bros. chystá prequel ke kultovnímu krimi drama Training Day. Hlavní role v původním filmu vynesla herci Denzelu Washingtonovi Oscara, zatímco Ethan Hawke si odnesl za vedlejší roli… (viac)

Training Day se dočká pokračování

Training Day se dočká pokračování

07.02.2016

Kriminální klasika, za níž si Denzel Washington odnesl domů Oscara, míří na malou obrazovku. Pilotní díl nového seriálu natočí Antoine Fuqua, režisér filmového Training Daye, přičemž se do svojí… (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené