Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bobby Green (Joaquin Phoenix) vedie úspešný nočný klub ruského boháča Bužajeva a usilovne sa snaží, aby sa tam nikto nedozvedel, že ako jeho otec Albert (Robert Duvall), tak brat Joseph Grusinsky (Mark Wahlberg) sú policajti. Lenže prostredie, kde sa pohybuje, je ako stvorené na distribúciu drog. A keď v klube začne vysedávať ruský emigrant, majiteľov synovec Vadim Nižinsky (Alex Veadov), podozrivý z dovozu drog, dostane sa mladý muž do situácie, kedy si musí vybrať, na ktorú stranu sa pridá. Bobby si nakoniec uvedomí, kam patrí, rodinné puto je silnejšie než povrchné zhýralé prostredie nočných klubov. Než sa však odhodlá zločincov odovzdať spravodlivosti, prežije osobné peklo a príde o všetko, čo miloval - stratí otca, zabije človeka a jeho milovaná Amada (Eva Mendesová) ho opustí. (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (617)

Trellíno 

všetky recenzie používateľa

Nekompromisní syrová oldschoolová pecka s tááákhle skvělou atmosférou a ještě lepším obsazením. Dějově překvapivě nepříliš předvídatelné + vymazlená honička + můj velký oblíbenec Wojciech Kilar. Naprostá spokojenost a jeden z nejzajímavějších filmů letošního roku. P.S. Plytká Skrytá identita se může jít definitivně zahrabat. ()

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Když jsem se podíval na obal říkal sem si co že to bude za drsňárnu. Joaquin Phoenix sliboval mnohé již svými předchozími rolemi, prakticky herec co v žádné roli nezklamal. Dále vidím na obalu Mark Wahlberg. No to tedy vypadá slibně. Eva Mendes platí za jednu z nejhezčích holek Hollywoodu (holek, protože herečka to opravdu není). Robert Duvall taková ta klasika drsných mužů ze staré školy, co se s ničím nepářou. Film začíná a není to špatné. Role se zdají být rozděleny. Pak ovšem postupem času, když začne váznout akce a prakticky se zde žádné drsňárny nedějí začíná se dostavovat menší zklamání. Největší zklamání nastane v závěru, kde se z oblíbeného tvrďáka Wahlberga vyklube posera. No to už je na mě trošku moc. Názor, že jediná postava je zde Joaquin, je naprosto správná. To co do úst vkládájí scénáristé ostatním herců je prostě prázdnota. Tak film nakonec zdárně doklopýtal do konce. ()

