Reklama

Reklama

VOD (1)

Brian Taylor (Jake Gyllenhaal) a Mike Zavala (Michael Peña) tvoria nerozlučnú policajnú dvojicu. Robia všetko pre to, aby sa po skončení hliadky vrátili domov živí a zdraví. Majú len jednu jedinú istotu - v uliciach South Central v južnej časti Los Angeles, kde vládnu brutálne gangy a drogové kartely, si nemôžu byť istí absolútne ničím! V spleti modrých svetiel, húkajúcich sirén a adrenalínových situácií sledujeme spontánne a často humorné chvíle služby dvoch kolegov, ktorí väčšinu času trávia v policajnom aute a čakajú na ďalší prípad. Vytvorí sa medzi nimi puto, vďaka ktorému v nebezpečných situáciách pracujú ako tím. Vedia, že kedykoľvek môže nastať situácia, v ktorej budú musieť nasadiť vlastný život. Keď pri rutinnej dopravnej kontrole zabavia mladí policajti niekoľko zbraní a špinavé peniaze, netušia, že patrili známemu drogovému gangu, ktorý ich za to už odsúdil na smrť. (TV JOJ)

(viac)

Videá (10)

Trailer 1

Recenzie (983)

genetique 

všetky recenzie používateľa

Brian a Mike v podaní Gyllenhaala a Peñu sa mi zaryjú do pamäti ako jedna z najrealistickejších dvojíc v histórii policajných parťákov. Ayer potvrdil dominanciu v kategórii thrillerov z policajného prostredia. Po poslednej žánrovke, ktorá bola viac diváckejšia, by som nečakal takéto komornejšie dielko. O to viac ma potešilo, pretože práve komornejšia atmosféra pridáva na autenticite. Dialógy sú živé, miestami veľmi vtipné, práca ručnou digitálnou kamerou na vysokej úrovni nemala ďaleko od porovnania s dokumentom. Scenár je viacmenej len pozliepaný zo jednotlivých samostatných policajných akcií ústredného dua policajtov v priebehu určitého časového obdobia. Na základe toho sa mohol Ayer podrobnejšie venovať charakterom postáv, ich transformácie od nerozvážnych nováčikov, ktorí bezhlavo vlietnu do každej nebezpečnej situácie až po uvedomelých, milujúcich otcov rodín. Na pozadí týchto udalostí sa nenápadne v pozadí kryštalizuje zápletka, ktorá je vyústením samotného záveru. Záveru, ktorý mi vyrval srdce. 90%. ()

Kaka 

všetky recenzie používateľa

Je vidět, že tvůrci tohoto snímku se jednak vyznají v policejní práci, protože celek působí nebývale autenticky a jednak mají cit pro zachycení syrovosti současného světa - resp. kriminality v USA. Když pominu rozostřenou digitální kameru a "live shooting", což už samo o sobě je autentické až za roh, tak tvrdost, s jakou tvůrci ukazují zdánlivě obyčejné dny policejního departmentu, je neskutečná a nečekaná. Cílová katarze se dostavuje tak akorát, bez zbytečného sentimentu a patosu. Úsporný a rychlý film, který přesně ví co chce říci a jak. Není to pro slabé povahy a čekejte nefilmovou, živočišnou věc. ()

Reklama

Isherwood 

všetky recenzie používateľa

Bez pevnější dějové kostry, zato se zručným režijním vedením a sevřenými dramaturgickými kleštěmi servíruje David Ayer pár výseků ze života řadových policajtů, kteří neberou drogy, ani úplatky, zato vymáhají zákon dle nejlepšího vědomí a svědomí. Fajn změna, kterou by Ayer možná zvládnul i bez POV-čka, ale díky skvěle napsaným a ještě lépe zahraným postavám (Gyllenhaal a Peña jsou jedna z nejsehranějších policejních dvojek vůbec) to funguje v každičkém momentu; včetně toho, že emocionálně nakopne ta poslední scéna úplně nejvíc. 4 a ½. ()

novoten 

všetky recenzie používateľa

Nejprve zdánlivě vychtěná reality podívaná, posléze zlověstná psychologie v akčním hávu a nakonec drtivě gradující drama lidí, kteří dělají těžkou práci na nesnesitelném místě. Při zásazích a nutnosti vytáhnout zbraň je cítit opravdu každý nádech i kapka potu a díky Gyllenhaalovu upřímnému pohledu mi Patrola z hlavy nepůjde pořádně dlouho. Na nejvyšší hodnocení to nakonec není právě kvůli hlavní devíze - realističnosti. V autentické špíně mi Ayerova jízda vymáchala čumák až příliš intenzivně na to, abych ji dokázal brát "jen" jako divácký zážitek. ()

Real Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

"I AM FATE WITH A BADGE AND A GUN." --------- Vizuálna pocta pre Los Angeles a drsný pohľad na jeho južnú stranu, prirodzene bez servítky. POV dodáva celému snímku autenticitu a konverzačná improvizácia hlavného dua realičnosť umocňuje. Nemôžem dať menej ako päť hviezd, keďže South Central je môj druhý domov, a to doslova. ()

Galéria (60)

Zaujímavosti (36)

  • Počas prenasledovania podozrivého Brian (Jake Gyllenhaal) hlási na dispečing, že prenasledujú minivan Toyota. Únikové vozidlo je však Ford Freestar. (Arsenal83)
  • Brian Taylor (Jake Gyllenhaal) a Mike Zavala (Michael Peña) nemajú počas celého filmu zapnuté bezpečnostné pásy, na rozdiel od ostatných policajtov, ktorí ich majú vždy. (Spilvo)

Súvisiace novinky

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (viac)

Spider-Man vs. Jake Gyllenhaal?

Spider-Man vs. Jake Gyllenhaal?

22.05.2018

Po Princi z Persie se Jake Gyllenhaal vzdal blockbusterových ambicí a začal hrát v menších filmech. Díky Patrole, Zmizení nebo Slídilovi se z něj však znovu stalo žhavé zboží, po němž touží i drahé… (viac)

Gyllenhaal si zahraje Bernsteina

Gyllenhaal si zahraje Bernsteina

02.05.2018

Jake Gyllenhaal má za sebou Patrolu, Zmizení, Slídila nebo Demolici a do každého svého projektu jde na sto procent. Naposledy se Jake objevil v dramatu Silnější, kde si zahrál jednu z obětí výbuchů u… (viac)

Tom Hardy opouští Suicide Squad

Tom Hardy opouští Suicide Squad

16.01.2015

Že to znělo až příliš dobře na to, aby to byla pravda? No, byla to pravda, ale herci míní a Hollywood mění. Řeč je samozřejmě o comicsové týmovce Suicide Squad, jejíž snové obsazení ještě včera… (viac)

Reklama

Reklama