Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V nitru norské hory procitl prastarý troll a nesourodá parta hrdinů musí spojit síly a zastavit ho dřív, než stačí zpustošit všechno kolem. (Netflix)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (320)

moviefreak 

všetky recenzie používateľa

Vizuálne nádherné, krajina Nórska úchvatná, viac ako fajn CGI triky, ale stále sa jedná o komorný blockbuster, takže sa muselo šetriť kde sa len dalo (dokopy armáda 10 vojakov atď). A tu prichádza ako v každom monster (kaiju) filme výplň a tou sú vždy ľudia. A pokiaľ neumierajú po tuctoch, tak zbytočne veľa kecajú, mudrujú, a splašene pobehujú. Áno príbeh ľudia vždy ťahajú smerom na dol v hodnotení. ALE!!! Dvojku by som si pozrel, len poprosím monštrum proti monštru a ľudia len ako odkopávací doplnok :D ()

Praxis 

všetky recenzie používateľa

Nic, co bychom už tisíckrát neviděli. Taková variace na počínaje Emmerichovou Godzillou a konče někde u Reevesova Cloverfieldu akorát v norském balení. To obsahuje tajuplnou severskou mytologii, velmi, ale opravdu velmi sympatické hlavní postavy, obstojné a zcela na hollywoodské úrovni CGI efekty, povinné zlé záporáky a celé je to v děsně cool kabátku, který působí jako jedna velká reklama na norskou přírodu a.. taky norskou armádu. Troll působí velmi impozantně, vymodelován je na nejvyšší úrovni. Nečekejte nějaké převratné dílo, ale na příjemný večer s pivkem v ruce je tenhle Uthaugův film jako stvořený. 78% ()

Reklama

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

Norská variace na Godzillu opřená o tamní pohádky a mytologii se sice celou dobu pohybuje na hraně béčka, ale je natolik zábavná, že to ničemu nevadí. Stejně jako nevadí průhledný děj, u kterého je od začátku jasné kam bude směřovat. Na evropskou produkci je Troll navíc velmi slušně udělaný a na zasněžený páteční večer to byla ideální volba...70% ()

IceQueen 

všetky recenzie používateľa

Nóri si povedali... kjære venner, vytiahnime Trolla z našej (severskej) mytológie a urobme si americký film. Takže miesto obrieho primáta im po Osle behá a srdcervúco narieka obrovské šutrovité stvorenie. Na jednej strane ho máte chuť objať, ale na druhej po vás hádže tanky. Celú hviezdu dávam za helikoptéry s obrovskými zvonmi, to som sa zase nasmiala. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Ono to nebolo zlé, hoc najviac mi to pripomenulo Emmerichovu Godzillu, čo teda fakt nie je žiadna pocta, ale na svete sú aj horšie filmy. Problém som mal s tým, že to na mňa pôsobilo hrozne smutne. Pripadalo mi to ako keby nejaký národ vzal svoju národnú legendu, nasypal do nej (na svoje pomery) obrovskú čiastku a mal ambiciózne plány natočiť o nej ultimátny film, z ktorého zvyšok sveta padne na kolená. No ale vzhľadom na to, že to skutočne pripomína Emmerichovu Godzillu, nič také/z toho sa „prekvapivo“ nestalo a výsledkom je bohapustý priemer s tak odhadnuteľným scenárom, až mi to bolo nepríjemné a bolelo ma to. Rovnako tak reakcie niektorých postáv typu „čo ste sa zbláznili, trollovia predsa neexistujú“, pričom všade okolo sú desiatky hmatateľných dôkazov o ich existencii. Vtedy som fakt nechápal, o čo režisérovi môjho obľúbeného snežného slasheru Ľadová smrť ide resp. prečo sa do toho nechal namočiť (Ok, chápem, Tomb Raider mu nevyšiel, tak sa pokorne vrátil domov a bol rád, že je rád). ()

Galéria (110)

Zaujímavosti (4)

  • Film sa natáčal v Oslo a Åndalsnes (Nórsko). Obdobie natáčania trvalo od septembra 2021 do 20. januára 2022. (Arsenal83)
  • Mezi závěrečnými titulky se nachází ještě jedna scéna. (pornogrind)

Reklama

Reklama