Reklama

Reklama

Tajná misia

(TV film)
  • Slovensko Nebezpečná misia (viac)

Obsahy(1)

Skutočný príbeh nesmiernej statočnosti a odvahy. Skutočný príbeh vojenskej tajnej misie, ktorá sa pre Britániu stala jednou z najvýznamnejších svojho druhu od čias Búrskej vojny. Bravo to Zero. Tak znela krycím menom tajná operácia ôsmich mužov, ktorí dostali v Perzskom zálive za nepriateľskou líniou za úlohu vyradiť riadené strely, ktoré Saddám Hussein tak rád používal k zastrašovaniu. Popri tejto operácii mali za úlohu zmariť komunikačné spojenie medzi Bagdadom a severom Iraku. Vedeli, že sa nikto z nich nemusí vrátiť živý a zdravý. Riskovali svoje životy, aby ich zachránili tisíce. Aj nad týmito hrdinami sa sťahujú sivé mračná. Obkolesení nepriateľskou armádou, uprostred chladu a bez rádiového spojenia čelia boju o prežitie... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Diskusia

Tarmenel

Tarmenel (hodnotenie, recenzie)

Pro zajímavost přidávám odkaz na krátký sestřih vojenského výcviku herců pro tenhle film:

https://odysee.com/@Documentary_Detective:d/bravo-two-zero-actor-training-south:8

Jinak jako drobnou protiváhu bych doporučil dokument, který zase rozporuje některé věci, které tvrdila filmová předloha (a které film převzal), konkrétně těch párset mrtvých Iráčanů.

"Bravo Two Zero The Real Story":

https://www.youtube.com/watch?v=mPe-c_3eAIg

Jelikož jak předloha filmu, tak výše zmíněný dokument jsou tendenčně opačně zkreslené, tak bych to viděl na tradiční "pravda je někde uprostřed".

Eva_Braun

Eva_Braun (hodnotenie, recenzie)

Totalni propadak. Po shlednuti tohoto pseudofilm se mi chtelo zvracet a jak hlavniho hrdinu tak rezii bych poslala na prevychovu na Sibir. Knizka perfektni, akce perfektni, ale filmove zpracovani propadak na ntou. 10% a to jen za mista kde mi to pripomelo Dark Place a tudiz jsem se pobavila.

Reklama

Reklama