Reklama

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Režisér J.Gray pred pár rokmi natočil slušný kriminálny thriller Temné zákutia /u nás vydané Intersonicom/, ktorý ostal trošku nedocenený. Do svojho nového snímku opäť obsadil totožnú dvojicu hercov, ktorých doplnil o kvalitného R.Duvalla. M.Wahlberg nedostal až tak veľa priestoru, príbeh sa venuje postave Bobbyho, ktorého úplne perfektne/ako inak/ stvárnil J.Phoenix. Príbeh je jednoduchý, dôraz sa kladie hlavne na hercov, ale práve tá jednoduchosť môže pripomenúť náš reálny svet a ľahko docieli to, že sa do príbehu zahryznete a budete zvedaví ako to dopadne. Scéna, kde Bobbyho odhalí ruský mafián Vadim, si trúfam označiť za vrchol tohto filmu. Výborný hudobný doprovod od poľského skladateľa W.Killara, ktorý do napínavej autonaháňačky, ktorá sa odohráva počas búrky, primixoval nejaké ťahavé zvuky, pripominajúce a splývajúce so zvukom okenných stieračov mi rozbúchala srdce. Fungovalo to výborne. Film určite pripomenie nedávno slávne kúsky Skrytá identita alebo Americký gangster, ale toto je podstatne svižnejší film. Cením si ho rovnako a oproti Americkému gangstrovi, ktorý mi pripadal dokonalý ale trošku chladný, ešte o trochu vyššie, pretože bol emocionálne silnejší. Toto je primočiary thriller, ktorý zaúčinkuje chirurgickou presnosťou,napriek tomu ,že podobných filmov tu bolo mnoho. Takže,na každého raz dôjde, aj na mafiána Vadima... Film 80%.Phoenix za 100%. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Mám ťa rád.“ – „Ja teba tiež.“ V uliciach zúri vojna. Tí, ktorí sa do nej nechcú miešať, sa do nej nakoniec zamiešajú najviac. Dvaja rozdielni bratia, jeden otec, ktorý ich má rád oboch a ženy, ktorým nikdy nedovolia naplno ich milovať. Robert Duvall a dokonca môj neobľúbený Mark Wahlberg tomu veľa dávajú. Pozitívnym vrcholom však nie sú ani tak oni dvaja, silné scény (kruto zakončená automobilová naháňačka v daždi) či prepracovaná réžia Jamesa Graya (ktorý si zároveň napísal scenár, ktorý mu produkovali Wahlberg a Joaquin Phoenix, tí sa mimochodom pod Grayovou taktovkou prvý krátstretli už v roku 2000 v Temných zákutiach), ale dominantný výkon Phoenixa, ktorý strhne i v menej logických momentoch. ()

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

Velmi kvalitní thriller s perfektním hereckým cástingem, dusnou atmosférou a zajímavou zápletkou. Od začátku do konce film doprovází styl, brutalita, ruská mafie, drogy a spousta skvělých scén, obzvlášť skvěle vygradovaná scéna v drogovém doupěti či naháněčka v dešti. Kdo neviděl ihned dohnat. Za mě hodně velká spokojenost. 80% ()

Galéria (58)

Zaujímavosti (17)

  • Plagáty na policajnej stanici predstavujú ocenenia, ktoré udeľuje NYPD, sú to Medal of Honor, Combat Cross, Medal of Valor a Purple Shield. Posledná sa udeľuje od roku 1995. V 80-tych rokoch teda takéto ocenenie neexistovalo. (vander19)
  • V záberoch vidíme na niektorých policajtoch, že majú vyšité štíty s americkým emblémom. Tento znak sa ale v 80-tych rokoch nepoužíval, do platnosti prišiel až po vojne v Perzskom zálive ako znak úcty pre padlých. (vander19)
  • Christopher Walken byl původně obsazen do role policejního šéfa Alberta Grusinskyho. Kvůli potížím s natáčecím rozvrhem se však musel role vzdát. Postava Alberta Grusinskyho tak byla na poslední chvíli obsazena Robertem Duvallem. (Caszidy)

Súvisiace novinky

Brad Pitt opět nájemným vrahem?

Brad Pitt opět nájemným vrahem?

17.08.2011

Zdá se, že touží po vlastní akční sérii. Se Smithovými to nevyšlo, ale Pitt se nevzdává a upsal se adaptaci románu Marka Greaneyho „The Gray Man“. Ten už má jedno pokračování („On Target“ vyšlo loni)… (viac)

Jeremy Renner – novodobý Steve McQueen?

Jeremy Renner – novodobý Steve McQueen?

03.05.2011

Jestli dnes existuje herec, kterého chtějí do svého filmu všichni producenti a režiséři, je jím právě Jeremy Renner, nominovaný na Oscara za Smrt čeká všude a Město. Nedávno dotočil Mission:… (viac)

Brad Pitt na cestě do Akatoru

Brad Pitt na cestě do Akatoru

11.12.2008

Chvíli to vypadalo, že projekt Lost City of Z, který pro studio Paramount Pictures chystá produkční společnost Brada Pitta Plan B (a ve kterém si Brad zřejmě i zahraje hlavní roli), upadl v zapomnění… (viac)

Reklama

Reklama