Reklama

Reklama

Kate McQueanová (Cindy Crawford) je mladá, krásna a úspešná advokátka. Ani to ju však neuchráni pred nebezpečenstvom, keď sa pri prejednávaní celkom rutinného obchodu pre kubánskeho boháča Emilia Juantorenu (Miguel Sandoval), celkom náhodou dostane na stopu obrovskej krádeže. Tá je prácou bandy bývalých elitných agentov KGB, ktorí po rozpade Sovietskeho zväzu pod vedením zabijaka Ilyu Kazaka (Steven Berkoff) vstúpili do služieb zločinu. Nič netušiaca Kate len náhodou unikne prvým pokusom o atentát, a potom ju detektív Max Kirkpatrick (William Baldwin) ukryje na tajnom mieste. Žena si však objedná telefónom pizzu a nechtiac tak prezradí svoju skrýšu Kazakovi, ktorý pracuje s najmodernejšou technikou a zachytí jej kreditnú kartu. Maxovi sa podarí útok vrahov odraziť a dostať Kate preč. Pokúsi sa spojiť s FBI, ale vzápätí sa ukáže, že dvojica nemôže nikomu dôverovať. Napriek všetkým prekážkam, Kazakovým vycvičeným mužom i špičkovej technike, sa dvojici podarí nielen unikať ďalším útokom, ale aj odhaliť, kto a prečo chce vlastne Kate zabiť... (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (141)

Karlos80 

všetky recenzie používateľa

Žádný zázrak, jen pár průměrně akčních záběrů, slabší atmosféra, bohužel i řada logických nesrovnalostí, které se divák snaží překousnout, jak jen to jde..Podle mě problém filmu je, že není příliš originální a lehce kopíruje něco, co už tady bylo.Hlavním magnetem filmu (páni si přijdou na své) je pak bezesporu světová top star s krasnou pihou na tváři Cindy Crawfordová (dokonce částečně odhalená, snad bez dublérky), bez ní by byl film o ničem. Zajímavý komentář: Pshimi ()

Real Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

Vnútorne tak trochu cením odhodlanie a zapálenosť Andrewa Sipesa natočiť celovečerný film len za tým účelom, aby svetu podaroval darček v podobe vyzlečenej Cindy Crawford v milostnej scéne s tým najhorším hercom na planéte, zabalenej v jednom z najdementnejších filmov deväťdesiatok (čo je rozhodne na pováženie, nakoľko mám komplet schrúmanú rež. filmografiu Andyho Sidarisa). A že inému dôvodu na natočenie sa nedá veriť vtipne nabáda aj to, že Sipes predtým a ani potom už nič iné nenatočil :D Cením ale zasadenie do Miami, scénografa, veľa dažďa a nefalšovanosť toho, že toto je tak 90s snímka ako len 90s snímka môže byť, inak beznádejná stoka. Horší film toho roku bol údajne len It's Pat, čo znamená len jedno – idem rovno naň. A nech už radšej konečne vyjde tá doku miniséria (aj) o Cindy, lebo to trojročné čakanie je čistá mizéria. (29.4.2021) (9.6.2023) ()

Reklama

prezdivaka odpad!

všetky recenzie používateľa

Když se chcete dívat na tohle veledílo, musí vám asi jít jen o to vidět Cindy Crawford v tílku: To je tak jediné, co film nabízí. Každé auto, které do něčeho narazí, vybouchne. Policista na útěku má pořád plný zásobník. Detetkrát prostřelené přední sklo a nikdo nemá ani škrábnutí. Když vybuchuje námořní loď, děje se to asi nadvacetkrát. Kate a Max vybíhají z můstku na přídi a v následujícím záběru ze vzduchu je vidět, že polovina lodi je v plamenech. Na dalším záběru oba v pohodě běží po lávce, která vede z můstku k zádi. Střídají se letecké záběry vybuchující lodi a běžící dvojice, které spolu vůbec nekorespondují. když celá ohromná loď nakonec mohutně exploduje, vidíte v dalším záběru padoucha uvnitř, jak se zmítá uprostřed plamenů. Zápletka je prostoduchá jak mysl Foresta Gumpa. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Tak toto Joelovi Silverovi nevyšlo. Ako štvaná zver stála 50 miliónov, ale na celom svete ich zarobila len trápnych 26. Ale to tak dopadne, ak si do tímu naverbujete modelku Cindy Crawford. Už titulkový beh ranným slnkom zaliatou plážou naznačuje, že slávny producent (Smrtonosné zbrane a aj pasce, 2x Predátor) nemieni prehajdákať možnosť a mieni jej telo ukazovať pri najbližšej príležitosti. Ak ju máte radi, prídete si na svoje (vrátane vlakovej erotiky). Mizernému režisérovi sa podarilo dať dokopy aspoň hŕstku fajn scén (termovidenie, automobilová naháňačka). Ale inak krvavo obstojne zvládnutú akciu podráža slabé zlo (KGB) a fakt, že William Baldwin je ako akčný hrdina ešte slabší, ako Christian Slater v Operácii Zlomený šíp. Vo vedľajšej úlohe zaujme nie ani tak protivná Salma Hayek, ale skôr Jenette Goldstein alias Vasquez z VOTRELCOV. ()

nash. 

všetky recenzie používateľa

Všichni jsme tehdy chtěli vidět Cindy v té vášnivé scéně a vše ostatní bylo jen alibi, které ji mělo zdůvodnit. Dnes zůstal jen průměrný akční film poskládaný z obvyklých žánrových prefabrikátů, naštěstí akce bylo dost na to, aby se člověk zase tak moc nenudil, a když ano, tak Cindy to v tílku pořád sekne. ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (7)

  • Cindy Crawford byla v roce 1995 za svou roli nominována na Zlatou malinu v kategoriích nejhorší herečka, nejhorší objev roku a společně s Williamem Baldwinem také v kategorii nejhorší filmový pár. (Terva)
  • Hlavnú úlohu advokátky Kate McQueen mala stvárniť ryšavá Julianne Moore, nakoniec však rolu dostala Cindy Crawford. (Fabrinka)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu od Pauly Gosling. Stejnou knihou byl inspirováni film Kobra (1986). (Terva)

Reklama

Reklama