Reklama

Reklama

Čtvrtý a podle mnohých také nejlepší díl slavné hororové série. Ke zdařilému pokračování nejvíce přispěli herec Cryspin Glover a tvůrce speciálních efektů Tom Savini (Dawn of the Dead). (Magic Box)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (220)

J*A*S*M 

všetky recenzie používateľa

Po čtyřech prvních dílech stále nechápu, proč se Friday the 13th série stala tak slavnou. Atmosféra a cool zabiják jsou to jediné, co zde lze ocenit. Režijně a herecky je jeden díl horší než druhý, až to budí pocit, že s daným rozpočtem by to dokázal natočit každý amatér. V případě Final Chapter nepomůže ani scénář, který svou demencí a naivitou skutečně přakvapuje. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Vo štvrtom diely vyvražďovacej americkej filmovej série "Piatok trinásteho" sa prvý krát objavuje postava Tommyho Jarvisa. Tu ešte len ako malý chlapec. V nasledujúcich dvoch pokračovaniach čelil Jasonovi už ako dospelý muž. Snímok "The Friday the 13th: The Final Chapter" ("Piatok trinásteho 4") je plný predmanželského sexu, krvi, surového násilia a vrážd. V tomto filme zomrelo násilnou smrťou šesť mužov a sedem žien, dovedna trinásť ľudí. Je to masaker, ktorý určite ocenia všetci milovníci old schoolových horrorov. Jason Voorhees je Slasher King! **** ()

Reklama

LaciLC 

všetky recenzie používateľa

Jason Voorhees je späť (opäť) a (opäť) si brúsi zúbky, lepšie povedané mačetu, na skupinku sexuchtivých teenagerov. No a potom je tu rodinka bez otca, vrátane malého C. Feldmana, ktorý v závere zohrá pomerne dôležitú úlohu. Takže, príbeh by sme mali... Štvrté pokračovanie legendárnej "vyvražďovacej" série v réžii Josepha Zita patrí medzi jej najvydarenejšie časti. Prečo? Je zábavná, je pekne krvavá, je v nej dostatok nahoty a ľudovo povedané "sa s ničím neserie". Obete padajú k zemi ako hrušky a drvivá väčšina z nich vskutku brutálnym spôsobom. Veľa krvi a najtriviálnejší možný príbeh - pre "nerozmýšľajúcich gore fanúšikov" tá najprijateľnejšia kombinácia, že? Takže 4*, predsa sa len budem držať pri zemi, a to aj s mojou nesmiernou slabosťou pre roky osemdesiate... ()

Tsunami_X 

všetky recenzie používateľa

Horor, v jehož finále si nebohý malý chlapec vyholí hlavu a zničí tím zlo. Velkým mínusem zde je, že se Jason díky své mohutné postavě často ani nedostane do záběru celý a diváci tak zůstávají ochuzeni o fetišistické zkoumání jeho ikony se všemi nezbytnými proprietami (maska). Alespoň že ten velký prostor pro rozmnožování adolescentů nese své ovoce. A navíc je tam George McFly! ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Seria Friday 13th si od jednotky z roku 1980 stale drzi svoju kvalitu : tzn efektivna vyvrazdovacka mladeze, ktora sa vybrala stanovat, klasicky Vorhees s klasickou maskou, a miestami aj strasidelna atmosfera. Oproti trojke vsak uz ide o cosi slabsie pokracovanie, lebo Miner bol na reziserskej stolicke vystriedany Josephom Zitom a zaver bol odflaknuty : maly chlapec si vyholi hlavu, a tak znici zlo ...... LOL. 67 % ()

Galéria (73)

Zaujímavosti (27)

  • Film bol zakázaný vo Švédsku. (Paldiny)

Reklama

Reklama