Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pri predchádzajúcej záchrannej akcii blesk zasiahol stroj času, Marty McFly (Michael J. Fox) uviazol v roku 1955 a vynálezcu „Doca“ Emmetta Browna (Christopher Lloyd) zase vrhlo so strojom času do roku 1885. Marty sa tento fakt dozvie z listu, ktorý mu priateľ z onej doby pošle. Zároveň v ňom priateľ presne popíše spôsob, ako by ho mohol dostať späť do budúcnosti. Stroj času v podobe moderného automobilu totiž Doc ukryl v opustenej banskej štôlni, dokonale zakonzervovaný, aby vydržal sedem desiatok rokov, kým ho Marty a on sám, pôvodný Doc Brown z roku 1955, nevyhrabú. Dostať sa o sedemdesiat rokov do minulosti je pre Martyho hračkou. A podobne jednoduchý by bol aj let v dvojici opačným smerom o sto rokov, do roku 1985, keby... Keby sa nevyskytlo toľko faktorov, ktoré môžu úmysel oboch dobrodruhov prekaziť. Predovšetkým Marty na úteku pred Indiánmi nešťastnou náhodou prerazil nádrž so vzácnym palivom a kde na Divokom západe zohnať čisté plutónium? Na scéne sa navyše objaví prapredok Biffa Tannena, Buford Mad Dog Tannen (Thomas F. Wilson), rovnako tupý, hlúpy a namyslený ako jeho prapotomok. A pod jeho vedením Hill Valley, ktoré je v týchto divokých časoch iba drevenou osadou, vyčíňa banda zločincov. To nie je všetko. Doc, ktorý je v roku 1885 kováčom, sa totiž zaľúbil do učiteľky Clary Claytonovej (Mary Steenburgenová), ona jeho lásku opätovala, a tak sa svojskému vynálezcovi akosi nechce letieť naspäť. Buford prenasleduje Doca a Martyho, ktorého vyzve na súboj. Marty ho prežije, pretože mal pod vestou kus plechu a s Docom na im nakoniec podarí ujsť do budúcnosti, kam so sebou vezmú aj Claru... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (653)

kinej 

všetky recenzie používateľa

Po nekompromisně našlápnuté dvojce, přichází podstatně slabší trojka. Tím, že se film odehrává celý jen na divokém západě mu ubírá tempo a šmrnc celé série. Také téměř chybí nápady, které by se daly vytěžit z cestování časem, jimiž byly oba předešlé díly nadupané, a to dělá z tohoto snímku tuctovou komedii. Navíc oproti dvojce, která byla díky své velkoleposti bez hranic, působí trojka téměř křupansky. Myslím, že se měli scénáristi více snažit. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Nebudem znižovať hodnotenie iba z toho dôvodu, že western nepatrí moje najobľúbenejšie žánre. BTTF 3 je rovnako svižný, nápaditý a zbesilo plynúci, ako jeho predchodcovia a ponúka množstvo narážok pre znalcov westernu. Chcem znova upozorniť na fakt, že sa dvojici Zemeckis a Spielberg podarilo nakrútiť trikové akčné filmy, ktoré sa zaobídu bez zbytočného násilia a bez zbytočných úmrtí. Dnes by to už asi tak nešlo. Ak trikový veľkofilm, tak opulentná výprava a brutálne násilie. Možno starnem, ale dnes cítim podobnú tvorivú radosť z mainstreamu iba v dielach Pixaru, čiže na poli animácie. Toto je asi jediný western, kde nikto neumrie! A patrí hneď k tým najlepším. Jedinou vadou na kráse je záverečný sci-fi záber, to už večné deti, náš režisér a producent, trochu prehnali. ()

Reklama

Niktorius 

všetky recenzie používateľa

Historie se opakuje a s ním i přítomnost, budoucnost a tím pádem i Návrat do budoucnosti. Stejné šablony, stejné barvičky a jen trochu jiný obrázek, který ovšem alespoň vypadá příjemně familiárně. Prostě tahle série je trochu jako seriál, kde u každého dílu předem víte, co máte čekat a přesně podle očekávání se také vždy výborně bavíte. ()

Tsuki 

všetky recenzie používateľa

V celé trilogii jsou samozřejmě určité nesrovnalosti, co se týká cestování časem, a tento poslední třetí díl tomu jen přidal, nemluvě o tom, že konec mi přišel trošku nesmyslný vzhledem k tomu, že Doc celou dobu trval na zničení stroje času, aby už nikdo nemohl přepisovat budoucnost.... no ale, ono o to vlastně vůbec nejde, že to není logicky úplně přesné. Je to zkrátka kultovní záležitost, na kterou je tak jako tak radost pohledět, a i když třetí díl už je svým způsobem o kousek slabší, stále hýří množstvím nápadů a skvělých scén, a hlavně završuje celý příběh. Po třech filmech musím navíc říct, že mladý Michael J. Fox si mě naprosto získal - obdivuju takhle pohybově nadané lidi. ~(4,2)~ ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Asi najslabší film tejto skvelej trilógie a napriek tomu má svoje miesto v nadpriemernom umiestnení v mojej filmotéke. Asi to bude tým, čím ďalej späť do minulosti, tým sa stráca čaro. Ale opäť mi dych vyrážala prepojenosť a poprepletanosť a nadveznosť všetkých scén a časov, ktoré do seba logicky dokonale pasujú! Skvelý scenár, výborná zábava, originalita bez hraníc. 80%. ()

Galéria (154)

Zaujímavosti (69)

  • Prvý film, na začiatku ktorého bolo použité nové logo spoločnosti Universal. To sa používalo až do roku 1997. (m.a.t.o.)
  • Martyho (Michael J. Fox) hod kovovým obalem od koláče s nápisem Frisbie's Pies odkazuje na vznik sportu frisbee. Firma Frisbie Pie dodávala své koláče v kovových vaničkách na Yale, kde si s nimi pak studenti po snězení házeli. Nepřesností však je, že firma začala péct koláče až v roce 1887. (sluppka)

Reklama

Reklama